Malzemeler Akdeniz yeşilliği 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet salatalık 2 adet taze soğan 5 adet zeytin 3 adet kiraz domates 20 gram ton balığı 10 gram mısır Yarım adet limon Yarım adet portakal Yarım adet greyfurt Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası Tarifi: Bütün malzemeleri küçük küp şeklinde doğrayın ve tonbalığı ile karıştırın. Limon, portakal ve greyfurt suyu ile tatlandırıp, …
Devamını oku »Tarifler
Şişte Zargana
Malzemeler 4 adet zargana balığı 1 adet kırmızı yağlı biber 1 adet yeşil biber 8-10 tane çeri domates 1 kaşık limon suyu 1 kaşık zeytinyağı Akdeniz yeşillikleri Yeteri kadar tuz Şişte Zargana Tarifi: Zarganaları temizleyip 3 parmak eninde dilimleyin. Limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayın. 1-2 saat dolapta bekletin. Şişlere domates, balık ve biber şeklinde sırasıyla dizip ızgarada pişirin. …
Devamını oku »Meksika Usulü Dana Fajita
Malzemesi • 200 gram dana bonfile • 30 gram sarı Kaliforniya biber • 30 gram kırmızı Kaliforniya biber • 20 gram yeşil dolmalık biber • 20 gram kuru soğan • 10 gram Meksika fajita baharatı • 20 gram tereyağı • 5 ml. acı sos • 2 adet tortilla ekmeği • 20 gram avokado sos • 20 gram ekşi krem sos …
Devamını oku »Tavada Sebzeli Palamut Pilaki
Malzemesi • 3 adet palamut ; • 20 adet arpacık soğanı • 5 diş ince doğranmış sarımsak • 2 adet halka doğranmış kırmızı biber • 3 adet halka doğranmış yeşil dolmalık biber • 1 adet limon • 6 adet defne yaprağı • 1 tutam maydanoz • 3 adet domates • 1 çay bardağı sıvı yağ • Yeteri kadar tuz • …
Devamını oku »Çilekli Kalp Pasta
Malzemeler: Pandispanya için: + 5 adet yumurta + 4 kahve fincanı toz şeker + 4 kahve fincanı un. Krema için: + 2,5 su bardağı süt + 2 çorba kaşığı mısır nişastası + 1 çorba kaşığı tepeleme un + 1 adet yumurta sarısı + 1 paket vanilya + Yarım limon kabuğu rendesi + 2 çorba kaşığı toz şeker. İçi için: + …
Devamını oku »Halep Usulü İçli Köfte
Malzemeler 300 gram dana kıyması 2 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı dövülmüş ceviz 2 soğan 100 gram dolma fıstığı 1 çay kaşığı dolma baharı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı acı pul biber Yarım çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı kimyon 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Halep Usulü İçli …
Devamını oku »Pırasa Dolması
Malzemesi • 1 kilo kalın pırasa • 200 gram kıyma • Yarım su bardağı ince bulgur • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 tutam maydanoz • 1 tutam nane • Tuz, karabiber, pul biber • 1 çay bardağı su • 2–3 çorba kaşığı sıvı yağ Pırasa Dolması Tarifi: 1. Pırasaların beyaz kısımlarını uzunca …
Devamını oku »Ispanaklı Bulgur Pilavı
Malzemesi • 200 gram ıspanak (haşlanmış ve ince kıyılmış) • 2 su bardağı bulgur • 1 adet küp doğranmış sarı biber • 1 adet küp doğranmış kırmızı biber • 2 adet piyazlık doğranmış kırmızı kuru soğan • 4 diş ince doğranmış sarımsak • Yarım su bardağı bezelye • Yarım çay bardağı sıvı yağ • 1 adet kabuğu soyulmuş, küp doğranmış …
Devamını oku »Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası
Malzemesi: • 1 adet tavuk göğsü eti • 3 adet yumurta • 1 avuç pirinç • 150 gram kıyma • 1 adet küçük soğan • 1 demet maydanoz • 1,5 litre su • 30 gram tereyağı • 1 adet limon • Tuz • Biber Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi : Bir tencerede tereyağını eritip, ince kıyılmış soğanı altın rengi kavurun. …
Devamını oku »Kivili Kup
Malzemeler 100 gram kivili dondurma 100 gram kivi 10 gram krem şanti 1 adet kiraz şekerlam 10 gram kivi sos Kivili Kup Tarifi: Dondurmayı toplar halinde servis kasesinin dibine yerleştirin. Kivileri kupun kenarlarına simetrik olacak şekilde dizin. Orta kısımda kalan boşluğa vanilyalı dondurma topunu yerleştirin. En üst kısma şekerlamları dizin. Son olarak üzerinde kivi sosunu gezdirin ve servis edin.
Devamını oku »