Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 52)

Tarifler

Kayısılı Çiğ Kabak Salatası

Kayısılı Çiğ Kabak Salatası

Kayısılı Çiğ Kabak Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 3-4 adet küçük boy kabak 4-5 adet sert sulu kayısı 20 gram dolmalık fıstık 50 gram İzmir Tulumu 100 gram tuzsuz lor peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı elma sirkesi Nane yaprakları   Hazırlanışı: Kabakları mandolin ile ya da elde incecik doğrayın. Kayısıları küp küp doğrayın. Dolmalık fıstıkları hafifçe kavurun. Tüm …

Devamını oku »

Antrkotlu Soğuk Noodle

Antrkotlu Soğuk Noodle

Antrkotlu Soğuk Noodle (4 Kişilik)   Malzemeler: 4 dilim antrkot 1 paket Çin tipi makarna (noodle) 3-4 diş sarımsak 1 parça zencefil 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet salatalık 2 adet orta boy havuç 7-8 adet taze soğan 1 adet mor soğan 2 tatlı kaşığı susam 4-5 çorba kaşığı teriyaki sosu Tuz, karabiber, acı kırmızı biber   Hazırlanışı: Makarnayı kaynar …

Devamını oku »

Sıcak yaz günlerine serin yemekler

 Soğuk Mısır Çorbası

Sıcak yaz günlerine serin yemekler Sıcak yaz günlerinde sanırım hepimizin canı soğuk yiyecekler çekiyor. Karpuz peynir ikilisi yaz aylarında milli yemeğimiz olsa da biraz daha uzaklardan gelen dünya yemekleri esintili alternatifler arayanlar için bu ayki tariflerim…    Soğuk Mısır Çorbası (4 Kişilik)   Malzemeler: 4 koçan mısır 7-8 adet karabiber tanesi 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 …

Devamını oku »

Muzlu, Bademli ve Kuru Meyveli Kek

Muzlu, Bademli ve Kuru Meyveli Kek

Muzlu, Bademli ve Kuru Meyveli Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 100 ml. süt 50 ml. su 300 gram un 1 paket kabartma tozu Bir tutam tuz 50 gram tereyağı 50 gram toz şeker 1 adet yumurta 1 adet olgun muz 50 gram iri çekilmiş badem 30 gram kuru meyve parçaları Hazırlanışı: Unu, kabartma tozunu ve tuzu harmanlayın. Ayrı bir kapta …

Devamını oku »

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gram fıstık ezmesi 200 gram toz şeker 100 gram un 100 gram bitter çikolata 50 gram sütlü çikolata 1 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu   Hazırlanışı: Fıstık ezmesini, kakaoyu ve çikolataları benmari usulü eritin. Ilındıktan sonra üzerine şekeri ekleyip spatula ile karşıtırın. Teker teker yumurtaları ilave …

Devamını oku »

Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça (1 Tepsi İçin)   Malzemeler: 250 gram un 100 ml. süt 60 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 50 ml. krema 5 gram kuru maya 1 çay kaşığı tuz İç Malzemesi İçin: 3 adet orta boy haşlanmış patates 1 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım çay kaşığı tuz, karabiber Üzeri …

Devamını oku »

Vişneli Mekik

Vişneli Mekik

Vişneli Mekik (1 Tepsi İçin)   Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı süt Yarım su bardağı zeytinyağı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı un Yarım su bardağı ince çekilmiş badem 1 su bardağı dondurulmuş vişne Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri 5 dakika boyunca köpük köpük olana dek …

Devamını oku »

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini (2 Tepsi İçin)   Malzemeler: 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı toz parmesan peyniri 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan 1 çay kaşığı instant maya 1 su bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Unu, toz parmesanı, kurutulmuş reyhanı ve mayayı çukur bir kapta harmanlayın. Suyu ve zeytinyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye …

Devamını oku »

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak,  çayın kahvenin yanına iyi gidecek, belki de iş yerine götürmek için sadece bir çeşidini yapıp iş arkadaşlarınıza sürpriz yapacağınız, denizden çıkıp karnı çok acıkmış küçüklere nefis atıştırmalık olacak tarifleri sizler için hazırladı…     Mini Kruvasan (1 Orta Boy Tepsi İçin)   …

Devamını oku »

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli (1 Büyük Kavanoz İçin)   Malzemeler: 1 kilo taze kayısı 800 gram toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 çay kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve çekirdeğini çıkartın. Kayısıları üç kat olacak şekilde aralara toz şeker serperek bir tencereye aktarın. Çubuk tarçını da ekleyip tencerenin kapağını kapatın …

Devamını oku »
Deneme bonusu