Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Mandalinalı Pasta

Mandalinalı Pasta

mandalinali-pasta

Mandalinalı Pasta

Mandalinalı Pasta için Malzemeler:
6 adet yumurta
250 gram toz şeker
250 gram elenmiş un
2 paket hamur kabartma tozu
2 paket vanilya
3 – 4 adet mandalina (tercihen tatlı)
1 avuç file badem
İç Malzemesi İçin:
2 paket toz kremşanti
1 çay bardağı mandalina suyu
400 gram labne peyniri

Mandalinalı Pasta Hazırlanışı:
İç malzemesi için; Tüm malzemeyi çukur bir kaba alın. Mikser yardımı ile çırpın. Buzdolabına aktarıp sertleşmesi için yarım saat kadar bekletin. Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice karıştırın. En son vanilyayı ekleyin. Tekrar karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen veya kare kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen pandispanyayı fırından alın, enine üçe kesin. Aralarına kremasını yayın, zarları temizlenmiş mandalina parçalarını ve file bademi serpin. Üç kat olacak şekilde pastayı tamamlayın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın. İsteğe göre üzerine kakao-tarçın karışımı serpebilirsiniz.

Aklınızda bulunsun: Pandispanyayı pişirecek zamanınız yoksa hazır sade pandispanyadan da bu pastayı hazırlayabilirsiniz.

OKU ➤  Kabaklı Merengli Pasta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir