Ana Sayfa » Tarifler » Ramazan’da yoğurt tüketmek için bu 5 nedene dikkat!

Ramazan’da yoğurt tüketmek için bu 5 nedene dikkat!

Uzun süre tok tutma özelliğiyle bilinen yoğurt, Ramazan sofralarından eksik edilmemesi gereken lezzetlerden. 1980’li yılların başında Kaya Kardeşler ismiyle küçük bir bakkaliye olarak açılan Kaya Çiftliği, bugün 21 ildeki 108 zincir mağazasında çeşit çeşit peynirleri ve her damak zevkine uygun yoğurtları tüketiciyle buluşturuyor. Mağazalarında toplam 700 kalem ürün sunan marka, bir buçuk kilo sütten bir kilo yoğurt elde edip yağlılık sınıfına göre “tam yağlı” veya “yarım yağlı” olarak satışa sunuyor.

Ramazan’da Yoğurt Tüketmenin Önemi

Çorbalarda, pilav ve makarnanın yanında, soslarda, tatlılarda veya sade… Sofraların vazgeçilmezi yoğurt, lezzetli olduğu kadar sağlıklı da.

Tok Tutuyor:  İftar ve sahurda yenen bir kase yoğurt hem tok tutuyor hem de sağlığı koruyor.
Mideyi Rahatlatıyor: Bağırsak sağlığını olumlu etkileyen yoğurt, sindirim sistemini destekliyor, kabızlık, ishal, karın ağrısı, gaz gibi problemlere iyi geliyor.
Kemikleri Koruyor: İyi bir kalsiyum kaynağı olan yoğurt, güçlü kemikler ve sağlıklı dişler için önemli.
Kalp Dostu: Uzmanların ‘Kalp dostu besinler’ listesinde yer alıyor.
Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor: Yoğurdun bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede önemli görevi bulunuyor.

#kayaçiftliği #yoğurt #ramazandayoğurttüketimi #sağlıklıbeslenem #güçlübağışıklık #ramazan #koronavirüs #evdeyemekzevki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir