Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Erikli ve Çikolata Soslu Kek

Erikli ve Çikolata Soslu Kek

Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(10-12 Kişilik)

 Malzemeler:

5 adet yumurta

1,5 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağ

1,5 paket kabartma tozu

Yarım paket karbonat

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı limon suyu

3 su bardağı un

1 paket hazır çikolata sos (toz halinde)

6-7 adet anjelik erik

Hazırlanışı:

Yumurtaları pudra şekerle birlikte 5 dakika boyunca çırpın. Suyu ve sıvı yağı ekleyin. 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve toz halindeki çikolata sosu harmanlayın. Unlu karışım ile yumurtalı karışımı birleştirin. 1 dakika daha karıştırın. En son limon suyunda inceltilmiş karbonatı ekleyin. Tekrar karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökün. Erikleri yıkayıp kuruladıktan sonra dilimleyin. Kek hamurunun üzerine hamurun içine batmayacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.

#ErikliveÇikolataSosluKek #kek #çikolatasoslukek #eriklikek #çaysaati #food #yummy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir