Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 4)

Tarifler

Narlı ve Nohutlu Et

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo dana kuşbaşı et 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay bardağı nar tanesi 15 gram tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı ajvar sos (kırmızıbiber sos) 5-6 yaprak ıspanak Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsağı kıyıp sıvı yağda kavurun. Etini ekleyip …

Devamını oku »

Bal Kabaklı ve Tavuklu Fırın Yemeği

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik)  Malzemeler: 2 adet soğan 2-3 dilim bal kabağı (400-500 gram kadar) 800-800 gram tavuk eti (tercihen kalça tarafından) 1 adet orta boy brokoli (500 gram kadar) 1 adet yeşil limon 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı su Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Tok Tutan Sahur Yemekleri

Sabır ve hoşgörünün sembolü olan Ramazan ayı, birbirinden eşsiz anlara konukluk eder. Aile ve arkadaşlarla kurulan kalabalık iftar sofraları paylaşmanın önemini vurgular. Bunun için bu ay her zaman “12 Ayın Sultanı” olarak bilinir. Ramazan ayının yaşamı farklı kılan bir diğer detayı da şüphesiz oruç tutmaktır. Bu adet ile Ramazan ayının maneviyatı hissedilir ve hayattaki her nimetin değeri anlaşılır. Oruç tutanlar …

Devamını oku »

Elmalı Kek

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4-6 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 adet elma Yarım çay bardağı file fındık Hazırlanışı: Yumurtalar, şeker ve bir …

Devamını oku »

Kısık Ateşte Pişirilmiş Vişneli Kuzu Kol Demleme 

Tarif: Baykaner Gönen / Akra Hotel Antalya Executive Şef  Malzemeler:  Etler: 1 kilo kuşbaşı doğranmış kuzu kol   Meyve ve Sebzeler: 10 gram sarımsak 50 gram soğan 50 gram Cibes otu 100 gram taze vişne 20 gram taze nane 20 gram su teresi Tatlandırıcı ve Baharat 1 litre kemik suyu 10 gram tuz 5 gram öğütülmüş karabiber  10 gram taze kekik  10 ml zeytinyağı …

Devamını oku »

Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL (4 Kişilik) Malzemeler: Yarım kilo pırasa 1 adet küçük boy soğan 1 adet orta boy havuç 2 çorba kaşığı pirinç 2 çorba kaşığı kuş üzümü 2-3 adet kesme şeker 1 adet portakal 1 adet limon Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra 3-4 cm uzunluğunda kesin ve tencereye aktarın. Soğanı …

Devamını oku »

Kırmızı Soğanlı ve Kinoalı Mantar

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (2 Kişilik) Malzemeler: 7-8 adet Kanlıca mantarı 3-4 adet sultani bezelye (Manavlarda hala var!) 1 adet kırmızı soğan 5-6 adet kalamata zeytini 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı kırmızı kinoa Tuz Hazırlanışı: Öncelikle kinoayı küçük bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar …

Devamını oku »

Limonlu ve File Bademli Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Tarif: Özgür BAYKAL (12 adet kek için) Malzemeler: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çay bardağı labne peyniri 2 su bardağı un Yarım su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 çorba …

Devamını oku »

Bal kabaklı Domates Çorbası

Fotoğraf: R. Ömer İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 200 gram bal kabağı 1 adet patates 2 su bardağı domates suyu 3 su bardağı sıcak su 1 paket labne peyniri 1 çorba kaşığı tereyağı Taze çekilmiş karabiber, kimyon Hazırlanışı: Soğanı kıyıp sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış bal …

Devamını oku »

Fırında Soslu Midye Makarna

Fotoğraf: R. Ömer İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik)  Malzemeler: Yarım paket midye makarna 200 gram beyaz peynir 5-6 dal maydanoz 2 çorba kaşığı ajvar sos (Kırmızı biber püresi veya sosu) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sıcak su 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Makarnayı, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-9 dakika haşlayın. Daha sonra …

Devamını oku »