Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 290)

Tarifler

Çilekli Kup

Malzemeler   100 gram çilek dondurma 150 gram çilek 25 gram vanilya dondurma 10 gram çilek sos Çilekli Kup Tarifi: Dondurmayı toplar halinde servis kasesinin dibine yerleştirin. Çilekleri kupun kenarlarına simetrik olacak şekilde dizin. Orta kısımda kalan boşluğa vanilyalı dondurma topunu yerleştirin. Üzerinde çilek sosunu gezdirin ve servis edin.

Devamını oku »

Balkabaklı ve Kuşkonmazlı Risotto

Malzemesi • 240 gram risotto pirinci • 1 adet küçük soğan • 2 diş sarımsak • 3 dal taze kekik • 3 adet defne yaprağı • Tuz ve karabiber • 1 bardak balsamik sirke • 100 gram parmesan peyniri • 40 gram tereyağı • 5 gram maydanoz • 10 gram fesleğen • 40 gram kuşkonmaz • 40 gram balkabağı Balkabaklı …

Devamını oku »

Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı

Malzemesi: 1 kilo hamsi Yarım demet taze soğan Yarım kilo mantar 1 adet domates 4 adet közlenmiş kırmızıbiber 2 adet yeşil sivri biber 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 dal biberiye Yeteri kadar tuz Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı Tarifi: Hamsilerin kemik ve başlarını çıkarıp iyice temizledikten sonra yıkayın. Balıkları bütün olarak kapatıp süzgece dizin. Mantarları yıkandıktan sonra …

Devamını oku »

Kabak Yuvası

Malzemeler 1 kilo kabak 1 demet dereotu 1 çay bardağı pirinç 250 gram kıyma Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı ince bulgur 2 baş soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Kabak Yuvası Tarifi: Kabakların yüzlerini kazıyın ve ikiye kesip içlerini oyun. Diğer malzemelerin hepsini karıştırın, yoğurun ve kabakların içlerine doldurun. Üzerine …

Devamını oku »

Rezene Yatağında Levrek Poşe

Malzemeler 120 gram levrek 10 gram badem 45 gram rezene 30 gram limon 30 gram avokado 5cl. krema 5 gram şeker 5 gram soğan 5cl. sıvı yağ 3 gram tuz 3 gram tane karabiber Rezene Yatağında Levrek Poşe Tarifi: Levreğin filetolarını çıkartın ve buharda pişirin. Daha sonra sebze suyunda rezeneyi haşlayın. Limonları ise bir gece önceden şekere yatırıp, sabah çıkartın. …

Devamını oku »

Soya Soslu Brokoli Salatası

Malzemeler 1 paket brokoli (250-300 gram) 100 gram soya filizi 1 çay bardağı dilimlenmiş konserve mantar 2 diş sarımsak 3-4 adet kiraz domates 2 yemek kaşığı soya sosu 2 dal taze soğan Tuz, limon ve zeytinyağı Soya Soslu Brokoli Salatası Tarifi: Soya filizi ve brokolileri yıkayın. Brokolileri küçük parçalara ayırın. Soya filizi ve brokolileri buharda 15 dakika kadar haşlayın. Taze …

Devamını oku »

Borani

Malzemesi • 500 gram parça et • 500 gram yoğurt • 250 gram kara et • 2 kilo pencer (pazı) • 1 su bardağı nohut • 1 su bardağı lolaz (börülce) • 3 diş sarımsak • 3 su bardağı bulgur • 3 yemek kaşığı sade yağ • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı tarçın • 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Körili Balık Çorba

Malzemeler 30 gram tereyağı 25 gram un 4 gram köri 2 gram sarımsak 5 gram kabak 5 gram havuç 1 filiz dereotu 7 gram somon balığı 6ml. Krema 3 gram kereviz 3 gram tane karabiber Yarım limon Yeteri kadar tuz Körili Balık Çorba Tarifi: Somon balıklarını iyice yıkadıktan sonra bir taşım kaynatın. Üzerinde oluşan kefleri alın, bir saat sonra içerisinde …

Devamını oku »

Isırganlı Tavuk Güveci

Malzemeler 4 adet 2’ye ayrılmış tavuk kalça 4 adet küçük boy güveç 250 gram mantar 1 demet ısırgan otu 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı silme salça Yeteri kadar tuz Yarım su bardağı kaşar rendesi Isırganlı Tavuk Güveci Tarifi: Derilerini temizleyip ikiye ayırdığınız tavuk kalçalarını öncelikle yağsız bir tavada arkalı – önlü pembeleşinceye kadar kızartın. Tavukları tavadan alıp …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Patlıcan

Malzemesi • 2 adet patlıcan • 100 gram keçi peyniri • 2 kaşık domates sosu • Fesleğen (kurutulmuş) • Karabiber, tuz • Galeta unu • 1 adet yumurta • Yağ (kızartmak için) Keçi Peynirli Patlıcan Tarifi: Patlıcanları şerit şerit soyun, 1cm kalınlığında halka halka doğrayın, tuzlu suda 5 dakika  beklettikten sonra suyunu sıkın. Kızgın ve bol yağda yarı yarıya pişirin. Kızarmış patlıcanları kağıt …

Devamını oku »
Deneme bonusu