Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Etli Mantar Dolması

Etli Mantar Dolması

(2 Kişilik)

Malzemeler:

8-10 adet iri mantar

200 gram dana bifteği

1 adet soğan

1 adet domates

1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Tuz, karabiber

Yarım limon suyu

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kıyılmış

Maydanoz

Hazırlanışı:

Mantarları yıkayıp kaynar limonlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Etleri küp şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesleri kıyın. Etleri sıvı yağda kavurup, soğan ve domatesleri ekleyin. Kavrulunca üzerini örtecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarları fırın kabına alıp, orta göbeklerine etleri doldurun. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi ve kıyılmış maydanoz serpip 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika boyunca pişirip servis yapın.

#etlimantardolması #ramazan #fırınyemekleri #etliyemekler #ramazanlezzetleri #evdeyemekzevki

Tavsiye

Pazılı Üçgen Börek

Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit – Selin Aktalay Fotoğraf: Hande Göksan  4 Kişilik Malzemeler: 3 su …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz