Malzemeler 4 adet kemiksiz tavuk budu 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi 4 dilim kaşar peyniri Tuz, karabiber Zeytin Ezmeli Tavuk Tarifi: Tavuk butlarını tuz ve karabiberle tatlandırın. Her birinin içine yeterince zeytin ezmesi sürüp rulo yapın. Fırın kabına dizin. İçine bir kahve fincanı sıcak su ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kaşar peyniri dilimlerini üzerine koyup 5 …
Devamını oku »Tarifler
Yaz Salatası
Malzemeler 1 demet tere 100 gram keçi peyniri 1 çay bardağı ceviz 1 salkım üzüm 7-8 adet çeri domates Limon, tuz ve zeytinyağı Yaz Salatası Tarifi: Tereleri iyice yıkayıp, durulayın. Keçi peynirini iri küpler halinde doğrayın. Domatesleri ikiye bölün. Derin bir kaba tüm malzemeyi koyup, tuz, limon ve zeytinyağıyla harmanlayın. Salatanız servise hazırdır.
Devamını oku »Piliç Kavurma
Malzemeler 2 adet tavuk göğsü 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy domates 1 adet yeşil dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 150 gram mantar 150 gram brokoli Kekik, tuz, kırmızı pul biber 1 diş sarımsak 100 gram tereyağı Piliç Kavurma Tarifi: Soğan, biber, mantar ve brokoliyi kuşbaşı doğrayın. Tencerede tereyağını kavurun. Tavukları kuşbaşı doğrayın ve tencerede …
Devamını oku »Sütlü Tavuk Çorbası
Malzemeler • 100 gram tavuk eti • 300 ml. süt • 1 adet soğan • 30 ml. sıvı yağ • 750 ml. tavuk suyu • 1 adet yumurta sarısı • 30 gram un • Yarım demet dereotu • Tuz, karabiber Sütlü Tavuk Çorbası Tarifi; Tavuğu haşlayıp küçük küçük kesin. Soğanı soyup küp doğrayın. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Tavuğu ekleyin. …
Devamını oku »Buhara Pilavı
Malzemesi • 250 gram kuşbaşı et • 3 adet orta boy rendelenmiş havuç • 3 adet orta boy piyazlık doğranmış soğan • 2 su bardağı pirinç • 1 tutam kıyılmış maydanoz • Tuz, tereyağı ve sıvı yağ Buhara Pilavı Tarifi: 1. Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. 2. Etleri kavurun. Bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Gerekirse su ilave edin. 3. Soğanları …
Devamını oku »Balık Çorbası
Malzemeler 1 adet levrek balığı 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet kereviz 1 adet soğan 1 kahve fincanı pirinç 2 yemek kaşığı zeytinyağı Balık Çorbası Tarifi: Balığı temizleyip yıkayın, tencereyi alıp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Derisi ve kılçıklarını iyice ayıklayıp küçük parçalara bölün. Soğan, patates, havuç ve kerevizi soyup küçük parçalara bölün. Tencereye alıp üzerine balık …
Devamını oku »Patatesli Kol Böreği
Malzemeler Hamur İçin: • 5 su bardağı un • 2.5 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı tuz • Yarım çay bardağı sıvı yağ • Hamurları yağlamak için 1.5 su bardağı sıvı yağ • Üzeri için 1 adet yumurta İçi İçin: • 5 adet orta boy patates • 3 adet kuru soğan • 1 çay bardağı sıvı yağ • Tuz, …
Devamını oku »Tiramisu
Malzemesi Krema İçin: • 2 çorba kaşığı un • 500 ml. süt • 2 adet yumurtanın sarısı • 1,5 çay bardağı toz şeker • 1 paket labne • Vanilya Şurubu İçin: • 1/2 bardak sıcak su • 1 çorba kaşığı süt • 1 çorba kaşığı hazır kahve • 1 çorba kaşığı şeker. Tiramisu Tarifi: Unu, sütü, yumurta sarılarını ve şekeri …
Devamını oku »Limonlu Cheesecake
Malzemesi Kreması için: • 2 paket labne peyniri • 1 su bardağı toz şeker • 3 adet yumurta • 1 adet limon kabuğu rendesi • 1 kutu süzme yoğurt Tabanı için: • 2 su bardağı iyice öğütülmüş burçak bisküvi • Yarım çay kaşığı tarçın • 125 gram tereyağı Limonlu Cheesecake Tarifi: Tart hamurunu hazırlamak için; Tava içinde tereyağını eritip, öğütülmüş bisküvileri …
Devamını oku »Ali Nazik Kebabı
Malzemesi • 6 adet iri boy patlıcan • Yeterli miktarda sarımsak • 4 dilim pişmiş domates • Yeterli miktarda tereyağı ve tuz • 800 gram bıçak dana kıyma • 200 gram kuyruk ve kuzu boşluğu Ali Nazik Kebabı Tarifi: (Zevkinize göre, eti kuzu veya dana şiş yani kuşbaşı olarak kullanabilirsiniz) Fırında közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyarak, bıçak kıyması yapın. Tereyağı ve sarımsak ile …
Devamını oku »