Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 4)

Tarifler

Sakızlı Su Muhallebisi

Sakızlı Su Muhallebisi

Sakızlı Su Muhallebisi (4 Kişilik) Malzemeler: 4 su bardağı süt 4 su bardağı su 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı Hazırlanışı: Damla sakızını havanda un gibi olana kadar ezin. Nişastayı 1 bardak soğuk suda karıştırarak ezin. Tencereye aktarıp kalan suyu, sütü, şekeri ve damla sakızını ekleyip çırpın. Kısık ateşte, sürekli …

Devamını oku »

Bereketin ve paylaşımın adı: “Aşure”

Bereketin ve paylaşımın adı: “Aşure”

Birbirinden farklı birçok yiyeceğin aynı tencerede ortak bir lezzete kavuşması ve paylaşılması, aşurenin yüzyıllardır süregelen güzel bir ritüelidir. Muharrem ayının onuncu günü İslam aleminde aşure günüdür. Yani bu bereketli ayda on veya on iki gün boyunca evlerde aşure yapmanın ve paylaşmanın tam zamanıyken, “Aslında ben de yaparım!” diyebileceğiniz bir tarifle bu ayı karşılamak istedim… Aşure (15-18 Kase İçin) Malzemeler: 500 …

Devamını oku »

Siyah Havuçlu Kış Çorbası

Siyah Havuçlu Kış Çorbası

Siyah Havuçlu Kış Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy siyah havuç 1 adet normal havuç 1 dal kereviz sapı 1 dal pırasa (tercihen beyaz kısmı) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 litre et suyu Tuz, taze çekilmiş karabiber 2-3 yaprak taze fesleğen Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz havuçları küp küp doğrayın. Kereviz sapı ile pırasayı da …

Devamını oku »

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç (yıkanmış) 2 su bardağı su 3 adet büyük soğan (küp doğranmış) 3 yemek kaşığı taze domates rendesi 1 çay bardağı zeytinyağı  (pişirmek için) 3 adet patlıcan (büyük küp doğranmış) 1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için) Baharatlar Yarım tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı kekik Yarım tatlı kaşığı tarçın Yarım tatlı …

Devamını oku »

Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 125 gram margarin 1 adet yumurtanın sarısı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket hazır çikolata sosu Ara Taban İçin: 2 paket kremşanti 1 su bardağı pirinç fındık Ganaj İçin: 160 gram çikolata 1 paket sıvı krema Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Günbatımı Salatası

Günbatımı Salatası

Günbatımı Salatası ( 4 – 6 Kişilik) Malzemeler: 2 kutu konserve Meksika fasulyesi 100 gram haşlanmış mısır 10 adet kornişon turşu Yarım demet maydanoz Yarım demet yeşil soğan Yarım demet dereotu 2 adet kapya biber Limon, zeytinyağı, nar eksisi, tuz Hazırlanışı: Yeşillikleri ince  doğrayın. Kornişon turşuyu ve kapya biberleri küp küp doğrayın. Yıkayıp, süzdüğünüz Meksika fasulyesi ve mısırı ilave edin. …

Devamını oku »

Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi (4 Kişilik) Malzemeler: 6 adet büyük enginar (soyulmuş) 1 adet büyük boy tatlı soğan (iri küp doğranmış) Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım tatlı kaşığı deniz tuzu Yarım tatlı kaşığı toz şeker 300 gram taze iç bakla (kabuklarından ayrılmış) 1 adet orta boy havuç (iri küp doğranmış) Yarım demet dereotu (kıyılmış) 1 adet portakalın suyu 1 adet limonun suyu …

Devamını oku »

Naneli Ananaslı Smoothie

Naneli Ananaslı Smoothie

Naneli Ananaslı Smoothie (2 Kişilik) Malzemeler: Yarım ananas, doğranmış ve dondurulmuş 1 adet portakal Yarım çay bardağı su Bir avuç nane yaprağı Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blenderda karıştırdıktan sonra soğuk olarak servis edin.

Devamını oku »

Milföy Pasta

Milföy Pasta

Milföy Pasta (4 Kişilik) Malzemeler: 9 adet hazır milföy hamuru 250 ml. süt 1 çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı un 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 3 adet yumurtanın sarısı 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Pudra şekeri Frambuaz taneleri Hazırlanışı: Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağıl kağıt serili fırın tesisine dizin. Üzerlerini …

Devamını oku »

Acılı Ton Balıklı Dürüm

Acılı Ton Balıklı Dürüm

Acılı Ton Balıklı Dürüm (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet tortilla veya lavaş ekmeği 2 yemek kaşığı krem peynir 10-12 yaprak roka 2 kutu Sasu Acılı Ton Balık Hazırlanışı: Tortillayı tezgaha serin. 1 yemek kaşığı kadar krem peyniri, hamurun üzerine tamamen dağılacak şekilde yayın. Üzerine yıkanıp iyice suyu alınmış roka yapraklarını yapıştırın. En son Sasu Acılı Ton Balığını serpin. Rulo şeklinde …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz