Peynirli Menemen (1 Kişilik) Malzemeler: 1 adet küçük boy soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet kıl biber 1 yemek kaşığı ufalanmış orta yağlı beyaz peynir Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Yağları tavada ısıtıp çok ince zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar iyice yumuşayıp karamelize olana dek kavurun. Biberleri ince ince …
Devamını oku »Tarifler
Kızarmış Sebze Topları
Kızarmış Sebze Topları (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet kabak 1 adet küçük havuç 3 adet yumurta 6 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı nane Bir miktar dereotu, tuz ve karabiber Hazırlanışı: Kabak ve havucu rendeledikten sonra, bütün malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın. Canlı Baccarat Oyna Küçük bir kaşık yardımıyla orta derecedeki kızgın yağda kızartın. Arzunuza göre …
Devamını oku »Meksika Fasulyesi Çorbası
Meksika Fasulyesi Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 adet siyah havuç 1 adet orta boy patates 1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi 1 litre su 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı pul biber Tuz 2 yemek kaşığı labne peyniri (isteğe göre) Hazırlanışı: Sıvı yağı ile tereyağını …
Devamını oku »Sakızlı Su Muhallebisi
Sakızlı Su Muhallebisi (4 Kişilik) Malzemeler: 4 su bardağı süt 4 su bardağı su 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı Hazırlanışı: Damla sakızını havanda un gibi olana kadar ezin. Nişastayı 1 bardak soğuk suda karıştırarak ezin. Tencereye aktarıp kalan suyu, sütü, şekeri ve damla sakızını ekleyip çırpın. Kısık ateşte, sürekli …
Devamını oku »Bereketin ve paylaşımın adı: “Aşure”
Birbirinden farklı birçok yiyeceğin aynı tencerede ortak bir lezzete kavuşması ve paylaşılması, aşurenin yüzyıllardır süregelen güzel bir ritüelidir. Muharrem ayının onuncu günü İslam aleminde aşure günüdür. Yani bu bereketli ayda on veya on iki gün boyunca evlerde aşure yapmanın ve paylaşmanın tam zamanıyken, “Aslında ben de yaparım!” diyebileceğiniz bir tarifle bu ayı karşılamak istedim… Aşure (15-18 Kase İçin) Malzemeler: 500 …
Devamını oku »Siyah Havuçlu Kış Çorbası
Siyah Havuçlu Kış Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy siyah havuç 1 adet normal havuç 1 dal kereviz sapı 1 dal pırasa (tercihen beyaz kısmı) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 litre et suyu Tuz, taze çekilmiş karabiber 2-3 yaprak taze fesleğen Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz havuçları küp küp doğrayın. Kereviz sapı ile pırasayı da …
Devamını oku »Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav
Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç (yıkanmış) 2 su bardağı su 3 adet büyük soğan (küp doğranmış) 3 yemek kaşığı taze domates rendesi 1 çay bardağı zeytinyağı (pişirmek için) 3 adet patlıcan (büyük küp doğranmış) 1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için) Baharatlar Yarım tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı kekik Yarım tatlı kaşığı tarçın Yarım tatlı …
Devamını oku »Çikolatalı Tart
Çikolatalı Tart (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 125 gram margarin 1 adet yumurtanın sarısı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket hazır çikolata sosu Ara Taban İçin: 2 paket kremşanti 1 su bardağı pirinç fındık Ganaj İçin: 160 gram çikolata 1 paket sıvı krema Hazırlanışı: …
Devamını oku »Günbatımı Salatası
Günbatımı Salatası ( 4 – 6 Kişilik) Malzemeler: 2 kutu konserve Meksika fasulyesi 100 gram haşlanmış mısır 10 adet kornişon turşu Yarım demet maydanoz Yarım demet yeşil soğan Yarım demet dereotu 2 adet kapya biber Limon, zeytinyağı, nar eksisi, tuz Hazırlanışı: Yeşillikleri ince doğrayın. Kornişon turşuyu ve kapya biberleri küp küp doğrayın. Yıkayıp, süzdüğünüz Meksika fasulyesi ve mısırı ilave edin. …
Devamını oku »Enginar Ezmesi
Enginar Ezmesi (4 Kişilik) Malzemeler: 6 adet büyük enginar (soyulmuş) 1 adet büyük boy tatlı soğan (iri küp doğranmış) Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım tatlı kaşığı deniz tuzu Yarım tatlı kaşığı toz şeker 300 gram taze iç bakla (kabuklarından ayrılmış) 1 adet orta boy havuç (iri küp doğranmış) Yarım demet dereotu (kıyılmış) 1 adet portakalın suyu 1 adet limonun suyu …
Devamını oku »