Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 291)

Tarifler

Kaşar Peynirli Grissini

Malzemeler: • 3 su bardağı un (tepeleme) • 1 su bardağı ılık süt • 3 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 paket kuru maya • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 adet yumurtanın akı • 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri   Kaşar Peynirli Grissini Tarifi: Mayayı ve şekeri ılık sütün içinde eritin. Mayayı, …

Devamını oku »

Türk Kahveli ve Çikolatalı Tart

Malzemeler: • 250 gram un • 120 gram pudra şekeri • 100 gram tereyağı • Bir tutam tuz • 1 paket vanilya • 1 adet yumurta • 1 kahve fincanı süt Dolgusu İçin: • 3 paket bitter çikolata (80’er gramlık) • 1 kahve fincanı krema • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi • 1 çorba kaşığı un • 1 adet yumurtanın …

Devamını oku »

Kızarmış Mantarlı Piliç

Malzemesi: 1 kase mantar 2 adet fileto göğüs piliç (ince ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı köri 1 kutu krema 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yeteri kadar tuz, karabiber Kızarmış Mantarlı Piliç Tarifi: Mantarları çok az sıvı yağda soteleyin. Üzeri pembeleşene kadar kızartın. Göğüs piliç etlerini ince ince şeritler halinde kesin. Aynı yağda kavurun. Kızarınca köri, krema ve diğer tatlandırıcıları koyun. …

Devamını oku »

Taze Bakla Salatası

Malzemeler Yarım kilo taze bakla 1-2 dal yeşil soğan 4-5 adet çeri domates 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet yeşil dolmalık biber 5-6 adet biberli yeşil zeytin 5-6 adet yeşil erik turşusu 5-6 adet kornişon turşu 1  adet limonun suyu Zeytinyağı Tuz   Taze Bakla Salatası Tarifi: Baklaları yıkayıp, kılçıklı kısımlarını ayıklayın. İki ya da üç parçaya kesin. Bir …

Devamını oku »

Badem Köftesi

Malzemesi: 100 gram iç badem 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 adet domates 2 dilim tost ekmeği 1 tatlı kaşığı salça 4-5 dal kıyılmış maydanoz 1 adet yumurta Yarım su bardağı galeta unu 1 çorba kaşığı margarin Yeteri kadar un Badem Köftesi Tarifi: Bademin kabuklarını sıcak suda beklettikten sonra soyun. Bıçakla irice kıyın. Soğanı rendeleyin. Sarımsağı dövün. Domatesi soyup …

Devamını oku »

Akdeniz Usulü Pirinç Salatası

Malzemeler: • 1,5 su bardağı Amerikan pirinci • 2 çorba kaşığı limon suyu • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı • 1 diş sarımsak (doğranmış) • 1 çay kaşığı taze kekik (doğranmış) • Taze çekilmiş karabiber • Kırmızı toz biber • Birkaç yaprak ıspanak • 1 adet doğranmış kırmızı biber • 1 adet doğranmış salatalık • 2 dal taze soğan • …

Devamını oku »

Tavuklu Salata

Malzemeler: • 300 gram haşlanmış tavuk göğüs eti • 2 su bardağı Amerikan pirinci • 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı • 1 kahve fincanı doğranmış kırmızıbiberli yeşil zeytin • 1 çorba kaşığı kavrulmuş file badem • 2 çorba kaşığı doğranmış yeşil soğanın beyaz kısmı • 1 çorba kaşığı limon suyu • 1 çay bardağı mayonez Tavuklu Salata Tarifi: Pirinci …

Devamını oku »

Biftekli Pirinç Salatası

Malzemeler: • 1 su bardağı Amerikan pirinci • 2,5 su bardağı su • 1 çay kaşığı tuz • 200 gram kültür mantarı • 1 adet kereviz • 4 dal taze soğan • 500 gram biftek • 2-3 yaprak marul Sosu İçin: • 1 su bardağı krema • 3 çorba kaşığı sirke • 1,5 çay kaşığı toz şeker Biftekli Pirinç Salatası …

Devamını oku »

Tiramisu

Malzemeler: • 365 gram yumurta sarısı • 365 gram şeker • 4 dilim mascarpone peyniri • 150 gram Türk kahvesi • 300 ml. su • 1 paket kedidili bisküvi • 150 gram çikolata rendesi Tiramisu Tarifi: Yumurta sarıları ile şekeri mikserde çırpın. Krema kıvamına gelen karışıma mascarpone peynirlerini ekleyip iyice karıştırın. Türk kahvesini 300 ml. su ile kaynatın. Kedidili bisküvileri …

Devamını oku »

Fajita

Malzemeler: • 250 gram bonfile • 1 adet yeşil biber • 1 adet dolmalık sarı biber • Yarım soğan • Worchestershire sos • 1 çay kaşığı karabiber     Fajita Tarifi: Izgaraya attığınız bonfileyi orta derecede pişirin. Yeşil, sarı biberleri soğanla bir tavada soteleyin. Bir yemek kaşığı kadar Worchestershire sos ekleyin. Karabiberi serpiştirin. Karıştırıp altını kısın. Pişen bonfileleri jülyen kesin. …

Devamını oku »