Kabaklı ve Buğdaylı Salata Malzemeler: 3 adet küçük boy kabak 1 adet avokado 1 su bardağı haşlanmış buğday 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 3-4 dal dereotu Yarım limon Kabaklı ve Buğdaylı Salata Hazırlanışı: Kabakları yıkayın. Kabuğunu soymadan zar şeklinde doğrayın. Tavayı ocağın üzerine alın.Tava ısınınca zeytinyağı ile birlikte kabakları ekleyin. Arada bir karıştırarak 5 dakika boyunca …
Devamını oku »Salata Tarifleri
Rokalı ve Ispanaklı Salata
Rokalı ve Ispanaklı Salata Malzemeler: 1 demet roka 3-4 yaprak ıspanak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet büyük boy havuç 2 adet salatalık 1 adet büyük boy pembe domates 1 çay kaşığı kimyon 1 minik kavanoz sızma zeytinyağı 1 minik kavanoz limon suyu Tuz 1 adet dilimlenmiş simit Rokalı ve Ispanaklı Salata Hazırlanışı: Ispanakları ve rokaları yıkayıp süzdükten sonra …
Devamını oku »Karabuğday Salatası
Karabuğday Salatası Malzemeler: 1 su bardağı karabuğday 3 su bardağı su 2 adet domates, küp küp doğranmış Yarım su bardağı roka, ince doğranmış 1/3 su bardağı nane yaprağı, ince doğranmış Yarım sarı biber, zar şeklinde doğranmış 1 su bardağı salatalık, küp doğranmış 1 su bardağı haşlanmış nohut Sosu İçin: Yarım limonun suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nar …
Devamını oku »Buğdaylı ve Cevizli Salata
Buğdaylı ve Cevizli Salata (2 Kişilik) Buğdaylı ve Cevizli Salata İçin Malzemeler: 1 adet küçük boy kıvırcık marul 1 küçük kase ceviz içi 1 su bardağı haşlanmış buğday Yarım kutu Akdeniz yeşillikleri 1 adet domates 1 küçük kase ufalanmış lor veya tulum peyniri Sosu İçin: 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı ayva sirkesi Buğdaylı …
Devamını oku »Füme Somon Salata
Füme Somon Salata (2 Kişilik) Füme Somon Salata İçin Malzemeler 140 gram karışık Akdeniz yeşilliği 60 gram füme somon 1 adet soğan 1 adet salatalık 1 adet haşlanmış pancar Taze soğan Yağ Limon Sos İçin: 60 ml. sızma zeytinyağı 10 gram toz şeker 15 gram tuz Füme Somon Salata Hazırlanışı Akdeniz yeşilliğini, yağ ve limon sos ile soslayın . …
Devamını oku »Keçi Peynirli Yeşil Mercimek Salatası
Keçi Peynirli Yeşil Mercimek Salatası İçin Malzemeler: 2 su bardağı yeşil mercimek 1 adet havuç Yarım demet taze kişniş Yarım demet roka 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı nar ekşisi Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı susam Birkaç dilim keçi peyniri (4 Kişilik) Keçi Peynirli Yeşil Mercimek Salatası Hazırlanışı: Yeşil mercimeği yıkayıp süzdükten sonra tencereye …
Devamını oku »Bahar Salatası
Bahar Salatası Tarifi Bahar Salatası İçin Malzemeler: 1 kutu hazır Akdeniz yeşilliği 8-10 adet taze fasulye 1 adet kırmızı soğan 4 adet haşlanmış yumurta 2 adet haşlanmış patates 1 adet limon 2 yemek kaşığı elma sirkesi 200 gram parmesan peyniri Tuz Sızma zeytinyağı Bahar Salatası Hazırlanışı: Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Taze fasulyeleri temizleyip sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanı …
Devamını oku »Tulum Peynirli Pancar Salatası
Tulum Peynirli Pancar Salatası Tarifi Tulum Peynirli Pancar Salatası İçin Malzemeler: 4 adet orta boy pancar 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 adet portakalın suyu (kan portakalı) 4 çorba kaşığı tulum peyniri Tulum Peynirli Pancar Salatası Hazırlanışı: Pancarların kabuğunu iyice fırçalayıp yıkadıktan sonra suyunu süzün ve pancarları tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp soğuttuktan sonra …
Devamını oku »Kinoa Salatası
Kinoa Salatası Tarifi Kinoa Salatası İçin Malzemeler: 150 gram beyaz kinoa 150 gram kırmızı kinoa 100 gram semizotu 50 gram armut 50 gram üzüm 75 gram bal kabağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 75 gram beyaz peynir Tuz, karabiber Sosu İçin: 50 gram salatalık 5 gram hardal 1 adet limon Tuz, karabiber Kinoa Salatası Hazırlanışı: Bal kabağını küp kesin, yağlı kağıdın üzerine aktarın. …
Devamını oku »Pancarlı Salata
Pancarlı Salata Tarifi Pancarlı Salata İçin Malzemeler: 5-6 adet şeker pancarı 1 su bardağı nohut 1 çorba kaşığı zerdeçal 2 adet salatalık 1 tutam dereotu Zeytinyağı Limon suyu Tuz Pancarlı Salata Hazırlanışı: Pancarları yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Pancarları hafif diri kalacak şekilde haşlamaya bırakın. Nohutları haşlamak için ayrı bir tencereye aktarın. Üzerini 3-4 …
Devamını oku »