Menemen

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK

Malzemeler:

2 kilo sivri domates

250 gram kıl biber

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Tane karabiber

Hazırlanışı:

Domatesleri yıkayıp süzdükten sonra kabuklarıyla birlikte küp veya zar şeklinde doğrayın. Biberleri yemeklik doğrayıp zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Doğramış olduğunuz domatesleri ilave edin. 25 dakika orta ateşte pişirin. Menemeni indirmeye beş dakika kala tuzu ve karabiberi ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, sterilize edilmiş kavanozlara bekletmeden sıcak sıcak aktarın. Kapağını sıkıca kapatın. Oda ısısında muhafaza edin.

Aklınızda Bulunsun:

Menemeni hazırlarken isterseniz birkaç adet kapya biber de ekleyebilirsiniz. Veya acı seviyorsanız 1-2 adet acı sivribiber de ilave edebilirsiniz. Biz kışlık menemen hazırlarken domatesin kabuğunu soymadan pişirmeyi tercih ettik, domatesin kabuğunu istemiyorsanız kabuğunu soyarak da hazırlayabilirsiniz.

#menemen #kahvaltı #kahvaltısaati #food #yummy

 

 

Tavsiye

Hatay mutfağı Ramazan ayı boyunca IST TOO menülerinde!

Shangri-La Bosphorus, Istanbul; Ramazan ayı boyunca Hatay Sultan Sofrası’nın iki şefini ağırlayarak, sevdikleriyle lezzetli bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir