Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka

Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka

acuka

Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka Malzemeler:

5 çorba kaşığı biber salçası

2 çorba kaşığı domates salçası

5-6 yaprak kurutulmuş domates

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 su bardağı badem içi

4/5 su bardağı galeta unu

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, nane, yenibahar

 

Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka Hazırlanışı:

Tencerede zeytinyağının yarısını ısıtın. Salçaları ekleyin. Salçaların kokusu gidene kadar kavurun. İnce çekilmiş badem içini, çok ince kıyılmış sarımsakları ve zeytinyağı ile birlikte püre haline getirdiğiniz kurutulmuş domatesleri ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra; tuzunu, galeta ununu, nar ekşisini ve baharatını ekleyerek damak tadınıza göre ayarlayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir