Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Keçi Peynirli Renkli Pazı Sarma

Keçi Peynirli Renkli Pazı Sarma

Keçi Peynirli Renkli Pazı Sarma
Puan ver

(2 Kişilik)

 

Malzemeler

1 paket renkli pazı yaprağı

100 gram keçi peyniri

100 gram tulum peyniri

100 gram labne peyniri

50 gram ceviz içi

50 gram fındık içi

1 tutam taze nane

1 tutam taze kekik

3 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Domates Sosu İçin:

2 adet domates

2-3 diş sarımsak

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

1 tutam tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

 

Hazırlanışı

İç harcı için; Fındıkları ve ceviz içini kavurun. Kavurduğunuz iç harca labne, tulum peyniri ve keçi peynirini de ilave edin ve blenderdan geçirerek yeni bir harç elde edin.

Pazı yapraklarının saplarını kesip sarmanın kolay olması açısından sıcak suda 2 dakika bekletin (Daha fazla beklemesi durumunda pazının renkleri bozulacağından dolayı süreye dikkat edilmeli). Hazırladığınız iç harcı yumuşayan pazı yapraklarına 1 yemek  kaşığı olacak şekilde koyun ve sarın. Üzerine sızma zeytinyağını ve hazırladığınız domates sosu dökerek 160 dereceye ayarlı fırında 10 dakika süreyle pişirin.

OKU ➤  RAMAZAN BAYRAMI’NDA BUNLARI YAPMAYIN

Tavsiye

Etli Yaprak Sarması

Etli Yaprak Sarması

Etli Yaprak SarmasıPuan ver Etli Yaprak Sarması (4 Kişilik)  Malzemeler: 500 gram dolmalık kıyma 250 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir