Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler (sayfa 25)

Pratik Yemekler

Fava

Malzemeler 200 gram kuru bakla içi 1 tutam dereotu 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Fava Tarifi: 200 gramkuru bakla içini 2 saat süre ile suda bekletin. Suda beklettikten sonra baklayı 4 bardak su ile haşlayın. Haşlama esnasında gerekli olan baharatları ilave edin, özleşene kadar …

Devamını oku »

Sebzeli Tarator

Malzemeler 4 adet orta boy havuç 1 demet roka Yarım demet maydanoz 400 gram süzme yoğurt 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kapya biber Sebzeli Tarator Tarifi: 4 adet havucu soyarak rendeleyin, rendelediğiniz havucu zeytinyağı ile hafif ateşte kavurun. Kapya biberi ince ince doğrayıp kızarmakta olan havuca ekleyin. Birlikte kavurun ve soğutmaya bırakın. …

Devamını oku »

Peynirli ve Pastırmalı Hurmalar

  Malzemeler: 12 adet büyük boy hurma 50 gram dil peyniri 6 dilim pastırma Peynirli ve Pastırmalı Hurmalar Tarifi; Hurmaların her birinin boyuna hafifçe çizik atıp çekirdeğini özenle çıkartın. Bu boşluklara girecek şekilde küçük küçük kesilmiş dil peyniri yerleştirin. Pastırmaları boyuna ikiye kesin ve her hurmanın etrafını sararak kürdanla sabitleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyinceye kadar yaklaşık …

Devamını oku »

Mantarlı Mıhlama

Hazırlanma Süresi: 20 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler Yarım kilo kültür mantarı 2 adet soğan 6 adet domates 3 adet sivri biber 4 yemek kaşığı tereyağı 5 adet yumurta Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber Mantarlı Mıhlama Tarifi: Mantarları suyun altına tutarak yıkayın. İnce parçalar halinde doğrayın. Soğanı piyazlık kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp …

Devamını oku »

Labne Peynirli ve Salamlı Atıştırmalıklar

Malzemeler 100 gramlabne peyniri 100 gram lor peyniri 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük boy soğan 100 gram mantar 2 adet yumurta 50 gram salam Hindistan cevizi rendesi Yeteri kadar tuz, karabiber 25 gram tereyağı Maydanoz Labne Peynirli ve Salamlı Atıştırmalıklar Tarifi: Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanları incecik kıyıp ekleyin. Yumuşayıncaya kadar kızartın. Doğranmış mantarları da ekleyip …

Devamını oku »

Patates Bravas

Malzemesi • 1 kilo patates • 100 gram taze kaşar • 1 demet maydanoz • 150 gram domates sos Patates Bravas Tarifi: Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve yağda kızartın. Bir kaba alıp üzerine domates sos dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Fırında 2 dakika süreyle kızartın ve maydanoz ile servis edin.

Devamını oku »

Piyaz

Malzemeler   2 su bardağı dermason fasulye 1 adet soğan 4 adet domates 2 fincan zeytinyağı 1 demet taze soğan Yarım demet maydanoz Tuz, pul biber 6 çorba kaşığı sirke Üzeri için; 4 adet haşlanmış yumurta Piyaz Tarifi: Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi tencereye koyun. Ortasına, soğan ve domatesleri yerleştirin. Suyunu ilave edip, fasulyeleri haşlayın. Soğan ve domatesleri içinden çıkarıp suyunu süzün. …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler 6 adet enginar 2 avuç arpacık soğan 1 küçük kutu bezelyeli havuçlu garnitür Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım demet dereotu Yarım paket mısır 1 adet limon 3 çay kaşığı şeker Tuz 1/4 tabaka parşömen kağıdı Zeytinyağlı Enginar Tarifi: Arpacık soğanları soyun. Enginarları yıkayıp iç tarafları üste gelmek üzere bir tencereye yerleştirin. Aralarına arpacık soğanlarını, demet halinde bağlanmış 5-6 dal …

Devamını oku »

Kroken-Patates Püresi

Malzemesi: 6 adet patates Yarım kilo lahana 150 gram biftek 1 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı tereyağı Yeteri kadar karabiber, tuz, fesleğen Kroken-Patates Püresi Tarifi: Patatesleri haşlayıp süzdürün. Sütünü ilave edip püre yapın. Tuzlu suda ince kesilen lahanaları haşlayıp süzün. Tereyağında kuşbaşı kesilen etleri kavurun. Patates ve lahana ilave edin. Devamlı karıştırın. Bir kepçe lahana suyu katarak et yumuşayıncaya …

Devamını oku »

Kahvaltı Tabağı (Azimü’ş Şan Kahvaltısı)

Kahvaltı Tabağı Malzemeleri; • 520 gram domates • 100 gram yeşil biber • 540 gram salatalık • 90 gram sele zeytin • 80 gram Ege kırma yeşil zeytin • 80 gram Kars kaşarı • 100 gram taze Çerkez peyniri • 100 gram İzmir tulum peyniri • 140 gram Ezine Peyniri • 80 gram lor • 50 gram dil füme • …

Devamını oku »