Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 4)

Tarifler

Siyah Havuçlu Kış Çorbası

Siyah Havuçlu Kış Çorbası

Siyah Havuçlu Kış Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy siyah havuç 1 adet normal havuç 1 dal kereviz sapı 1 dal pırasa (tercihen beyaz kısmı) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 litre et suyu Tuz, taze çekilmiş karabiber 2-3 yaprak taze fesleğen Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz havuçları küp küp doğrayın. Kereviz sapı ile pırasayı da …

Devamını oku »

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç (yıkanmış) 2 su bardağı su 3 adet büyük soğan (küp doğranmış) 3 yemek kaşığı taze domates rendesi 1 çay bardağı zeytinyağı  (pişirmek için) 3 adet patlıcan (büyük küp doğranmış) 1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için) Baharatlar Yarım tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı kekik Yarım tatlı kaşığı tarçın Yarım tatlı …

Devamını oku »

Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 125 gram margarin 1 adet yumurtanın sarısı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket hazır çikolata sosu Ara Taban İçin: 2 paket kremşanti 1 su bardağı pirinç fındık Ganaj İçin: 160 gram çikolata 1 paket sıvı krema Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Günbatımı Salatası

Günbatımı Salatası

Günbatımı Salatası ( 4 – 6 Kişilik) Malzemeler: 2 kutu konserve Meksika fasulyesi 100 gram haşlanmış mısır 10 adet kornişon turşu Yarım demet maydanoz Yarım demet yeşil soğan Yarım demet dereotu 2 adet kapya biber Limon, zeytinyağı, nar eksisi, tuz Hazırlanışı: Yeşillikleri ince  doğrayın. Kornişon turşuyu ve kapya biberleri küp küp doğrayın. Yıkayıp, süzdüğünüz Meksika fasulyesi ve mısırı ilave edin. …

Devamını oku »

Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi (4 Kişilik) Malzemeler: 6 adet büyük enginar (soyulmuş) 1 adet büyük boy tatlı soğan (iri küp doğranmış) Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım tatlı kaşığı deniz tuzu Yarım tatlı kaşığı toz şeker 300 gram taze iç bakla (kabuklarından ayrılmış) 1 adet orta boy havuç (iri küp doğranmış) Yarım demet dereotu (kıyılmış) 1 adet portakalın suyu 1 adet limonun suyu …

Devamını oku »

Naneli Ananaslı Smoothie

Naneli Ananaslı Smoothie

Naneli Ananaslı Smoothie (2 Kişilik) Malzemeler: Yarım ananas, doğranmış ve dondurulmuş 1 adet portakal Yarım çay bardağı su Bir avuç nane yaprağı Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blenderda karıştırdıktan sonra soğuk olarak servis edin.

Devamını oku »

Milföy Pasta

Milföy Pasta

Milföy Pasta (4 Kişilik) Malzemeler: 9 adet hazır milföy hamuru 250 ml. süt 1 çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı un 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 3 adet yumurtanın sarısı 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Pudra şekeri Frambuaz taneleri Hazırlanışı: Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağıl kağıt serili fırın tesisine dizin. Üzerlerini …

Devamını oku »

Acılı Ton Balıklı Dürüm

Acılı Ton Balıklı Dürüm

Acılı Ton Balıklı Dürüm (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet tortilla veya lavaş ekmeği 2 yemek kaşığı krem peynir 10-12 yaprak roka 2 kutu Sasu Acılı Ton Balık Hazırlanışı: Tortillayı tezgaha serin. 1 yemek kaşığı kadar krem peyniri, hamurun üzerine tamamen dağılacak şekilde yayın. Üzerine yıkanıp iyice suyu alınmış roka yapraklarını yapıştırın. En son Sasu Acılı Ton Balığını serpin. Rulo şeklinde …

Devamını oku »

Ton Balıklı Makarna

Ton Balıklı Makarna

Ton Balıklı Makarna (4 Kişilik) Malzemeler: 1 paket makarna 1 yemek kaşığı tereyağı 3 kutu Sasu Kuru Domatesli Ton Balık 1 çay bardağı taze bezelye içi (veya dondurulmuş) 1 küçük kase dilimlenmiş yeşil zeytin 3-4 dal maydanoz 3-4 dal dereotu Hazırlanışı: Makarnayı ve taze bezelyeleri 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda 8-10 …

Devamını oku »

Erik Turşulu Kavurma

Erik Turşulu Kavurma

Erik Turşulu Kavurma (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 500 gram kuzu eti (tercihen yağları alınmış) 1 tatlı kaşığı salça 5-6 adet arpacık soğan 10 adet yeşil erik turşusu 1 küçük parça lahana turşusu 1 adet kapya biber 1 adet havuç turşusu Hazırlanışı: Geniş bir tavayı ısıtın. Kuşbaşı etleri ve salçayı ekleyin. Suyunu salıp …

Devamını oku »