Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 300)

Tarifler

Ekşili Palamut

  Malzemeleri √ 2 adet dilimlenmiş palamut √ 2 adet halka doğranmış patates √ 5 adet küp doğranmış domates √ 1 adet dilimlenmiş limon √ Tuz, karabiber √ Üzerine kıyılmış maydanoz √ Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekşili Palamut Tarifi:  1. Tencereye domatesin yarısı yayılır. 2. Üzerine patates ve palamutlar dizilir. 3. Tekrar domates yayılır. 4. Limonlar dizilir. 5. Yağ, …

Devamını oku »

Domatesli Sarı Mercimek Çorbası

Malzemesi • 3 adet rendelenmiş domates • 1 litre et suyu veya su • 1 kahve fincanı pirinç • 1 çay bardağı sarı mercimek • 30 gram tereyağı • Yarım demet kıyılmış dereotu • 1 parça (ceviz büyüklüğünde) taze zencefil Domatesli Sarı Mercimek Çorbası Tarifi: Rendelenmiş domates ve taze zencefili su ile birlikte tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra blender ile …

Devamını oku »

Galeta Unlu Şerbetli Tatlı

Malzemesi • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 paket kabartma tozu • 1 su bardağı galeta unu • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Şerbeti için: • 2 su bardağı toz şeker • 2 su bardağı su Galeta Unlu Şerbetli Tatlı Tarifi: Şerbeti …

Devamını oku »

Narlı Tabbule

Malzemesi • 1 su bardağı ince bulgur • 1,5 su bardağı sıcak su • 1 limonun suyu • 1 çorba kaşığı nar ekşisi • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı • 1 adet büyük boy domates • 1 adet dolmalık kırmızı biber • 1 demet kıyılmış maydanoz • 1 çay bardağı nar tanesi Narlı Tabbule Tarifi: İnce bulguru çukur bir kaba …

Devamını oku »

Patlıcan Yatağında Levrek

Malzemeler: • Patlıcan • Un • Süt • Eski kaşar • Tereyağı • Tuz • Fileto levrek balığı Patlıcan Yatağında Levrek Tarifi: Patlıcanları közde pişirip, soyduktan sonra tencerede tereyağı ve unu kavurun. Ayıklanmış patlıcanları ilave ederek, süt ile birlikte çırpın. Eski kaşar ve tuz ilave edin. Servis kiremidine bir çorba kaşığı beğendiyi yayın. Üstüne fileto levreği ekleyin. Tekrar üstüne patlıcan beğendi …

Devamını oku »

Kırmızı Lahanalı Köfte

Malzemesi • 500 gram kıyma • 1 adet rendelenmiş soğan • Tuz, kimyon, karabiber • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu • 1 çorba kaşığı kıyılmış nane • 1 adet orta boy kırmızı lahana • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı esmer toz şeker • 1 çay bardağı portakal suyu • 1,5 çay bardağı su Kırmızı Lahanalı Köfte Tarifi: …

Devamını oku »

Sütlü ve Meyveli Paluze

Malzemesi • 4 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 2 çay bardağı nişasta • 1 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi • 1 çorba kaşığı file badem • 1 kahve fincanı kurutulmuş yaban mersini • 1 çorba kaşığı kuru üzüm • Nar taneleri Sütlü ve Meyveli Paluze Tarifi; Su, süt, nişasta …

Devamını oku »

Star Fish Balık Girit Dolması

Malzemesi • Kırmızı al biber • Patlıcan • Soda • Hardal • Safran • Sarımsak • Elma sirkesi • Zeytinyağı Star Fish Balık Girit Dolması Tarifi; Genel olarak közlenmiş kırmızı al bibere sarılmış soslu közde patlıcandır. Biberleri közleyin, soğuk suyla yıkayıp kabuğunu soyun. Patlıcanı közleyip soyun. Biberlerin içine patlıcan doldurun. Boylarına göre 2-4 kişilik olacak şekilde kesin veya bütün bırakın. …

Devamını oku »

Balık Pastırması

Malzemesi • 1 adet ortalama 5 ila 10 kiloluk akya balığı, • Çemen • Tuz Balık Pastırması Tarifi Akya balığını kılçıklarından tamamen ayıklayın ve 2 adet filetosunu çıkartın. 1 gün suda bekletin ve kanını tamamen temizleyin. İkinci gün üzerini komple tuzla kaplayın ve 1 hafta bu şekilde pişmeye bırakın. 1 hafta sonra tekrar yıkayın ve 1 gün daha buzlu suda …

Devamını oku »

Yoğurtlu Yarma Çorbası

Malzemeler: • 1 su bardağı yarma (akşamdan ıslatılmış) • 2 su bardağı süzme yoğurt • 1 su bardağı haşlanmış nohut • 75 gram tereyağı • 1 çorba kaşığı salça • 1 çorba kaşığı kuru nane • 3 diş sarımsak • Tuz Yoğurtlu Yarma Çorbası; 1. Tencereye yarmaları koyun. Üzerine yeteri kadar su ilave edin. Yarmalar dağılana kadar kaynatın. 2. Yoğurdu …

Devamını oku »