Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tahinli Enginar Ezmesi

Tahinli Enginar Ezmesi

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz

4 Kişilik

Malzemeler:

6 adet soyulmuş çanak enginar

1 yemek kaşığı tahin

1 limonun suyu

5 adet arpacık soğan

1 adet sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 tutam karabiber

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 dilim pastırma

2 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı:

Zeytinyağını tencereye alarak kızdırın. Daha sonra soyduğunuz soğanları ekleyerek soteleyin. Soğanlar hafif renk almaya başladığında ezdiğiniz sarımsağı ilave edin ve kavurun. Limon suyunu, tuzunu ve suyunu ekleyip bir miktar kaynattıktan sonra enginarları küp küp doğrayarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Arkasından mutfak robotuna alarak üzerine tahin ve karabiber ekleyip püre haline getirin. Zeytinyağını kızdırın, ince doğradığınız pastırmaları ve susamları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Servis edeceğiniz zaman enginarlarınızın üzerine sıcak ekleyin.

#tahinlienginarezmesi #enginarezmesi #enginar #ezme #bayramziyafeti #bayramsofrası #bayrammenü #ramazanbayramı #evdekal #evdeyemekzevki #food #yummy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir