Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler (sayfa 8)

Pratik Yemekler

Balkabaklı Granola

Balkabaklı Granola Tarifi Balkabaklı Granola İçin Malzemeler: 500 gram yulaf ezmesi Yarım su bardağı keten tohumu Yarım su bardağı Hindistancevizi 200 gram tuzsuz kabak çekirdeği 120 gram yaban mersini 1 çay kaşığı tuz 200 gram bal 2 çay kaşığı sızma zeytinyağı 150 gram bal kabağı püresi Balkabaklı Granola Hazırlanışı: Yulaf ezmesini, keten tohumunu, Hindistancevizini, kabak çekirdeği içini, yaban mersini ve tuzu bir kapta harmanlayın.Balı, sızma …

Devamını oku »

Full Energy Granola

Full Energy Granola Tarifi Full Energy Granola İçin Malzemeler: 500 gram yulaf ezmesi Yarım çay bardağı susam 1 çay kaşığı tuz 200 gram fındık, badem, ceviz (iri kıyılmış) 120 gram hurma, kayısı, incir (küçük doğranmış) 200 gram pekmez 2 çorba kaşığı tahin 125 gram armut püresi Servis Önerisi: Taze çilek, süzme yoğurt Full Energy Granola Hazırlanışı: Yulaf ezmesini, susamı, tuzu, iri kıyılmış …

Devamını oku »

Ev Yapımı Patates Cipsi

Ev Yapımı Patates Cipsi Tarifi Ev Yapımı Patates Cipsi İçin Malzemeler: 4 adet patates 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) Ev Yapımı Patates Cipsi Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp iyice kurulayın. Kabuklarını soymadan çok ince dilimleyin (Dilimlemek için cips rendesi kullanabilirsiniz). Dilimlenmiş patatesleri kararmaması için tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp patatesleri iyice kurulayın, tuz ve biberle ovun. …

Devamını oku »

Meksika Usulü Yumurta

Meksika Usulü Yumurta Tarifi Meksika Usulü Yumurta İçin Malzemeler: 4 adet yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 3 adet domates 1 adet haşlanmış patates 1 adet kırmızı biber 2 adet sivri biber 3 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı kişniş 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber, pul biber …

Devamını oku »

Haşlamalı Ekmek Arası

Haşlamalı Ekmek Arası Tarifi Haşlamalı Ekmek Arası İçin Malzemeler: 1 adet ekmek veya 4 adet hamburger ekmeği 2 adet dana veya kuzu incik 1 adet defne yaprağı 1 dal taze biberiye 2 adet kırmızı soğan Yarım su bardağı doğranmış turşu, biber, salatalık karışımı 4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber, pul biber Haşlamalı Ekmek Arası Hazırlanışı: Etleri tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su aktarın, …

Devamını oku »

Girit Mezesi

Girit Mezesi Tarifi Girit Mezesi İçin Malzemeler: Çeyrek kalıp Ezine beyaz peyniri 2 diş sarımsak 1 tutam kırmızı toz biber 8 – 10 adet kurutulmuş domates 1 çay bardağı ceviz içi 1 çorba kaşığı Antepfıstığı içi 1 tutam taze kekik 1 tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı koruk ekşisi Zeytinyağı, tuz, karabiber Girit Mezesi Hazırlanışı: Kuru domatesleri sıcak suda 10 dakika bekletin. Kurutup ince kıyım …

Devamını oku »

Susamlı Halka

Susamlı Halka Tarifi Susamlı Halka İçin Malzemeler: 3 su bardağı un 100 gram tereyağı veya margarin 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı kavrulmuş susam Susamlı Halka Hazırlanışı:                                 …

Devamını oku »

Pancarlı Risotto

Pancarlı Risotto Tarifi Pancarlı Risotto İçin Malzemeler: 70 gram risotto pirinci 1 çorba kaşığı elma sirkesi 2 adet arpacık soğan 30 gram pancar püresi 20 gram küp pancar 1 adet limon Keçi peyniri 30 gram tereyağı 250 ml. sebze suyu (vage nage) Pancarlı Risotto Hazırlanışı: Soğanları incecik doğrayıp sürekli karıştırarak pirinci kavurun. Sirkeyi ekleyip karıştırmaya devam edin. 5 dakika sonra içine sebze suyu ilave edin. Pancar …

Devamını oku »

Bal Kabaklı Ravioli

Bal Kabaklı Ravioli Tarifi Bal Kabaklı Ravioli  İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 250 gram glütensiz un 9 adet yumurtanın sarısı 5 gram tuz 10 cl. zeytinyağı 1 adet yumurtanın akı (üzerine sürmek için) Balkabağı Püresi İçin: 250 gram soyulmuş balkabağı 25 gram tereyağı 50 gram soğan, soyulmuş 10 gram krema 1 dal taze biberiye 2 gram tuz 2 gram toz şeker İç Malzemesi İçin: 200 …

Devamını oku »

Tahinli Pancar

Tahinli Pancar Tarifi Tahinli Pancar İçin Malzemeler: 2 adet pancar 2 çorba kaşığı tahin 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak 2 yaprak taze fesleğen 1 tatlı kaşığı toz parmesan Tahinli Pancar Hazırlanışı: Pancarı yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat boyunca, pancarlar yumuşayana dek haşlayın. Sızma zeytinyağını, tahini, sarımsağı, taze fesleğeni ve toz parmesanı mutfak robotunda ezin. Pancarların kabuğunu soyun, servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız …

Devamını oku »