Malzemesi • 1,5 litre su • 150 gram demir hindi • 300 gram toz şeker • 1 çubuk tarçın • 5-6 adet karanfil Demirhindi Şerbeti Tarifi: Demirhindiyi birkaç defa yıkadıktan sonra sterilize edilmiş ılık suyun içinde altı saat boyunca bekletin. Beklettiğiniz suyla birlikte tencereye aktarın. Çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25 dakika …
Devamını oku »Tarifler
Beğendili Pazıya Sarılı Kuzu Pirzola
Malzemesi • 10 kalem kuzu pirzola • 1 bağ pazı • 10 diş sarımsak • 1 tatlı kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı pul biber • 1 tatlı kaşığı kimyon • 1 çay kaşığı tarçın • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık• 6 adet patlıcan • 100 gram tereyağı • 100 gram un • 1 su bardağı süt • 100 gram …
Devamını oku »Ekşili Palamut
Malzemeleri √ 2 adet dilimlenmiş palamut √ 2 adet halka doğranmış patates √ 5 adet küp doğranmış domates √ 1 adet dilimlenmiş limon √ Tuz, karabiber √ Üzerine kıyılmış maydanoz √ Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekşili Palamut Tarifi: 1. Tencereye domatesin yarısı yayılır. 2. Üzerine patates ve palamutlar dizilir. 3. Tekrar domates yayılır. 4. Limonlar dizilir. 5. Yağ, …
Devamını oku »Domatesli Sarı Mercimek Çorbası
Malzemesi • 3 adet rendelenmiş domates • 1 litre et suyu veya su • 1 kahve fincanı pirinç • 1 çay bardağı sarı mercimek • 30 gram tereyağı • Yarım demet kıyılmış dereotu • 1 parça (ceviz büyüklüğünde) taze zencefil Domatesli Sarı Mercimek Çorbası Tarifi: Rendelenmiş domates ve taze zencefili su ile birlikte tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra blender ile …
Devamını oku »Galeta Unlu Şerbetli Tatlı
Malzemesi • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 paket kabartma tozu • 1 su bardağı galeta unu • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Şerbeti için: • 2 su bardağı toz şeker • 2 su bardağı su Galeta Unlu Şerbetli Tatlı Tarifi: Şerbeti …
Devamını oku »Narlı Tabbule
Malzemesi • 1 su bardağı ince bulgur • 1,5 su bardağı sıcak su • 1 limonun suyu • 1 çorba kaşığı nar ekşisi • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı • 1 adet büyük boy domates • 1 adet dolmalık kırmızı biber • 1 demet kıyılmış maydanoz • 1 çay bardağı nar tanesi Narlı Tabbule Tarifi: İnce bulguru çukur bir kaba …
Devamını oku »Patlıcan Yatağında Levrek
Malzemeler: • Patlıcan • Un • Süt • Eski kaşar • Tereyağı • Tuz • Fileto levrek balığı Patlıcan Yatağında Levrek Tarifi: Patlıcanları közde pişirip, soyduktan sonra tencerede tereyağı ve unu kavurun. Ayıklanmış patlıcanları ilave ederek, süt ile birlikte çırpın. Eski kaşar ve tuz ilave edin. Servis kiremidine bir çorba kaşığı beğendiyi yayın. Üstüne fileto levreği ekleyin. Tekrar üstüne patlıcan beğendi …
Devamını oku »Kırmızı Lahanalı Köfte
Malzemesi • 500 gram kıyma • 1 adet rendelenmiş soğan • Tuz, kimyon, karabiber • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu • 1 çorba kaşığı kıyılmış nane • 1 adet orta boy kırmızı lahana • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı esmer toz şeker • 1 çay bardağı portakal suyu • 1,5 çay bardağı su Kırmızı Lahanalı Köfte Tarifi: …
Devamını oku »Sütlü ve Meyveli Paluze
Malzemesi • 4 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 2 çay bardağı nişasta • 1 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi • 1 çorba kaşığı file badem • 1 kahve fincanı kurutulmuş yaban mersini • 1 çorba kaşığı kuru üzüm • Nar taneleri Sütlü ve Meyveli Paluze Tarifi; Su, süt, nişasta …
Devamını oku »Star Fish Balık Girit Dolması
Malzemesi • Kırmızı al biber • Patlıcan • Soda • Hardal • Safran • Sarımsak • Elma sirkesi • Zeytinyağı Star Fish Balık Girit Dolması Tarifi; Genel olarak közlenmiş kırmızı al bibere sarılmış soslu közde patlıcandır. Biberleri közleyin, soğuk suyla yıkayıp kabuğunu soyun. Patlıcanı közleyip soyun. Biberlerin içine patlıcan doldurun. Boylarına göre 2-4 kişilik olacak şekilde kesin veya bütün bırakın. …
Devamını oku »