Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Etsiz köfte

Etsiz köfte

Yapım: Huriye Ersoy Fotoğraf: Murat ERDOĞAN

Malzemeler:

2 adet bayat somun ekmeği

3 adet yumurta

1 adet rendelenmiş havuç

Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber

1 adet rendelenmiş soğan

Yarım demet dereotu

Hazırlanışı:

Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde köfte şekline getirin. İsteğe göre çok az ile ısıtılmış tavada her iki tarafını kızartarak servis yapın. İsterseniz buzdolabı poşetlerine porsiyonluk paylaştırıp buzluğa aktarın. İstediğiniz zaman buzluktan çıkartıp oda ısısında çözüldükten sonra kızartın.

#etsizköfte #köftetarifi #köfte #evdeyemekzevki #yemek #food #yummy

 

 

 

Tavsiye

Bilimsel gerçekler popüler hurafelere karşı

MÜMSAD Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ İnsanın varlığını sürdürebilmesinin yanı sıra sosyalleşme ve keyif …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz