Ana Sayfa » Günün Tarifi » Yabani Pirinçli Bahar Salatası

Yabani Pirinçli Bahar Salatası

Malzemeler:

• 3 diş sarımsak ezilmiş

• 1 çay bardaı badem içi

• 1 adet limonun rendelenmiş kabuu ve suyu

• 2 çorba kaşıı zeytinyaı

• 2/3 fincan sıcak su

• 5 demet kuşkonmaz temizlenmiş ve 2 santim halinde kesilmiş

• 2 su bardaı haşlanmış pirinç (tercihen Calrose cinsi)

• 1 su bardaı haşlanmış yabani pirinç (tercihen Amerikan pirinci)

• 1 küçük kase haşlanmış bezelye

• 1 küçük kase ufalanmış keçi veya tulum peyniri

• Tuz

Hazırlanışı:

Sarımsak, limon kabuu, limon suyu ve zeytinyaını birlikte çırpın. Biraz inceltmek için kaynar su ve daha sonra tuz ekleyin. Kenara alın. Bir tencerede suyu kaynatın. Suya tuz ve kuşkonmaz ekleyin. Yalnızca bir dakika boyunca, kuşkonmaz parlaklaşana ve yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektirin ve pişmesini durdurmak için souk suya tutun. Büyük bir kapta yabani pirinç, bezelye, istediiniz şekilde doradıınız kuşkonmaz ve bademi karıştırın. Tadına bakın ve gerekiyorsa biraz daha tuz ekleyin. Üzerine ufalanmış keçi peyniri ile kaplayarak servis edin.

#yabani #piriç #salatası #bahar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir