Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 39)

Tarifler

Etli Nohut, Arpa Şehriye Pilavı, Kuru Gül Şerbeti

Yapım: İnci Bak – Fotoğraflar: Hande Göksan Etli Nohut (2 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı nohut, suda bekletilmiş 1 çay kaşığı zerdeçal 200 gram kuzu veya dana eti 1 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz, kırmızı pul biber Su Hazırlanışı: Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda …

Devamını oku »

Mısır Unlu ve Kremalı Balık Çorbası

(6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram balık (tercihen beyaz etli) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı mısır unu 1,5 litre sıcak su Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber veya tane top biberler Birkaç yaprak kereviz 200 ml. krema Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu sürekli karıştırarak kavurun. Azar azar sıcak su ilave ederek beşamel kıvamına gelene dek karıştırmaya devam edin. Kıyılmış kereviz …

Devamını oku »

Etli Güveç

Fotoğraf: Hande Göksan  (4-6 Kişilik)  Malzemeler: 2,5 kilo kuşbaşı dana eti 2 kilo domates 1,5 kilo yeşil biber 2 baş sarımsak 100 gram iç yağ Hazırlanışı: Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri …

Devamını oku »

Tavada Tek Yufka Tatlısı

2-3 Kişilik Malzemeler: 1 adet hazır yufka 1 adet büyük boy elma 3-4 kaşık sultaniye üzüm Muhallebisi için: 1 su bardağı süt 1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşı un 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Kuru üzümleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Muhallebiyi hazırlamak için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine …

Devamını oku »

Kemik suyundan gelen lezzet

 Ajinomoto, Bizim Mutfak markasıyla yine bir ilke imza atıyor. Kemik Suyuna Çorbalar Serisi ile mutfaklara pratiklik ve lezzet getiriyor. Ev yapımı tadında kolayca hazırlanan çorbalar içerdikleri protein, lif ve kolajen ile sofralara zahmetsiz, besleyici ve  lezzetli alternatifler sunuyor. Hazırlanması oldukça zahmetli ve zaman alan kemik suyu lezzeti, Türkiye’nin ilk ve tek “Kemik Suyuna Çorbalar Serisi” ile sofralara geliyor. Bizim Mutfak’ın …

Devamını oku »

Bağışıklığınızı bu besinlerle destekleyin

Evdeyiz ve bu günleri avantaja çevirmenin tam zamanı. Mutfakta geçirdiğimiz saatleri bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanabilirsiniz. İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök koronavirüs salgını döneminde bağışıklık güçlendirici besinleri ve tariflerini paylaştı. İşte bağışıklık sistemini destekleyen ve evde çok kolay hazırlanacak yiyecekler ve tarifleri: Nar, kırmızı havuç, portakal, greyfurt, elma ve taze zencefille hazırlanmış taze meyve suları …

Devamını oku »

Kakaolu Dutlu Kek

Yapım: Özgür Bakır (6 Kişilik)  Malzemeler: 2 adet yumurta 150 gram öğütülmüş dut 150 gram fasulye unu 50 gram kakao 125 gram damla çikolata 1 paket kabartma tozu 1 şişe soda Hazırlanışı: Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Beyazlarını bir mikser yardımıyla köpük köpük olana dek çırpın. Ayrı bir kasede sodayı, öğütülmüş dutu, kakaoyu ekleyerek ağır bir tempoda karıştırın. Sonrasında yumurtaların sarılarını, …

Devamını oku »

Ekmekle ilgili tüm gerçekler işte bu kitapta!

Bu kitapla birlikte ekmeğe bakışınız değişecek. Gerçeği keşfedecek, hakiki tam un, doğal ekşi maya ile yapılan sağlıklı ekmeğin farkına varacaksınız. Ve yıllardır yediğimiz o beyazlatılmış ekmeklerin ‘sahte’ olduğunu öğreneceksiniz. Ekmek… Türk insanının en çok tükettiği ve üzerinde en çok tartışılan gıda. Tartışma, “Ekmek sağlıklı mı, sağlıksız mı?” sorusuyla başlıyor. “Buğdayı doğal mı hibrit mi, unu rafine mi taş değirmen mi, …

Devamını oku »

Yumurtalı ve Ispanaklı Pide

(2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet hazır pide hamuru 1 çorba kaşığı tereyağı 2-3 çorba kaşığı un Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı acı-tatlı sos 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı ketçap Üzeri İçin: 500 gram ıspanak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2-3 çorba kaşığı krem peynir Hazırlanışı: Sosu için; Tüm malzemeyi bir kasede çırpın. Sosunuz hazırdır. Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra irice …

Devamını oku »

Patatesli Rulo Börek

Yapım: Huriye Ersoy/ Fotoğraf: Hande Göksan 1 Tepsi İçin Malzemeler: 4 adet hazır yufka 6 adet orta boy patates 100 gram margarin 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı  Üzeri İçin: Susam, çörek otu, haşhaş tohumu Hazırlanışı:   Patatesleri iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli örtecek kadar …

Devamını oku »