Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Taze Fasulye Kızartması

Taze Fasulye Kızartması

Taze-Fasulye-Kizartmasi
Taze Fasulye Kızartması Malzemeler:
200 gram taze fasulye (tercihen Ayşe Kadın fasulye)
Baharatı İçin:
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı galeta unu
Ayrıca:
1 adet çırpılmış yumurta (bulamak için)
Sıvı yağ (kızartmak için)
Haşhaşlı süzme yoğurt (lezzet tamamlayıcısı)
Taze Fasulye Kızartması Hazırlanışı:
Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin. Yıkayıp süzdükten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suyun içine atın. 10 dakika haşlayın. Soğuk suyun altında süzün. Daha sonra iyice kurulayın. Baharatı için tüm malzemeyi harmanlayın. Taze fasulyeleri önce baharatlı galeta ununa sonra da çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızgın yağda kızartın. İsteğe göre haşhaş tohumlu süzme yoğurtla birlikte servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz