Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 283)

Tarifler

Güz Salatası

Malzemesi • Yarım demet kıvırcık • Yarım demet roka • Yarım demet tere • Yarım demet maydanoz • Yarım demet nane • Yarım demet dereotu • Bir kâse kıyılmış kırmızı lâhana • Sert köy peyniri ya da beyaz peynir • Tuz, limon, zeytinyağı, bir tutam karabiber Güz Salatası Tarifi: 1. Yeşillikleri ayıklayın. Yıkayın. Elle iri parçalayın. Karıştırın. 2. Sos malzemesini …

Devamını oku »

Mexico Shinitzel

Malzemeler 100 gram tavuk göğsü 150 gram mısır cipsi (kırılmış ya da dövülmüş) 100 gram beyaz un 200-225 gram sıvı yağ 100 gram patates (garnitür için kızartmalık) 60 gram Akdeniz yeşilliği Mexico Shinitzel Tarifi: Tavuk göğsünü ince fileto haline getirdikten sonra un, yumurta ve cips ile paneleyin. Tavuk ve patatesi yağda kızarttıktan sonra Akdeniz yeşillikleri ile servise hazırlayın.

Devamını oku »

Anasonlu Gevrek

Malzemesi • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 2 çay kaşığı anason • Yarım paket kabartma tozu • 4 su bardağı un • 1 su bardağı kıyılmış ceviz Anasonlu Gevrek Tarifi: Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri üzerine ilave edip yoğurun. Tepsiyi yağlayıp hazırladığınız hamuru iyice yayın. Önceden ısıtılmış fırına …

Devamını oku »

Nohutlu Salata

Malzemesi: Yarım kilo patates 3 diş sarımsak 2 adet pırasa Yarım kilo haşlanmış nohut Yarım demet maydanoz 4-5 dal nane 5-6 yemek kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı soya sosu veya nar ekşisi 400 gram domates Yeteri kadar tuz, karabiber Nohutlu Salata Tarifi: Patatesleri soyun. Küçük küp halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. …

Devamını oku »

Tavuklu Mantarlı Krep

Malzemeler 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 100 gram taze kültür mantarı 100 gram piliç eti 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 2 adet domates Tuz ve karabiber Krep İçin: 500 gram süt 6 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram un Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi Krep için; Süt, yumurta, sıvı yağ ve unu bir …

Devamını oku »

Kayısı Tatlısı

Malzemeler: – yarım kg kuru kayısı – 1 litre su – yarım kg tozşeker – 1 su bardağı portakal suyu – 200 gr taze kaymak – 1 su bardağı fındık içi Kayısı Tatlısı Tarifi : Kuru kayısıları bol suyla yıkayıp, 1 litre suyu ekleyin ve 1 gün bu şekilde bekletin. Şekeri ilave ederek, 45 dakika kadar kaynatın. Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşin …

Devamını oku »

İç Baklalı Gondol Köfte

Malzemeler 600 gram dana kıyma 1 adet yumurta 1 dilim bayat ekmek içi 1 adet soğan Yarım kilogram iç bakla 3 dal yeşil soğan 6-7 dal dereotu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber İç Baklalı Gondol Köfte Tarifi: Soğanları rendeleyin. Kıyma, yumurta, ekmek içi, soğan, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Harcı bu şekilde bir süre dinlenmeye bırakın. İç baklaları …

Devamını oku »

Kabak Graten

Malzemesi • 2 adet kabak • 2,5 su bardağı süt • 1 adet yumurta sarısı • 1 çorba kaşığı un • 1 tatlı kaşığı tereyağı • 100 gram kaşar peyniri rendesi • Bir fiske tuz, karabiber Kabak Graten Tarifi: Kabakları kazıyın ve yıkayın. Enine ikiye bölün. 1 su bardağı süt ile haşlayın. Kabakları sütün içinden alın ve içini kaşık yardımı …

Devamını oku »

Zeytinli Tavuk (Cezayir)

Malzemeler: 5 parça kemiksiz tavuk budu 250 gr. yeşil zeytin 200 gr. kıyma 1 büyük baş soğan 2 çorba kaşığı un 100 gr. mantar 1/2 demet maydanoz 1/2 limon 50 gr. tereyağı 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı karabiber tuz Zeytinli Tavuk Tarifi : Derin bir kapta suyu kaynatın. İçine yeşil zeytinleri atarak 2-3 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk sudan …

Devamını oku »

Kadınbudu Köfte

Malzemesi • 150 gram kıyma • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç • Yarım demet maydanoz • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber • Kızartmak için sıvı yağ • 2 adet yumurta • 2 çorba kaşığı un Kadınbudu Köfte Tarifi: Maydanozu kıyın. Üzerine kıymayı pirinci ve baharatları ekleyerek yoğurun. Bir miktar kopararak top haline getirin. Yumurtaları çırpın. Topları önce una, sonra …

Devamını oku »