Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 284)

Tarifler

Makarna Salatası

Malzemeler Yarım paket kepekli makarna 1 göbek marul 2 adet kırmızıbiber 4 adet yeşilbiber 2 adet büyük boy patates 4 adet orta boy domates 4 adet orta boy salatalık 4 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 2 tatlı kaşığı sirke Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kuru nane 4 yemek kaşığı dolusu rendelenmiş light kaşar peyniri Süslemek için: 5-6 adet …

Devamını oku »

Fırında Levrek Balığı

Malzemeler 1 adet havuç (Halka doğranmış) Yarım sarı dolmalık biber (Uzun ince doğranmış) 1 Adet Kabak 1 Adet Patlıcan Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım yeşil dolmalık biber Yarım kuru soğan 100 gram taze kaşar Yarım limon Yarım portakalın suyu 2 adet levrek 1 adet domates 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon …

Devamını oku »

Ekşili Köfte

Malzemeler: Yarım kg. az yağlı kıyma 3 havuç 4 patates 2 çorba kaşığı pirinç yarım demet maydanoz 1,5 su bardağı yoğurt 3 yumurta 1 soğan 1,5 çorba kaşığı un 4 bardak su 1 bardak sıvıyağ nane karabiber tuz Ekşili Köfte Tarifi: Genişçe bir yoğurma kabına rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, yıkanmış pirinç, kıyma, 1 yumurta tuz ve baharatı koyup yoğurun. Havuç …

Devamını oku »

Somon Balığı Izgara Safranlı Pilav Eşliğinde

Malzemeler 150 gram taze somon balığı 5 gram tuz Yarım limon 10 gram zeytinyağı 3 gram sarımsak 1/8 adet fesleğen 50 gram pirinç 2 gram şeker 4 adet ıspanak yaprağı 4 gram havuç 4 gram kabak 5 gram patates 20 gram tost ekmeği 20 gram ayçiçek yağı 2 adet spagetti 1 dal Rozmari 1 adet cerry domates 10 gram tereyağı …

Devamını oku »

Maş Salatası

Malzemeler 1 bardak maş 1 adet domates veya çeşitli haşlanmış sebze türleri Yarım demet maydanoz 1 tutam sumak Tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım limon suyu 2-3 adet yeşil soğan 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Maş Salatası Tarifi: Maşı bol suda haşlayın. Yumuşayınca ocaktan alıp, süzün. Soğuyunca ince kıydığınız maydanozu, yeşil soğanı, küp şeklinde doğranmış domatesi ekleyerek karıştırın. Sızma yağ, …

Devamını oku »

Peynir Tatlısı

Malzemeler : 500 gr taze tuzsuz peynir veya lor 3 yumurta 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı margarin alabildiğince irmik hindistan cevizi kabartma tozu Şerbet için: 4,5 su bardağı şeker 4,5 su bardağı su 1/4 limon. Peynir Tatlısı Tarifi : Peyniri bir tülbente koyarak suyunu iyice süzdürelim (Peynirle yapıyorsak). Hamur yoğuracağımız kaba peyniri, yumurtaları, unu ve erimiş margarini koyup yoğuralım. …

Devamını oku »

Halep Usulü İçli Köfte

Malzemeler 300 gram dana kıyması 2 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı dövülmüş ceviz 2 soğan 100 gram dolma fıstığı 1 çay kaşığı dolma baharı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı acı pul biber Yarım çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı kimyon 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Halep Usulü İçli …

Devamını oku »

Kundur

Malzemesi: 1 kilo Mardin kabağı 300 gram kuzu eti 1 adet küçük soğan Yarım su bardağı haşlanmış nohut 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım kaşık domates salçası Yarım kaşık biber salçası Yarım limon suyu Yeteri kadar tuz, pul biber Kundur Tarifi:  İki kaşık tereyağında küp küp doğranmış soğanı soteleyin. Salçaları ve eti ilave edip kavurmaya devam edin. Etler suyunu çekince bir …

Devamını oku »

Limonlu Sorbe

Malzemesi: 4-5 adet limon 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Yeteri kadar nane, şekerleme Limonlu Sorbe Tarifi: 1 limonun kabuğunu rendeleyin ve limonu sıkın. Kalan limonları dilimleyip derin bir kapta üzerine toz şeker ve limon rendesi ile limon suyunu ilave edip 1 gün dolapta bekletin. Dolapta şekerle bekleyen dilimlenmiş limonları elinizle iyice sıkıp posasını çıkarın. Üzerine suyu …

Devamını oku »

Meyveli Salata

Malzemeler: 150 gram kuru fasulye 150 gram barbunya 150 gram nohut 1 adet dilimlenmiş soğan 1 adet portakal 1 adet armut 1 adet rendelenmiş domates Tuz Karabiber Marul yaprakları Sos için: 1 diş sarmısak 2 çay kaşığı zeytinyağı 2.5 çay kaşığı bal 2 çay kaşığı sirke Meyveli Salata (Diyet) Tarifi : 1 Fasulyeleri, barbunyayı ve nohudu haşlayıp, ¦üzelim. Armudu kare kare …

Devamını oku »