Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 290)

Tarifler

Patates Oturtma

Malzemeler 1 kilo patates 300 gram dana kıyma 2 adet soğan 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı biber salçası 1 adet çarliston biber 1 adet kırmızıbiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Patates Oturtma Tarifi: Soğanları ve biberleri ince doğrayın. Kıymayı tencerede kavurun. Soğan ve biberleri zeytinyağını ekleyip kavrulunca, rendelediğiniz domatesleri ve salçaları ekleyin. …

Devamını oku »

Domates Soslu Kuzu Tandır

Malzemeler: • 1 adet kuzu kol • Birkaç dal maydanoz • 4 adet defne yaprağı • Sıvı yağ • Tuz, tane karabiber Patates Püresi İçin: • 1 kilo patates • 1 çay bardağı süt • 2 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, karabiber • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Domates Sos İçin: • 2 adet büyük boy domates • 1 …

Devamını oku »

Levrek Buğulama

Malzemeler 1 kilogramlevrek 2 adet domates 4 adet çarliston biber 1 baş sarımsak 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı 50 gram tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tutam maydanoz 1 tutam pul biber Levrek Buğulama Tarifi: Domatesi blendır yardımıyla çekin. Sarımsakları ince ince doğrayın. Yeşilbiberleri halka şeklinde doğrayın. Hepsini birlikte karıştırıp sos haline getirin ve 5 dakika kısık ateşte soteleyin. …

Devamını oku »

Yumurta Dolması

Malzemesi: 6 adet yumurta 2 çay kaşığı dövülmüş ceviz 1 çay kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz Yumurta Dolması Tarifi: Yumurtaların içini bir kaba boşaltın. Yukarıdaki malzemeleri iyice harmanladıktan sonra yumurtaların içine doldurun. Üzerini zeytin içi ve maydanoz ile süsleyip servise sunun.  

Devamını oku »

Marmelatlı Kurabiye

Malzemeler • 3,5 su bardağı un • 1,5 su bardağı pudra şekeri • 1 su bardağı eritilip ılınmış tereyağı • 2 adet yumurta • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi • 1 paket vanilya • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu • 1 küçük kase kayısı marmeladı Marmelatlı Kurabiye Tarifi: Unu, pudra şekerini ve vanilyayı eleyip harmanlayın. Eritilip ılınmış tereyağını, …

Devamını oku »

Kuşkonmaz Çorbası

Malzemeler: • 10 adet taze kuşkonmaz • 30 gram margarin • 2 yemek kaşığı un • 4 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 4 su bardağı su • 1 adet sebze bulyon Kuşkonmaz Çorbası Tarifi: Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 15 dakika haşlayın. Süzüp sütle birlikte blenderde ezin. Margarini eritip unu kavurun. Azar azar kaynar su ilave ederek …

Devamını oku »

Kaşar Peynirli Grissini

Malzemeler: • 3 su bardağı un (tepeleme) • 1 su bardağı ılık süt • 3 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 paket kuru maya • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 adet yumurtanın akı • 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri   Kaşar Peynirli Grissini Tarifi: Mayayı ve şekeri ılık sütün içinde eritin. Mayayı, …

Devamını oku »

Türk Kahveli ve Çikolatalı Tart

Malzemeler: • 250 gram un • 120 gram pudra şekeri • 100 gram tereyağı • Bir tutam tuz • 1 paket vanilya • 1 adet yumurta • 1 kahve fincanı süt Dolgusu İçin: • 3 paket bitter çikolata (80’er gramlık) • 1 kahve fincanı krema • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi • 1 çorba kaşığı un • 1 adet yumurtanın …

Devamını oku »

Kızarmış Mantarlı Piliç

Malzemesi: 1 kase mantar 2 adet fileto göğüs piliç (ince ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı köri 1 kutu krema 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yeteri kadar tuz, karabiber Kızarmış Mantarlı Piliç Tarifi: Mantarları çok az sıvı yağda soteleyin. Üzeri pembeleşene kadar kızartın. Göğüs piliç etlerini ince ince şeritler halinde kesin. Aynı yağda kavurun. Kızarınca köri, krema ve diğer tatlandırıcıları koyun. …

Devamını oku »

Taze Bakla Salatası

Malzemeler Yarım kilo taze bakla 1-2 dal yeşil soğan 4-5 adet çeri domates 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet yeşil dolmalık biber 5-6 adet biberli yeşil zeytin 5-6 adet yeşil erik turşusu 5-6 adet kornişon turşu 1  adet limonun suyu Zeytinyağı Tuz   Taze Bakla Salatası Tarifi: Baklaları yıkayıp, kılçıklı kısımlarını ayıklayın. İki ya da üç parçaya kesin. Bir …

Devamını oku »