Balzamik Soslu Pancar (2 Kişilik) Balzamik Soslu Pancar Malzemeler: Yarım kilo pancar 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı ballamak sirke 2-3 dal taze biberiye 3-4 diş sarımsak Sos İçin: Yarım çay bardağı balzamik sirke 1 çorba kaşığı bal Balzamik Soslu Pancar Hazırlanışı: Pancarları iyice temizledikten sonra tüm malzemeyi ekleyerek folyo kağıdına sarın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 45 dakika …
Devamını oku »Tarifler
Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu
Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu (2 Kişilik) Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu Malzemeler: 500 gram bebek havuç 1 adet portakal 1 adet Meksika biberi 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Sos İçin: 3 çorba kaşığı tahin 2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak, rendelenmiş Tuz, …
Devamını oku »Çikolatalı Sürpriz
Frambuazlı Kalpli Cheesecake
Frambuazlı Kalpli Cheesecake (4 Kişilik) Frambuazlı Kalpli Cheesecake Malzemeler Tabanı İçin: 2 paket yulaflı bisküvi 100 gram erimiş tereyağı veya margarin Peynirli Karışım İçin: 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket süt kreması 3 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 300 gram labne peyniri Frambuazlı Sos İçin: 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı su 2 yemek …
Devamını oku »Güllü Kek
Güllü Kek (4 Kişilik) Güllü Kek Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 25 gram kakao 10 yemek kaşığı tepeleme un Üzerine pembe çikolata Güllü Kek Hazırlanışı Yumurtaları bir çırpma kabında şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırın. Un ,kakao, …
Devamını oku »Köfteli Patlıcan
Köfteli Patlıcan (4 Kişilik) Köfteli Patlıcan Malzemeler 5 adet patlıcan 300 gram kıyma 1 dilim ekmek içi 1 adet orta boy soğan Tuz, karabiber, kimyon, kekik 1 kaşık galeta unu Kızartmak için sıvı yağ Sos İçin: 1 adet domates rendesi 2 kaşık domates salçası Tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Köfteli Patlıcan Hazırlanışı Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda bekletin. Yıkayıp …
Devamını oku »Patates Pastası
3 Katlı Patates Pastası (4 Kişilik) Patates Pastası İçin Malzemeler 5 adet haşlanmış ezilmiş patates 3 adet havuç 1 kase kırmızı lahana turşusu veya 1 kase rendelenmiş pancar turşusu 1 kase çırpılmış yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 1 adet limon suyu Zeytinyağı Süslemek İçin: Salatalık turşusu 1 adet kırmızı biber Patates Pastası Hazırlanışı Haşlanmış patatesleri sıcakken ezin. İçine limon suyu, …
Devamını oku »Köz Kırmızı Biber ve Köz Domates Çorbası
Köz Kırmızı Biber ve Köz Domates Çorbası (4 Kişilik) Köz Kırmızı Biber ve Köz Domates Çorbası Malzemeler 3 adet kırmızı biber 2 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı …
Devamını oku »Garnitürlü Tavuklu Pilav
Garnitürlü Tavuklu Pilav (4 Kişilik) Garnitürlü Tavuklu Pilav Malzemeler 1 su bardağı baldo pirinç 1 su bardağı garnitür 2 adet tavuk kalça 3 kaşık tereyağı 2 kaşık zeytinyağı Tuz Garnitürlü Tavuklu Pilav Hazırlanışı Öncelikle pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ile ıslatın. Tavuk kalçayı iyice yıkayın. Tuz ekleyip kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın. Pişen tavuk kemiklerinden ayırarak küçük …
Devamını oku »Vitray Kurabiye
Vitray Kurabiye (4 Kişilik) Vitray Kurabiye İçin Malzemeler 125 gram yumuşak tereyağı veya 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 2 su bardağı buğday nişastası 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un Kırmızı cam şeker Vitray Kurabiye Hazırlanışı Yumuşak tereyağı, yumurta ve pudra şekeri şeker eriyinceye kadar karıştırın. Un hariç diğer …
Devamını oku »