Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler İftar Yemekleri

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

by Yemek Zevki Editör
22 Mayıs 2017
in İftar Yemekleri, Pratik Yemekler
468 25
0
Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

1 çay bardağı yeşil mercimek

Yarım çay bardağı pilavlık bulgur

2 adet orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

12-15 adet kurutulmuş domates

1 adet kapya biber

Arzuya göre 100 gram kavurma

1 su bardağı et suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

2 çorba kasesi kurutulmuş evelik

Yarım yemek kaşığı domates salçası

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

Hazırlanışı: 

Kurutulmuş evelik otunu kevgire alıp üzerine 4-5 defa sıcak su döküp acı suyunun çıkmasını sağlayın. Tencereye zeytinyağı ve kuru soğan ekleyerek kavurun. 1 gün öncesinden yeşil mercimekleri ıslatın ve haşlayın. Sarımsak ve ince doğradığınız kapya biber ile kuru domatesi ekleyin. Arzunuza göre kavurma ilave edebilirsiniz. Bol sudan geçirdiğiniz evelik otunu ve haşlanmış mercimeği ekleyerek kavurun. 1 su bardağı et suyu ilave edin. Tuz, karabiber ve tereyağını atarak kısık ateşte demlendirin. Arzunuza göre sarımsaklı ya da sade yoğurtla servis edebilirsiniz.

Evelik Otu: Evelik otu diğer adıyla labada sulak çaylarda ve dere kenarlarında kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Haziran-Eylül dönemlerinde tazesi Anadolu’da bol miktarda vardır. Yazdan toplanan evelik otu, nane gibi yıkanıp, doğranıp, gölge ortamda ara ara karıştırılarak kurutulur.

Tags: Bayram KavurmasıEtli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavıiftar menüsüiftar yemeğinde ne yesem?iftarda ne yapsamKeçi Peynirli Yeşil Mercimek Salatası
Previous Post

Zeytinyağlı Ege Üçlemesi

Next Post

Antep Fıstıklı Satır Köfte

Yemek Zevki Editör

Next Post
Antep Fıstıklı Satır Köfte

Antep Fıstıklı Satır Köfte

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki