Fotoğraf: Özgür Bakır – Tarif: Serap Yomra (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram pırasa Tuz, karabiber 1 tutam rendelenmiş muskat 1-2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı un 4-5 su bardağı et suyu veya sade su 1 çay bardağı krema 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Pırasaları temizledikten sonra yıkayıp süzün. Çorba kaşığına sığacak şekilde küçük küçük doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla havanda …
Devamını oku »Tarifler
Etsiz Köfte
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Tarif: Huriye ERSOY Malzemeler: 2 adet bayat somun ekmeği 3 adet yumurta 1 adet rendelenmiş havuç Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber 1 adet rendelenmiş soğan Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden …
Devamını oku »Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek
Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 didiklenmiş tavuk eti 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber 1 lt tavuk suyu 100 gram ceviz içi Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye …
Devamını oku »Yoğurtlu Pirinç Çorbası
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) Tuz Yarım demet taze nane Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın. Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp …
Devamını oku »Kavurmalı ve Rokalı Mini Pizza
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER (2 Kişilik) Hamuru İçin: 2 su bardağı un Çeyrek paket maya 1 bardaktan bir parmak daha az ılık su 1 tutam toz şeker Tuz Domates Sosu İçin: 2-3 adet domates 1 çay kaşığı salça 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Üzeri İçin: 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri 7-8 adet zeytin …
Devamını oku »Tavuklu Pilav
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4- 6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. Üzerini …
Devamını oku »Bal Kabaklı ve Havuçlu Çorba
Fotoğraf: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 1 adet büyük boy beyaz soğan, ince kıyılmış 1 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet orta boy havuç, küp doğranmış 1 büyük boy patates, küp doğranmış 200 gram bal kabağı, küp doğranmış 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı zencefil, ince rendelenmiş Tavuk suyu Hazırlanışı: …
Devamını oku »Üzüm Salatası
Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit / Selin Aktalay – Fotoğraf: Hande Göksan 4 Kişilik Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış buğday 2 su bardağı renkli üzüm, ikiye bölünmüş Yarım su bardağı ceviz Yarım su bardağı kurutulmuş domates 1 su bardağı doğranmış taze baharatlar 1 su bardağı lor, beyaz peynir veya Erzincan tulumu Sosu İçin: 3 yemek kaşığı elma sirkesi 1 yemek kaşığı …
Devamını oku »Domates Soslu Makarna
Hazırlayan ve Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 3 adet olgun domates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy beyaz soğan 4-5 diş sarımsak 2 adet sivribiber 2 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı nane 1 paket pappardelle makarna Birkaç dal …
Devamını oku »İran Usulü Falafel
Tarif: Muhammet Doğan / Lokma İstanbul Mutfak Koordinatörü Tek Kişilik Malzemeler: 100 gram nohut 2 gram karbonat 500 gram su 6 gram maydanoz 15 gram pırasa 13 gram taze soğan 2 gram kişniş 30 gram kuru soğan 2 gram sarımsak 1 gram kimyon 5 gram tuz Hazırlanışı: Islatılmış nohutu kıyma makinesinde öncelikli olarak çektirin. Ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın …
Devamını oku »