Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 42)

Tarifler

Anne adayları ve lohusalar için folik asit deposu: Kuşkonmaz

Folik asit, zengin vitamin içeriği ve afrodizyak özelliğiyle sıkça adından bahsettiren antik çağlardan beri insanlar tarafından bilinen ve tüketilen kuşkonmaz, özellikle hamileler ve emziren annelerin süt üretimi için tüketmesi gereken önemli besin kaynağı… Folik asit, gebelik öncesi ve gebelik döneminde tüketilmesi oldukça önemlidir. Yüksek folik asit ve vitamin içeriği ile kuşkonmaz özellikle hamile ve hamilelik için hazırlık yapanlar için önemli …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli ve Kinoalı Soğuk Çorba

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY (6 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı kinoa 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı pul biber 2 diş sarımsak, havanda ezilmiş 1 litre ayran 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 4-5 dal dereotu, kıyılmış 4-5 dal reyhan, kıyılmış Hazırlanışı: Yeşil mercimeği …

Devamını oku »

İçli köfte

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN- Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (6 Kişilik) Malzemeler: İç Malzemesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 adet büyük boy soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ Hamuru İçin Malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet orta boy haşlanmış …

Devamını oku »

Biftekli Pirinç Salatası

(4 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı Amerikan pirinci 2,5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 200 gram kültür mantarı 1 adet kereviz 4 dal taze soğan 500 gram biftek 2-3 yaprak marul Sosu İçin: 1 su bardağı krema 3 çorba kaşığı sirke 1,5 çay kaşığı toz şeker Acı kırmızı toz biber Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Meyveli Pirinç Salatası

Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ (4 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı Amerikan pirinci 100 gram kırmızı üzüm (Çekirdeği çıkarılıp boyuna ikiye kesilmiş) 100 gram sarı üzüm (Tercihen çekirdeksiz) 100 gram badem (Kaynatılıp kabuğu çıkarılmış) Sosu İçin: 200 ml. portakal suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi 2 çay kaşığı hardal Yarım demet kıyılmış maydanoz Hazırlanışı: Pirinci, 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Karışık Orman Meyveli Çikolata

Prodüksiyon: İnci BAK / Yapım: Şef Ekrem ÇAĞATAY / Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 70 gram pembe pul çikolata 70 gram pul çikolata Karışık orman meyveleri Hazırlanışı: Benmari veya mikrodalga yöntemi ile erittiğimiz çikolatayı temiz bir tezgahın üzerine (tercihen mermer tezgah olmalı) Palet bıçak veya spatula yardımı ile çikolatayı havalandırın. Çikolata koyu ve yoğun bir kıvama gelene kadar havalandırma …

Devamını oku »

Mantarlı Bonfile  

Prodüksiyon: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan / Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo bonfile et (yağsız ve sinirsiz kısmından tercih edin) 6-7 adet kestane mantarı 4-5 adet kültür mantarı 1-2 damla trüf yağı (olmasa da olur) 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 1 büyük kase garnitür sebze karışımı (mini kabak, Brüksel lahanası, havuç vs.) Hazırlanışı: Bonfile …

Devamını oku »

Cevizli Ev Baklavası 

Yapım: Şef Doğa Çitçi (5 Kişilik) Malzemeler: *3 adet yumurta *1 su bardağı süt *1 su bardağı sıvı yağ *1 adet kabartma tozu *1 tatlı kaşığı sirke *Yarım çay kaşığı tuz *Un *300 gram çekilmiş ceviz *200 gram margarin *3 yemek kaşığı mısır nişastası Şerbeti için: *4 su bardağı şeker *5 su bardağı su *1-2 damla limon suyu Hazırlanışı: Yumurta, …

Devamını oku »

Dana Rosto

“Kendine bir iyilik et” sloganıyla tüketicilerini sağlıklı ve güvenilir gıda ile buluşturan Bonfilet, Ramazan sofrası için özel bir tarif hazırladı. Besin değeri yüksek ve vitamin yönünden zengin olan kırmızı et ile hazırlanan bu tarif, iftar sofrasına çok yakışıyor. (4-6 Kişilik) Malzemeler: 800 g Bonfilet Dana Nuar 4 adet orta boy kuru soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet büyük boy havuç …

Devamını oku »

Güllaç Varyasyonu

Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak Fıstıklı Güllaç Rulosu Malzemeler: 4 adet yaprak güllaç 300 gram süt 100 gram şeker 50 gram toz fıstık 10 gam krem şanti  Hazırlanışı: Sütü ve şekeri kaynama derecesine kadar ısıtın. Güllaç yapraklarını teker teker sütte ıslatın ve yağlı kağıdın üzerine koyun. Ortasına krem şanti ve fıstıkla karıstırdığınız karışımı sıkın, rulo şeklinde sarın. 2-3 …

Devamını oku »
Deneme bonusu