Malzemeler: • 3 adet hazır yufka • 1 litre süt • 6 çorba kaşığı irmik • 1 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı sıvı yağ • 2 çorba kaşığı un Üzeri için: • Pudraşeker ve Antepfıstığı içi İrmik Kremalı Tatlı Börek Tarifi: Kreması için; İrmiği, sütü ve şekeri tencereye aktarın. Kısık ateşte, yoğun kıvamlı bir muhallebi olana dek …
Devamını oku »Tarifler
Patlıcan Kebap
Malzemeler 1 adet kemer patlıcan 180 gram orta yağlı kıyma Patlıcan Kebap Tarifi: Patlıcanları 5 eşit parçaya bölün. Patlıcanın aralarına kıyma gelecek şekilde şişe dizin ve közde çevirerek pişirin.
Devamını oku »Haşhaşlı Börek Tarifi
Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler: Hamuru için: • 1,5 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım yaş maya) • 4 yemek kaşığı toz şeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı ılık süt • 1 su bardağı ılık su • Aldığı kadar un • 2 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için) İç malzemesi için: • 250 gram haşhaş …
Devamını oku »Yeşil Salatalı Yaz Çorbası
Malzemeler 1 su bardağı buğday 4 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 2 adet salatalık 2-3 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 3-4 diş sarımsak 3 çorba kaşığı sızma yağ Tuz Yeşil Salatalı Yaz Çorbası Tarifi: Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün haşlayıp süzün, salatalıkları alacalı soyun, ikiye bölün ve varsa çekirdeklerini çıkartın. Ardından bir kabın içine salatalıkları …
Devamını oku »Sebzeli İç Bakla
Malzemeler 1 küçük kase iç bakla 1 baş soğan 2 diş sarımsak 2 adet kabak 1 avuç misket havuç 2 adet domates 1 küçük kase haşlanmış mısır Tuz Karabiber 1 kahve fincanı zeytinyağı Sebzeli İç Bakla Tarifi: İç baklayı önceden ıslatın. Bir tencerede haşlayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Yemeklik doğranmış soğanla, ezilmiş sarımsağı ekleyerek 1-2 defa çevirin. Zar şeklinde doğranmış …
Devamını oku »Portakallı Kremalı Çikolata Topları
Malzemeler: • 200 gram likit krema • 200 gram fildişi kuvertür çikolata • Yarım portakal rendesi • Kavrulmuş iri fındık – ya da kavrulmuş file fındık • Toplar için 100 gram bitter kuvertür Portakallı Kremalı Çikolata Topları Tarifi: Kremayı küçük bir tencerede kaynatın. Ocaktan alıp içerisine bitter çikolata ilave edin. Bir spatula ile çikolatayı kremaya yedirin. Portakal rendesi ve kavrulmuş …
Devamını oku »Sevgi Pınarı (Pembe Biberli Dil Balığı)
Malzemeler 3 adet dil balığı ( fileto edilmiş 6 parça ) 5 çorba kaşığı portakal suyu 100 gram tereyağı 100 gram krema Pembe biber Tuz Sevgi Pınarı (Pembe Biberli Dil Balığı) Tarifi: Tereyağının yarısı ile balıkları kızartın, balıkları tavadan alın, aynı tavaya portakal suyunu, kremayı, pembe biberi ekleyin ve kaynatın. En son soğuk tereyağını bu sosa yedirin. Balıkları servis tabağına …
Devamını oku »Kırmızı Mercimek Favası
Malzemeler: • 1 su bardağı kırmızı mercimek • 1 adet havuç • 1 adet patates • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı nişasta • 1 diş sarımsak • 1 tutam dereotu • Zeytinyağı • Tuz karabiber Kırmızı Mercimek Favası Tarifi: Tencereye kırmızı mercimeği, küp doğranmış havuç, patates, soğan ve sarımsağı ilave ederek haşlayın. Sebzeler suyunu çekince blendarda püre haline …
Devamını oku »Semizotlu Ciğer Salatası
Malzemesi: 250 gram ciğer 1 bağ semizotu 2 adet kırmızı soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 2 adet iri doğranmış sivri biber Yeteri kadar un, tuz Semizotlu Ciğer Salatası Tarifi: Ciğerleri kuşbaşı doğrayın. Bol un ile unlayıp, fazla unu silkeleyin. Tavada ciğerleri orta ateşte kızartın. Semizotu yapraklarını iyice yıkayıp süzün. Semizotlarını büyükçe bir kaba yayın. Üzerine …
Devamını oku »Cevizli Sebze Püresi
Malzemeler: • 500 gram havuç • 500 gram patates • 500 gram süzme yoğurt • 3 diş sarımsak • 150 gram dövülmüş ceviz Cevizli Sebze Püresi Tarifi: Havuçları rendeleyerek çok az zeytinyağı ile tencerede soteleyin. Patatesleri haşlayarak püre haline getirin. Havuçlar kavrulduktan sonra ateşten alıp hafif ılınınca cevizi ilave edin. Kare veya dikdörtgen borcama ilk önce sotelediğiniz havucu yayın. 3 …
Devamını oku »