Malzemeler: > 4 adet közlenmiş salçalık kırmızı biber > 1 kase süzme yoğurt > 3 adet rendelenmiş salatalık > 1 dal dereotu, pul biber Hazırlanışı: Közlenmiş biberi irice doğrayıp servis tabağına alın. Üzerine salatalıkları rendeleyin, yoğurdu dökün. Dereotu ve pul biberle süsleyip servise hazır edin.
Devamını oku »Pratik Yemekler
Tavuklu Sandviç
Malzemeler: > 1 dilim tavuk göğüs eti > 1 adet orta boy domates > 2 adet tatlı sivri biber > 3-4 adet mantar > 50 gram tel peynir > 2 çorba kaşığı labne peyniri > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber Hazırlanışı: Tavuk etini zar şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizledikten sonra domatesleri zar …
Devamını oku »Simit Üstü Avokado
Malzemeler: > 1 adet orta boy avokado (Olgun ve yumuşak olmalı) > 1 adet yumurta > 2 çorba kaşığı beyaz peynir > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > Yarım limonun suyu > Birkaç yaprak maydanoz > Simit > Karabiber Hazırlanışı: Çekirdeğini çıkarmak için avokadoyu mutlaka bir kesme tahtasının üzerine yerleştirin ve bıçağı meyvenin ekseninde döndürün daha sonra elinizle hafifçe itin. …
Devamını oku »Girit Usulü Deniz Börülcesi
Malzemeler: İki demet deniz börülcesi Tarator Sosu İçin: 1 dilim bayat ekmek içi 3 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet limonun suyu Hazırlanışı: Deniz börülcesini ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda 15 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve hemen buzlu suyun içine atın. Birkaç dakika sonra süzerek alın. Börülcelerin çalı kısımlarını sıyırarak ayıklayın. Tarator sosu malzemelerini mutfak robotundan karıştırın. Oluşan …
Devamını oku »Pratik Şakşuka
Malzemeler: 2 kilo patlıcan 1 kilo sivri biber 2 kilo domates 1 çay bardağı zeytinyağı 4-5 diş sarımsak 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı tuz Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın. Biberleri küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyup aynı şekilde küp küp doğrayın. Küp doğradığınız patlıcanları tuzlu soğuk suda yarım saat kadar bekletin ki acılığı gitsin. Domates dışındaki …
Devamını oku »Çıtır Piliç
Malzemeler: – 150 gram tavuk bonfile – 250 gram mısır gevreği – 2 adet yumurta – 1 bardak sut – Taze fesleğen – Kekik – Soya sosu Hazırlanışı: Tavukları 2 parmak kalınlığında dilimledikten sonra tahta şişlere dikiş diker gibi saplayın. Yumurta, süt, fesleğen, kekik ve soya sosu karıştırıp bir sos elde edin. Şiş tavukları sosun içerisine yatırın. Sostan aldığınız şişleri …
Devamını oku »Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler: > 4 adet temizlenmiş enginar > 1 tatlı kaşığı un > 1 adet limonun suyu > 8 adet körpe havuç > 8 adet arpacık soğan > Birkaç dal dereotu > 1 çorba kaşığı nar tanesi > 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Humus İçin: > 100 gram nohut > 1 litre su > 90 gram tahin > 60 gram limon …
Devamını oku »Mamzana
Malzemeler: > 2 adet orta boy bostan patlıcanı > 2 adet salçalık kırmızıbiber > 5-6 yaprak kurutulmuş domates > 1 adet orta boy soğan > 2 adet küçük boy sivri biber > 1 kase süzme yoğurt (Suyu iyice süzülmüş) > 1,5 çorba kaşığı biber salçası > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > Tuz, kimyon > 1 adet büyük boy domates Hazırlanışı: …
Devamını oku »Sebzeli Mercan Sarması
Malzemeler: > 2 adet taze kabak > 1 adet patlıcan > 1 adet antenli mercan > 100 gram zeytinyağı > Yarım demet dereotu > 2 adet domates > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Patlıcan ve taze kabağı uzun ince şeritler halinde kesin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ile şeritleri marine edin ve ızgarada mühürleyin. Antenli mercanın filetosunu çıkarın ve aynı şekilde …
Devamını oku »Izgara Sebzeli Antenli Mercan Lazanya
Malzemeler: > 1 adet antenli mercan > 1 adet taze kabak > 1 adet patlıcan > 1 adet domates > 2 yemek kaşığı zeytinyağı > 100 gram taze kaşar > 2 diş sarımsak Hazırlanışı: Sebzeleri ayıklayın ve ince dilimler halinde kesin. Bir kabın içerisinde zeytinyağı, tuz, karabiber ve ince doğranmış sebzeleri marine edin. Orta ateşe ayarlı ızgara tavada sebzeleri …
Devamını oku »