Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler (sayfa 7)

Pratik Yemekler

Labneli ve Cevizli Ekmek

Labneli ve Cevizli Ekmek Tarifi Labneli ve Cevizli Ekmek İçin Malzemeler: 2 dilim zeytinyağlı ekmek (tercihen yayla ekmeği) 2 çorba kaşığı labne peyniri (tercihen suyu süzülmüş) Yarım avuç ceviz içi 2-3 adet çilek (isteğe göre) Bal Labneli ve Cevizli Ekmek Hazırlanışı: Ekmeği dilimledikten sonra tavada her iki yüzeyini kızartın. Üzerine labne peyniri sürün, ceviz içi serpin. Bal döküp hemen servis yapın. İsteğe göre dilimlenmiş …

Devamını oku »

Avokadolu ve Yumurtalı Ekmek

Avokadolu ve Yumurtalı Ekmek Tarifi Avokadolu ve Yumurtalı Ekmek İçin Malzemeler: 2 dilim bol tahıllı tost ekmeği (tercihen battal boy) 1 adet haşlanmış yumurta 1 adet avokado (tercihen olgun ve yumuşak olandan) 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş havanda ezilmiş sarımsak 5-6 dal kıyılmış dereotu Taze çekilmiş karabiber, kimyon 1 çorba kaşığı beyaz krem peynir Avokadolu ve …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Enginar & Fava

Zeytinyağlı Enginar & Fava Tarifi Zeytinyağlı Enginar & Fava İçin Malzemeler: Enginar İçin: 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 1 adet patates 1 adet havuç 1 çay bardağı taze bezelye içi 1 yemek kaşığı un 4 adet enginar 1 adet portakalın suyu 1 su bardağı su Toz şeker Tuz Fava İçin: Yarım kilo kuru bakla 4 yemek kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Fırında Somun Ekmek Kahvaltısı

Fırında Somun Ekmek Kahvaltısı  (2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet somun ekmek 1 kase rendelenmiş mozzarella peyniri 4-5 dilim pastırma 10-12 dilim salam Taze Fesleğen Sos İçin: 10 yaprak taze fesleğen 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1 diş sarımsak Hazırlanışı: Ayrı bir kapta zar şeklinde doğranmış pastırmayı ve peyniri harmanlayın. Sarımsağı, taze fesleğeni ve zeytinyağını havanda …

Devamını oku »

Lavaş Ekmek Arası

Lavaş Ekmek Arası Tarifi Lavaş Ekmek Arası İçin Malzemeler: 2 adet lavaş ekmek 1 dilim çeddar peynir 1 küçük kase rendelenmiş mozzarella veya çeçil peyniri 1 adet közlenmiş kapya biber 1 çay kaşığı kimyon Lavaş Ekmek Arası Hazırlanışı: Lavaş ekmeklerini tezgahın üzerine yayın. Ekmeğin yarısına rendelenmiş çeddarı, küp küp doğranmış mozarella veya çeçili, közlenmiş ve jülyen doğranmış kapya biberi ve kimyon karışımını serpin. Diğer yarısını …

Devamını oku »

Ekmek Üstü Göz Yumurta

Ekmek Üstü Göz Yumurta Ekmek Üstü Göz Yumurta bundan sonra kahvaltılarınız için vazgeçilmeziniz olacak. Ekmek Üstü Göz Yumurta Tarifi Ekmek Üstü Göz Yumurta İçin Malzemeler: -1 adet büyük boy ciabatta ekmeği -1 çorba kaşığı hazır biber sos (ajvar) -1 çorba kaşığı doğranmış sarı biber -1 adet büyük boy jülyen doğranmış kapya biber -1 çay kaşığı kuru kekik -1 kase ufalanmış beyaz peynir -2 adet yumurta -1 …

Devamını oku »

Waffle Sandwich

Waffle Sandwich Tarifi Waffle Sandwich İçin Malzemeler Hamuru İçin: 150 gram un 30 gram toz şeker 7 gram kabartma tozu 4 gram vanilya 1 adet yumurta 50 gram yoğurt 30 gram tereyağı (eritilmiş) 150 ml. süt 1 tutam tuz 1 çorba kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri (tercihen Anadolu kaşar peyniri) Tamamlayıcı Lezzetler İçin: Labne peyniri İnce dilimlenmiş hindi füme Tereyağında pişmiş göz …

Devamını oku »

Zahterli Ev Yapımı Makarna

Zahterli Ev Yapımı Makarna Tarifi Zahterli Ev Yapımı Makarna İçin Malzemeler: 500 gram un 100 gram irmik 5 adet yumurta 30 ml. zeytinyağı 20 gram tuz İç Malzemesi: 2 dal taze zahter 1 çorba kaşığı kıyılmış yeşil zeytin 1 kase taze lor peyniri Domates Sos İçin: 1 kilo çanakkale domatesi 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış taze sarımsak Bir tutam …

Devamını oku »

Ekşili Domates

Ekşili Domates Tarifi Ekşili Domates İçin Malzemeler: 4 salkım kiraz domates 4 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı nar ekşisi 4 tatlı kaşığı dolmalık fıstık Ekşili Domates Hazırlanışı: Salkım domatesi yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında, domateslerin kabukları hafif çatlamaya başlayıncaya kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerine nar ekşisi gezdirin. Yağsız olarak tavada kavruluş dolmalık fıstıkları da ekleyerek servise hazır …

Devamını oku »

Hamsi Pilaki ve Lavantalı Pancar Turşusu

Hamsi Pilaki ve Lavantalı Pancar Turşusu Tarifi Hamsi Pilaki ve Lavantalı Pancar Turşusu İçin Malzemeler: Pilaki İçin: 500 gram hamsi 4 adet pancar 4 adet arpacık soğan Yarım limon Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet yıldız anason 1 dal taze kekik Tuz Tane karabiber 2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi 2 diş sarımsak Turşu İçin: 100 gram kaya tuzu 1 dal kuru lavanta 1 su bardağı su …

Devamını oku »