Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Şeftalili  Puding

Şeftalili  Puding

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: hande Göksan – Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan

(2 Kişilik)

 Malzemeler:

1/2 litre süt

125 gram toz şeker

2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme)

3 adet yumurtanın sarısı

3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı

1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin

1 kutu krema (200 ml)

2 adet şeftali

Hazırlanışı:

Puding için; Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve vanilya aroması ile tereyağını ilave edin. Mikserle iyice karıştırın. Oda ısısında ılınınca önceden püre haline getirdiğiniz şeftaliyi ve kremayı ekleyin. Pütürsüz bir kıvam alana dek mikserle iyice çırpın. Karışımı sıkma torbasına aktarın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis kaselerine aktarın. Soğuk servis yapın.

#şaftalilipuding #puding #meyvelipuding #yazmeyvelitatlı #tatlı #food #yummy

Tavsiye

Hatay mutfağı Ramazan ayı boyunca IST TOO menülerinde!

Shangri-La Bosphorus, Istanbul; Ramazan ayı boyunca Hatay Sultan Sofrası’nın iki şefini ağırlayarak, sevdikleriyle lezzetli bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir