Ana Sayfa » Günün Tarifi » Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

Malzemeler:

• 500 gram balkabaı, küp halinde kesilmiş

• 2 adet orta boy kırmızı soan (soyulmuş ve dörde bölünmüş)

• 2 su bardaı haşlanmış yabani pirinç

• 1 kahve fincanı ay çiçei çekirdei

• 1 çay bardaı zeytinyaı

• 3 çorba kaşıı limon suyu

• 1 çorba kaşıı bal

• 3 çorba kaşıı ılık su

• Birkaç dal kişniş, kıyılmış

• Tuz

Hazırlanışı:

Küp şeklinde doranmış balkabaklarını zeytinyaı ve birkaç tutam tuza bulayın. Yalı kaıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Ayrı bir yalı kaıt serilmiş fırın tepsisine de soanları yerleştirin. Soanların üzerlerine 1-2 çorba kaşıı kadar zeytinyaı dökün, tuz serpin. Her iki tepsiyi önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında soanlar yumuşayıp karamelize olana kadar, balkabakları da iyice yumuşayıncaya kadar, kontrollü olarak (her tarafının kızarması için arada bir yüzeylerini çevirin) pişirin. Bu süreç 30-45 dakika kadar sürecektir. Bu arada, sosu hazırlayın. Bir el blenderi veya mutfak robotuyla ay çekirdei, zeytinyaı, limon suyu, tuz ve balı krema haline gelene kadar püre yapın. Sosu biraz inceltmek için birkaç yemek kaşıı su ekleyebilirsiniz. Tabağı daha sonra süslemek için bir miktar kişniş ayırın, kalanını sosa ekleyin. Tadına bakın ve damak zevkinize göre baharatını ayarlayın. Büyük bir kasede, yabani pirinci sosun büyük bir kısmına batırın. Soanı ekleyin, bir ya da iki kez yavaşça karıştırın. Pirinç ve soanları servis tabaına alın ve üzerini kızarmış kabak ile kaplayın. Sosun kalan kısmını ve kalan kişnişi ekleyerek tamamlayın.

#balkabaklı #yabani #pirinç #salata

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir