Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 5)

Tarifler

Kırmızı Soğanlı ve Kinoalı Mantar

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (2 Kişilik) Malzemeler: 7-8 adet Kanlıca mantarı 3-4 adet sultani bezelye (Manavlarda hala var!) 1 adet kırmızı soğan 5-6 adet kalamata zeytini 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı kırmızı kinoa Tuz Hazırlanışı: Öncelikle kinoayı küçük bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar …

Devamını oku »

Limonlu ve File Bademli Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Tarif: Özgür BAYKAL (12 adet kek için) Malzemeler: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çay bardağı labne peyniri 2 su bardağı un Yarım su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 çorba …

Devamını oku »

Bal kabaklı Domates Çorbası

Fotoğraf: R. Ömer İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 200 gram bal kabağı 1 adet patates 2 su bardağı domates suyu 3 su bardağı sıcak su 1 paket labne peyniri 1 çorba kaşığı tereyağı Taze çekilmiş karabiber, kimyon Hazırlanışı: Soğanı kıyıp sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış bal …

Devamını oku »

Fırında Soslu Midye Makarna

Fotoğraf: R. Ömer İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik)  Malzemeler: Yarım paket midye makarna 200 gram beyaz peynir 5-6 dal maydanoz 2 çorba kaşığı ajvar sos (Kırmızı biber püresi veya sosu) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sıcak su 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Makarnayı, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-9 dakika haşlayın. Daha sonra …

Devamını oku »

Pirinç Salatası

Fotoğraf: R. Ömer İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinç 1 çay bardağı haşlanmış mısır 1 çay bardağı nar tanesi (Tercihen tatlı) 3-4 dal kıyılmış dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kaynar suda hafif diri kıvamda olacak şekilde haşlayın. Tekrar süzüp kalan malzemeleri ekleyerek tatlandırın. #pirinçsalatası …

Devamını oku »

Pancar Çorbası

Fotoğraf: R. Ömer İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy kırmızı soğan 3 adet orta boy kırmızı pancar 1 adet orta boy patates 1 adet havuç Tuz, taze çekilmiş karabiber Yarım kutu labne peyniri (100 gram) Hazırlanışı: Tereyağı ile sıvı yağı, çorbayı hazırlayacağınız tencerede ısıtın. İnce …

Devamını oku »

Nohutlu ve Mantılı Çorba

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 2,5-3 su bardağı un 1 adet yumurta 1,5-2 çay bardağı su 2 çay kaşığı tuz İç Malzeme İçin: 250 gram kıyma 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 250 gram kemikli kuzu eti Tuz, pul biber, karabiber 50 gram tereyağı Hazırlanışı: Mantı hamuru için; unu hamur …

Devamını oku »

Piruhi

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru için: 2 su bardağı un 1 adet yumurta İç malzemesi: 250 gram keçi peyniri 1 demet dereotu Üzeri için: 50 gram tereyağı 1 su bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Mantı hamuru için unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek orta …

Devamını oku »

Karalahana Çorbası

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Yapım: İnci BAK (4-6 Kişilik) Malzemeler: 10 adet taze barbunyanın içi (yaklaşık 1 su bardağı) 7-8 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 8-10 yaprak orta boy karalahana 2 çorba kaşığı mısır unu 1 çay bardağı haşlanmış mısır Tuz Hazırlanışı: Taze barbunyanın tanelerini tencereye aktarın. Suyu …

Devamını oku »

Köfteli Kereviz

Fotoğraf Hande GÖKSAN Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet büyük boy kereviz 300 gram orta yağlı kıyma Yarım çay bardağı ince bulgur Tuz, karabiber 1 adet yumurta 1 su bardağı haşlanmış nohut (Diri kıvamda haşlanmış) 2 adet limon 1 adet soğan 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuklarını soyup içini küp …

Devamını oku »