Ana Sayfa » Tarifler » İçecek Tarifleri » Güllü Reyhan Şerbeti

Güllü Reyhan Şerbeti

Malzemeler
• 1,5 demet taze reyhan
• 1 avuç taze gül yaprağı
(reçel yapımlık)
• 1,5 litre kaynar su
• 3 adet limon tuzu
• 6 çorba kaşığı toz şeker
• 1 adet tarçın çubuğu
• 1 adet yıldız anason

 

Güllü Reyhan Şerbeti Tarifi:
Reyhanları yaprak yaprak ayırdıktan sonra yıkayıp süzün. Gül yaprakları ile birlikte sürahinin içine aktarın. Limon tuzunu, şekeri, tarçın çubuğunu ve anasonu ilave edin. Karıştırıp kaynar suyu ekleyin. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. 1 saat kadar bekletin. Soğuyunca süzgeç yardımı ile başka bir şişeye aktarın. İsteğe göre buz ilave ederek soğuk servis yapın.

OKU ➤  ARTIK ERKEKLER DE EN AZ KADINLAR KADAR BAKIMLI

Tavsiye

Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler

Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler Geçtiğimiz yıl raflarda yerini alan ‘’Anneannemin Tenceresi’’ adlı kitabıyla adından …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz