Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Vişneli Ekmek Tatlısı

Vişneli Ekmek Tatlısı

Malzemeler:
• 1 paket büyük boy tost ekmeği
• 1 litre vişne suyu
• 500 gram toz şeker
• 100 gram taze kaymak

Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi:
Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. İsteğe göre yuvarlak bir kalıpla keserek şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın.

Vişne suyu ile şekeri yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Ocaktan alın. Ilınan şerbeti geniş ve çok fazla yüksek olmayan bir kaba aktarın. Fırından çıkardığınız kızarmış ekmekleri de şerbetin içine yerleştirin ki ekmek şerbetin suyundan iyice çeksin. Buzdolabında soğuttuktan sonra isteğe göre kaymak, kaymaklı dondurma ve Antepfıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Yeni Aşçılık Yarışması: Bocuse d’Or Battle İstanbul 2014

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir