Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Elmalı Strudel

Elmalı Strudel

Tarif: İlknur BALCI

4 – 6 Kişilik

Malzemeler:

Hamur için:

170 gram un

25 gram tereyağı (oda ısısında)

1 çay kaşığı tuz

90 ml. soğuk su

30 ml. yumurta

 İçi için:

Yarım kilo elma

40 gram toz şeker

80 gram tereyağı

80 gram kuru üzüm

80 gram fındık + ceviz

1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Elmaları soyup rendeleyin. Bir tencerede tereyağını eritip üstüne rendelenmiş elmaları, kuru üzümü, şekeri, cevizi, fındık ve tarçını ekleyip suyu çekene kadar soteleyin. Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak elastiki kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğrulan hamuru yuvarlayıp, üzerine sıvı yağ sürerek 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru temiz bir bez ya da tülbent üzerinde kenarlarından elle esneterek açın. Açılan hamura soğumuş olan elmalı karışımı yayın. Açmada kullanılan bezin kenarından tutup kaldırarak sarın. Pişirme kağıdı üzerine alıp önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Dondurma ya da vanilya sosla servis edin.

#elmastrudel #dessert #yummy #food

Tavsiye

Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek  

Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir