Malzemeler: • 800 gram iri parçalı kuzu eti • 12-15 adet arpacık soğan • 5-6 diş sarımsak • 1 adet dolmalık yeşil biber • 1 adet dolmalık kırmızı biber • 10-12 adet kiraz domates • Birkaç dal taze kekik, 1 tatlı kaşığı kuru kekik • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • Tuz, tane karabiber, kimyon Hazırlanışı: Arpacık soğanları soyun. Kiraz domatesleri …
Devamını oku »Pratik Yemekler
Ispanaklı Kiş
Malzemeler: • 1 paket donmuş ıspanak (suyu alınmış) • 2 çorba kaşığı tereyağı • 3 diş sarımsak (ince ince kıyılmış) • 1 adet soğan (kıyılmış) • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber • 150 gram ufalanmış beyaz peynir • 200 gram rendelenmiş eski kaşar rendesi Sosu İçin: • 1 su bardağı süt • 4 adet yumurta • …
Devamını oku »Fırında Mücver
Malzemeler: • 3 adet büyük boy kabak • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı • 1 demet taze soğan • 2 çay bardağı un • Yarım demet dereotu • Yarım demet nane • Yarım demet maydanoz • 4 adet yumurta • 1 tatlı kaşığı pul biber • 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın ve kabakları …
Devamını oku »Domates Soslu Penne
Malzemeler: 400 gram penne makarna 3 çorba kaşığı toz parmesan 60 gram tereyağı 4-5 dal taze fesleğen 400 gr domates sos 1 kahve fincanı zeytinyağı Domates Sos İçin: 1 kilo Çanakkale domatesi 4-5 dal taze fesleğen 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış taze sarımsak Bir tutam toz şeker Tuz Hazırlanışı: Domates sos için; Domatesleri yıkayıp dörde bölün. …
Devamını oku »Caprese
Malzemeler: • 2 top suda mozarella • 2 adet domates • Fesleğen filizleri Sosu İçin: • 5 kaşık balsamik sirkesi • 1 kaşık bal Caprese Tarifi; Domates ve mozarella dilimlerini sırasıyla tabağa dizin. Sosu için; 5 dakika süreyle tüm malzemeyi kaynatın. Akıcı koyu bir kıvam olunca tabağın kenarına istediğiniz şekli verin.
Devamını oku »Izgara Elmalı Hellim Peyniri
Malzemeler: • 2 adet elma • 200 gram hellim peyniri • Yarım demet fesleğen • Kurutulmuş çeşnili et Izgara Elmalı Hellim Peyniri Tarifi; Elmaları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini alın. Kaynayan suyun içinde 5 dakika süreyle haşlayın. Haşlanan elmaları kızgın yağda 1 dakika süreyle soteleyin. Sotelerken istediğiniz otlarla zenginleştirebilirsiniz. Hellim peynirlerini küçük küçük doğrayıp sotelediğiniz elmaların üzerine yerleştirin. Kızgın salamandra da …
Devamını oku »Kıyma Soslu Kepekli Erişte
(4 kişilik) Hazırlanma Süresi: 20 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: ** Malzemeler 2 su bardağı kepekli erişte 100 gram kıyma 1 adet soğan 2 adet domates 2 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri miktarda kekik ve reyhan Karabiber, tuz Kıyma Soslu Kepekli Erişte Tarifi: Erişteyi kaynar tuzlu suda 7-8 dakika haşlayıp süzün. Soğanı domatesi ve …
Devamını oku »Patlıcan Biber ve Dolma Turşusu
Malzemeler 2.5 kilo kırımızı yağ ve yeşilbiber 2.5 kilo küçük yumuşak patlıcan 1 demet kereviz yaprağı 1 orta boy lahana 500 gram ince sivri biber 500 gram haşlanmış havuç 1 kilogram alacalı domates 500 gram kırmızı yağ biberi 3 baş sarımsak 2 su bardağı üzüm sirkesi 10 su bardağı su Ağız tadı kadar tuz Patlıcan Biber ve Dolma Turşusu Tarifi: …
Devamını oku »Fransız Tostu
Malzemeler: √ 8 adet tost ekmeği √ 2 yemek kaşığı tereyağı √ 2 adet yumurta √ 1 su bardağı süt √ Yarım su bardağı toz şeker √ 1 paket vanilya √ 1 su bardağı labne peynir √ Çeyrek su bardağı damla çikolata √ Yarım çay bardağı portakal suyu √ 1 adet dilimlenmiş muz √ Üzerine serpmek için toz tarçın Fransız …
Devamını oku »Ton Balıklı Hamurlu Keseler
Malzemeler • 1 kase konserve ton balığı • 1 adet közlenmiş kırmızı biber • 2 dal kıyılmış dereotu • 1 adet kekikli hamur (Kekikli ve Lorlu Ekmekler tarifindeki hamuru aynen uygulayın) Ton Balıklı Hamurlu Keseler Tarifi: Kekikli ve Lorlu Ekmekler tarifindeki hamurun dinlenme aşamasını aynen uygulayın. Hamur yeterince dinlenince dört eşit bezeye ayırın. Her bezeyi ısıya dayanıklı, yuvarlak yağlanmış …
Devamını oku »