Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 285)

Tarifler

Sütlü Tavuk Çorbası

Malzemeler • 100 gram tavuk eti • 300 ml. süt • 1 adet soğan • 30 ml. sıvı yağ • 750 ml. tavuk suyu • 1 adet yumurta sarısı • 30 gram un • Yarım demet dereotu • Tuz, karabiber Sütlü Tavuk Çorbası Tarifi; Tavuğu haşlayıp küçük küçük kesin. Soğanı soyup küp doğrayın. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Tavuğu ekleyin. …

Devamını oku »

Buhara Pilavı

Malzemesi • 250 gram kuşbaşı et • 3 adet orta boy rendelenmiş havuç • 3 adet orta boy piyazlık doğranmış soğan • 2 su bardağı pirinç • 1 tutam kıyılmış maydanoz • Tuz, tereyağı ve sıvı yağ Buhara Pilavı Tarifi: 1. Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. 2. Etleri kavurun. Bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Gerekirse su ilave edin. 3. Soğanları …

Devamını oku »

Balık Çorbası

Malzemeler 1 adet levrek balığı 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet kereviz 1 adet soğan 1 kahve fincanı pirinç 2 yemek kaşığı zeytinyağı Balık Çorbası Tarifi: Balığı temizleyip yıkayın, tencereyi alıp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Derisi ve kılçıklarını iyice ayıklayıp küçük parçalara bölün. Soğan, patates, havuç ve kerevizi soyup küçük parçalara bölün. Tencereye alıp üzerine balık …

Devamını oku »

Patatesli Kol Böreği

Malzemeler Hamur İçin: • 5 su bardağı un • 2.5 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı tuz • Yarım çay bardağı sıvı yağ • Hamurları yağlamak için 1.5 su bardağı sıvı yağ • Üzeri için 1 adet yumurta İçi İçin: • 5 adet orta boy patates • 3 adet kuru soğan • 1 çay bardağı sıvı yağ • Tuz, …

Devamını oku »

Tiramisu

Malzemesi Krema İçin: • 2 çorba kaşığı un • 500 ml. süt • 2 adet yumurtanın sarısı • 1,5 çay bardağı toz şeker • 1 paket labne • Vanilya Şurubu İçin: • 1/2 bardak sıcak su • 1 çorba kaşığı süt • 1 çorba kaşığı hazır kahve • 1 çorba kaşığı şeker. Tiramisu Tarifi: Unu, sütü, yumurta sarılarını ve şekeri …

Devamını oku »

Limonlu Cheesecake

Malzemesi Kreması için: • 2 paket labne peyniri • 1 su bardağı toz şeker • 3 adet yumurta • 1 adet limon kabuğu rendesi • 1 kutu süzme yoğurt Tabanı için: • 2 su bardağı iyice öğütülmüş burçak bisküvi • Yarım çay kaşığı tarçın • 125 gram tereyağı Limonlu Cheesecake Tarifi: Tart hamurunu hazırlamak için; Tava içinde tereyağını eritip, öğütülmüş bisküvileri …

Devamını oku »

Ali Nazik Kebabı

Malzemesi • 6 adet iri boy patlıcan • Yeterli miktarda sarımsak • 4 dilim pişmiş domates • Yeterli miktarda tereyağı ve tuz • 800 gram bıçak dana kıyma • 200 gram kuyruk ve kuzu boşluğu Ali Nazik Kebabı Tarifi: (Zevkinize göre, eti kuzu veya dana şiş yani kuşbaşı olarak kullanabilirsiniz) Fırında közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyarak, bıçak kıyması yapın. Tereyağı ve sarımsak ile …

Devamını oku »

Farina Kebap

Malzemesi • 200 gram dana 5’li set • 30 gram kültür mantarı • 25 gram blok kaşar • 20 gram kırmızı kapya biber • 5 -7 dal maydanoz • 5 gram tuz • 3 gram karabiber • 50 gram patlıcan • 40 gram yoğurt • 2-3 adet kıvırcık • 30 gram pilavlık bulgur • 40 gram domates • 20 gram …

Devamını oku »

Selbaç

Malzemeler: + 1 kilo kemiksiz kuzu eti + 15-20 adet arpacık soğanı + Yarım çay kaşığı safran + 2 tatlı kaşığı bal + 1 çay bardağı zeytinyağı ve tereyağı karışımı Selbaç Tarifi : Kemiksiz kuşbaşı kuzu etini çok az sıcak suda bekletin. Daha sonra bir tencereye 1 çay bardağı karışımlı yağı koyup arpacık soğanı ve eti koyduktan sonra hafif soteleyin. Ete …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası

Malzemeler 1 su bardağı hazır mantı 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 2 adet sivri biber 1 adet büyük boy domates 1 adet limon suyu Yeteri kadar tuz, karabiber, nane 5-6 su bardağı tavuk suyu Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası Tarifi: Biber ve domatesleri küp küp doğrayın. Orta ateşte ve tencereye koyduğunuz az yağda bunları kavurun. Tavuk suyunu ve haşlanmış mercimekleri …

Devamını oku »
Deneme bonusu