Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure

Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure

Malzemeler

1 su bardağı aşurelik buğday

1,5 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı vişne suyu

Yarım su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi

Yarım su bardağı süt

1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası (Her bir meyve suyu ve süt için yarım tatlı kaşığı nişasta kullanın.)

Üzeri için Hindistan cevizi, fıstık v.b.

 

Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure Tarifi:

Bir gece önceden buğdayı ayıklayıp yıkayın. Kullanacağınız derin bir tencerede bol suyla 5 dakika kadar kaynatıp ertesi gün kullanmak üzere bırakın. Bir gün sonra buğdayı iyice pişene kadar kaynatın. Süzgeçten geçirin veya rondoda iyice ezilmesini sağlayın. Şekerini ilave edin. Kısık ateşte bir müddet daha pişirin. Ateşten almadan önce aşurenin 3 renkli olması için 3 eşit miktarda tencerelere paylaştırın. Yarım bardak vişne suyunun içine yarım tatlı kaşığı nişasta, yarım bardak portakal suyunun içine yarım tatlı kaşığı nişasta ve yarım bardak sütün içine yarım bardak nişastayı koyup, sıvıların içinde iyice ezin. Her birini tencereye ayrı ayrı ilave edin. Top top olmamasına dikkat ederek devamlı karıştırın. Aşurenin kıvamına dikkat edin. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın. Aşureniz uygun kıvamı bulunca ateşten alın, Kaselere bölüp, üzerini süsledikten sonra servise sunun.

 

Tags: Tatlılar
Previous Post

Sac Tava

Next Post

Salçalı Bisküvi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Salçalı Bisküvi

Salçalı Bisküvi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki