Malzemeler 600 gram hamsi 2 adet domates 1 adet sarı dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 15 adet mantar 40 yaprak pazı 1 adet kuru soğan 1 su bardağı pirinç 2 diş sarımsak 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Yeterli miktarda pul biber, kimyon, toz kişniş, kırmızı toz biber, karabiber 1 adet limon 2 çay kaşığı salça 2 adet …
Devamını oku »Tarifler
Kabak Yuvası
Malzemeler 1 kilo kabak 1 demet dereotu 1 çay bardağı pirinç 250 gram kıyma Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı ince bulgur 2 baş soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Kabak Yuvası Tarifi: Kabakların yüzlerini kazıyın ve ikiye kesip içlerini oyun. Diğer malzemelerin hepsini karıştırın, yoğurun ve kabakların içlerine doldurun. Üzerine …
Devamını oku »Vişneli Kek
Malzemesi (28 cm.lik kalıp için) Hamur Malzemeleri: • 3 yemek kaşığı margarin • 1 adet yumurta • 1 çay bardağı şeker • Yarım paket kabartma tozu • Aldığı kadar un Üstü İçin: • 400 gram labne peyniri • 1 kutu krema • 1 su bardağı toz şeker • 3 çorba kaşığı un • 2 adet vanilya • 4 adet yumurta …
Devamını oku »Hingel
Malzemesi İç malzeme; •2 adet orta boy patates •2 adet kuru soğan •Tuz, karabiber Hamur malzemesi; •1 adet yumurta •1 çay bardağı su •Tuz, aldığı kadar un Hingel Tarifi: 1. Patatesleri haşlayın. Soyun ve ezin. 2. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun. 3. Patates, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. 4. Yumurta, su ve tuzu aldığı kadar unla karıştırın. Sıkı …
Devamını oku »Mantar Soslu Florantin Kuzu Pirzola
Malzemesi • 350 gram kuzu kanat pirzola bütün • 80 gram ıspanak • 50 gram mantar • 50 gram Kaliforniya biber • 15 gram tuz • 10 gram tane karabiber kırılmış • 30 gram tereyağı • 25 gram kuru soğan • 10 gram bitkisel sıvı krema • 15 gram taze kekik Mantar Soslu Florantin Kuzu Pirzola Tarifi: Kuzu pirzolayı parçalamadan …
Devamını oku »Pastırmalı Krep
Pastırmalı Krep Tarifi: Malzemeler: Krep için: + 2 adet yumurta + Yarım su bardağı un + 1 su bardağı süt + 1 fiske tuz + 10 gram eritilmiş tereyağı + Ay çiçek yağı İçi için: + 10 dilim pastırma + 80 gram labne peyniri + 100 gram krem peynir + 2 dal tarhun otu + Yarım çay bardağı hardal
Devamını oku »Pembe Salata
Malzemeler 5 adet patates 1 çorba kasesi pancar turşusu 1 çay bardağı mısır konserve Yarım demet dereotu Tuz 2 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez Pembe Salata Tarifi: Patatesleri haşlayıp soyun. Küçük küpler halinde doğrayın. Pancarları aynı boyda doğrayın. Yoğurt ve mayonezi bir kasede karıştırıp çırpın. Dereotunu ince kıyın. Yoğurdun içine mısır, patates, pancar ve dereotunu katıp iyice karıştırın. …
Devamını oku »Turunç Reçeli
Malzemeler 1 kilogram turunç 6 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı limon suyu Turunç Reçeli Tarifi: Turunçların üst kabuğunu beyaz etli bölüme zarar vermeden soyun. Beyaz kabuğu bir bıçakla kazıyarak alın ve 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Turunç kabuklarını rulo şeklinde sarıp ipe dizin. Kaynar suya atıp yumuşayana kadar haşlayın. Tenceredeki suyu süzdükten sonra turunç kabuklarının …
Devamını oku »Sarma Beyti
Malzemesi • 800 gram et (bıçak kıyması dana eti) • Sarımsak • Maydanoz • 200 gram kuzu boşluğu • 200 gram kuyruk (bıçak kıyması) • 150 gram rende kaşar • Bulgur pilavı • 4 adet lavaş ekmeği • Yeterli miktarda tereyağı Sarma Beyti Tarifi: Kıymayı yoğurun, yeterli miktarda tuz, maydanoz ve sarımsakla iyice harmanlayıp, terbiyelenmeye bırakın. Mangal ateşiniz hazır olunca, …
Devamını oku »Közlenmiş Patlıcan Mücveri
Malzemeler 2 adet patlıcan 1 adet kırmızı biber 1-2 adet yeşil çarliston biber 4-5 adet taze yeşil soğan 4-5 adet taze sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım demet kadar nane 1 bardak kadar yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un 50 gram beyaz peynir Közlenmiş Patlıcan Mücveri Tarifi: Patlıcan, yeşil çarliston biber ve kırmızı biberi közleme tenceresinde közleyin. Soğuduktan sonra …
Devamını oku »