Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN (2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet küçük boy Girit kabağı 50 gram beyaz peynir 50 gram süzme peynir 4-5 adet iri doğranmış ceviz içi 1 adet küçük boy haşlanmış patates 5-6 dal maydanoz 4 tatlı kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu hafifçe kazıyın. Kabakların üzerini kapak şeklinde kesin. İçini dolma oyacağı veya küçük bir tatlı …
Devamını oku »Tarifler
Havuçlu ve Bademli Pasta
Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (8 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı rendelenmiş havuç 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çay kaşığı kabartma tozu 2,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı tarçın 1 su bardağı dövülmüş badem içi Dış Kaplaması İçin: 1 paket kremşanti 200 gram labne peyniri 2 çay bardağı süt 1 …
Devamını oku »Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası
(8-10 Kişilik) Malzemeler: 500 gram balkabağı, küp halinde kesilmiş 2 adet orta boy kırmızı soğan (soyulmuş ve dörde bölünmüş) 2 su bardağı haşlanmış yabani pirinç 1 kahve fincanı ay çiçeği çekirdeği 1 çay bardağı zeytinyağı 3 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı bal 3 çorba kaşığı ılık su Birkaç dal kişniş, kıyılmış Tuz Hazırlanışı: Küp şeklinde doğranmış balkabaklarını zeytinyağı …
Devamını oku »Terbiyeli Nohutlu Tavuk
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 500 gram tavuk eti (tercihen incik eti) 1 su bardağı haşlanmış nohut 5 diş sarımsak 1 avuç taze bezelye 5 dal taze soğan 3-4 dal kıyılmış dereotu Tuz, kimyon Sosu İçin: 1 kase süzme yoğurt 1 …
Devamını oku »Revani
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet yumurta 250 gram irmik 200 gram margarin 500 gram toz şeker 500 ml. su 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet portakalın suyu Üzeri İçin: Hindistancevizi, Antepfıstığı içi, fındık içi Hazırlanışı: Şekeri ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynatın. …
Devamını oku »Anne Pizzası
Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraflar: Hande Göksan (1 Tepsi İçin) Malzemeler: Hamur için: 2 su bardağı un 11 gram kuru maya Birkaç dal taze kekik Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı krema 2,5 Türk kahvesi fincanı ılık su Domates sos için: (1 kavanoz sos için) 1 kilo domates 1 kahve …
Devamını oku »Pudingli ve Çilekli Helva
(4 Porsiyon İçin) Malzemeler: 2 adet büyük boy kağıt helva 1 paket hazır puding Süt Taze çilek Hazırlanışı: Pudingi paket üzerinde verilen tarifteki süt miktarını yarım bardak azaltarak pişirin. Ocaktan alın. Arada bir çırparak pütürleşmeden soğumaya bırakın. Kağıt helvanın her ikisini de kırmadan enine ikiye ayırın. Her katın arasına incecik dilimlenmiş çilek ile pudingi paylaştırın. En son pudingi yayıp taze çilekle …
Devamını oku »Batırık
Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 1 çay bardağı kavrulup çekilmiş yerfıstığı 1 çay bardağı kavrulup çekilmiş susam 1 çay bardağı ince bulgur 4 adet büyük ve olgun domates 1 adet soğan 2 adet salatalık 2 yeşil biber 1 dolu kaşık biber salçası 1 limon 3 kaşık nar ekşisi 1 tatlı kaşığı kuru nane 1/2 …
Devamını oku »Üzümlü Jöle
Yapım:Nurgün UÇKUNKAYA – Fotoğraf: Murat KURTULUŞ (4 Kişilik) Malzemeler: 100 gram siyah üzüm 100 gram çekirdeksiz üzüm 400 ml üzüm suyu 6 adet yaprak jelatin 5 yemek kaşığı tozşeker Hazırlanışı: Üzümleri yıkayın. Siyah üzümleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Jelatini soğuk suda yumuşatın. Yarım çay bardağı kadar üzüm suyunu şeker ile ısıtın. Yumuşayan jelatinleri ilave ederek karıştırın. Kalan üzüm suyunu da …
Devamını oku »Yoğurtlu Semizotu Çorbası
Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 1 demet semizotu 1 çay bardağı iri bulgur 3 diş sarımsak 2 bardak yoğurt 5 bardak su 2 adet acı kırmızıbiber 3 kaşık zeytinyağı Tuz (damak tadına göre) Hazırlanışı: Bir tavada ince doğranmış biberi 2 dakika kavurup bir kenara alın. Diğer tarafta, bulguru 5 bardak suda haşlayıp ılınması için …
Devamını oku »