Helatiye

Malzemeler:
Muhallebisi İçin:
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı pudra şeker
• 20 gram damla sakızı
• 2 çorba kaşığı mısır nişastası
• 1 çorba kaşığı un

Süslemek İçin:
• 2 çorba kaşığı badem
• 2 çorba kaşığı Antepfıstığı
• 1 kase karışık meyve (ananas, nar taneleri, şeftali)
• Taze nane yaprakları

Şurubu İçin:

• 4 su bardağı su
• 3,5 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı gül suyu

Helatiye Tarifi:
Şurubu için; Şekeri, suyu ve gül suyunu karıştırın. Orta ateşte, şurup haline gelene dek kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Muhallebisi için; Tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Muhallebiyi dökeceğiniz tepsiyi fırça yardımı ile sıvı yağla ıslatın. Muhallebinin yüksekliği en fazla 1 cm olacak şekilde dökün. Muhallebiyi iyice sertleşene dek soğumaya bırakın. Soğuyunca küpler halinde kesin. Soğuyan şurubu servis yapacağınız kaselerin üçte biri dolacak şekilde dökün. Küp şeklinde kesilmiş muhallebi parçalarını da bu şurubun içine atın. Tatlıyı taze nane yaprakları, Antepfıstığı içi, kavrulmuş badem ve küp doğranmış mevsim meyveleri ile tatlandırın. Soğuk servis yapın.

OKU ➤  İtalya Ulusal Günü Resepsiyonu’nda Barilla’dan Akdeniz lezzetleri

Tavsiye

Bu blog çok ballı…

Bu blog çok ballı…

Bal ve pekmezle ilgili eğitici ve ilginç bilgiler için www.ballisoprano.com‘a ‘tık’lamanız yeterli… www.ballisoprano.com bal, pekmez, …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir