Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri (sayfa 2)

Pasta Tarifleri

Bezeli Cookies Pasta

Bezeli Cookies Pasta Tarifi Bezeli Cookies Pasta İçin Malzemeler: Cookies İçin: 150 gram margarin 100 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya 4 su bardağı un 1 çay bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao Yarım çay bardağı sıvı yağ Üzeri Kreması İçin: Kremşanti Pastacı kreması Süslemek İçin: Beze Pastacı Kreması İçin: 500 ml. süt 75 gram toz şeker 5 adet yumurta sarısı 50 …

Devamını oku »

Çilekli Kase Pasta

Çilekli Kase Pasta Tarifi Çilekli Kase Pasta İçin Malzemeler: Frambuazlı Krema İçin: 600 ml. süt 125 gram şeker 40 gram un 15 gram nişasta 125 gram frambuazlı çikolata 200 gram labne peyniri Beyaz Çikolatalı Krema İçin: 600 gram kremşanti 600 gram beyaz çikolata 60 gram tereyağı 1 adet yumurtanın sarısı Yeterli miktarda çilek Üzeri İçin: Rende beyaz çikolata Çilekli Kase Pasta Hazırlanışı: Frambuazlı krema …

Devamını oku »

Minik Kalp Pasta

Minik Kalp Pasta Tarifi Minik Kalp Pasta İçin Malzemeler: Pandispanya İçin: 4 adet yumurta 1 su bardağı un 1/4 su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu 1 tutam tuz 1/2 su bardağı sıcak su Sıvı gıda boyası(kırmızı) Kreması İçin: 1,5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı toz …

Devamını oku »

Çikolatalı Orman Meyveli Pasta

Çikolatalı Orman Meyveli Pasta Tarifi Çikolatalı Orman Meyveli Pasta İçin Malzemeler: Pandispanya İçin: 136 gram un 162 gram şeker 30 gram mısır nişastası 4 adet yumurta Yarım çay bardağı kaynar su Kreması İçin: 500 gram süt 150 gram toz şeker 25 gram tereyağı 3 adet yumurtanın sarısı 50 gram mısır nişastası 10 gram vanilya 100 gram bitter kuvertür Ganaj İçin: 200 …

Devamını oku »

Çikolatalı ve Kuru Meyveli Pasta

Çikolatalı ve Kuru Meyveli Pasta Tarifi Çikolatalı ve Kuru Meyveli Pasta İçin Malzemeler: 125 gram tereyağı (Oda ısısında bekletilmiş) 1 su bardağı esmer şeker 50 gram bitter çikolata Yarım su bardağı su 50 gram iri çekilmiş ceviz içi 150 gram kuru üzüm 100 gram kuş üzümü 50 gram kurutulmuş meyve kabuğu (limon, portakal) 1 su bardağı un 1 çay kaşığı tarçın 1 paket …

Devamını oku »

Kabaklı Merengli Pasta

Kabaklı Merengli Pasta Tarifi Kabaklı Merengli Pasta İçin Malzemeler: 1 dilim kabak Yarım paket sade burçak bisküvi 3 adet yumurta beyazı 2 çorba kaşığı toz şeker Kabaklı Merengli Pasta Hazırlanışı: Kabakları dilimleyin ve folyolu tepsiye dizin. Üzerine bolca toz şeker serpin. Folyo ile kapatıp fırına pişmeye bırakın. Piştikten  sonra bir kaba alarak püre haline getirin. Burçakların bir kısmını iri parçalar halinde, kalan kısmı da tamamen toz haline getirdikten sonra …

Devamını oku »

Pastacılar, Ustam’la hünerlerini yarıştıracak

  Türkiye’nin en büyük yağ üreticilerinden  Marsa’nın  pastacılık sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere faaliyet gösteren markası  Ustam tarafından bu yıl 4.sü  gerçekleştirilecek  olan  ” Ustam Pastacılık Yarışması” için geri sayım başladı. 24 Kasım’da İstanbul Hilton Bomonti Hotel’inde düzenlenecek yarışmada pastacılar, Ustam’ın 30. yılına özel kutlama pastaları için hünerlerini konuşturacak.   “Ustaların Ustası’’ olmak için yarışacak katılımcılar;  Aydan Üstkanat, Ayhan Sicimoğlu,  Deniz …

Devamını oku »

Mandalinalı Pasta

Mandalinalı Pasta Mandalinalı Pasta için Malzemeler: 6 adet yumurta 250 gram toz şeker 250 gram elenmiş un 2 paket hamur kabartma tozu 2 paket vanilya 3 – 4 adet mandalina (tercihen tatlı) 1 avuç file badem İç Malzemesi İçin: 2 paket toz kremşanti 1 çay bardağı mandalina suyu 400 gram labne peyniri Mandalinalı Pasta Hazırlanışı: İç malzemesi için; Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Çikolatalı Cheesecake

Çikolatalı Cheesecake İçin Malzemeler: Tabanı İçin: 1 paket burçak bisküvi 1 paket pötibör bisküvi 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı portakal suyu Peynirli Karışım İçin: 1 çay bardağı toz şeker 3 adet yumurta 400 gram tatlı lor (tercihen tuzsuz ve günlük) 100 gr labne peyniri (suyu iyice süzülmüş) 50 gram krem peynir (çok tuzlu olmasın) 1 çorba kaşığı nişasta 2 …

Devamını oku »

Pudingli ve Çilekli Bisküvi Pastası

Pudingli ve Çilekli Bisküvi Pastası İçin Malzemeler:  2 paket yoğun çikolatalı puding 1,5 litre süt 2 paket finger bisküvi (veya pötibör) 1 çay bardağı kavrulmuş file badem 1 çay bardağı rendelenmiş hindistancevizi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 kase dilimlenmiş mevsim meyvesi (çilek, şeftali, kayısı gibi) Hazırlanışı: Pudingi paket üzerindeki verilen tarife göre pişirin. Ocaktan alın, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip …

Devamını oku »