Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Acılı Ekmek Üstü Tarifi

Acılı Ekmek Üstü Tarifi

Acılı Ekmek Üstü Tarifi
Puan ver

acili-ekmek-ustu

Acılı Ekmek Üstü Tarifi

Acılı Ekmek Üstü İçin Malzemeler:
2 dilim çok tahıllı tost ekmeği (tercihen battal boy)
2 adet közlenmiş kapya biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 adet ceviz içi
1 çay kaşığı acı toz biber
3-4 dal maydanoz
1 diş sarımsak
2-3 dal dereotu
Tuz, kimyon

Acılı Ekmek Üstü Hazırlanışı:
Közlenip kabuğunu soyduğunuz kapya biberleri tezgahın üzerine alın. Bıçak yardımı ile ince ince kıyın. Ceviz içini, zeytinyağını, havanda tuzla birlikte ezilmiş sarımsağı ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. İnce ince kıymaya devam edin. Tuzu, kimyonu ve acı toz biberi ilave edip tatlandırın. Ekmekleri tavada her iki tarafını kızartın. Üzerine hazırladığınız acılı karışımı sürün, dereotu ile süsleyip servis yapın.

OKU ➤  Kavılca Unlu Ekmek

Tavsiye

Kavılca Unlu Ekmek

Kavılca Unlu Ekmek

Kavılca Unlu EkmekPuan ver Kavılca Unlu Ekmek (1 Adet) Fırın Isısı: 240 Derece   Malzemeler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir