Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 282)

Tarifler

Pırasa Dolması

Malzemesi • 1 kilo kalın pırasa • 200 gram kıyma • Yarım su bardağı ince bulgur • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 tutam maydanoz • 1 tutam nane • Tuz, karabiber, pul biber • 1 çay bardağı su • 2–3 çorba kaşığı sıvı yağ Pırasa Dolması Tarifi: 1. Pırasaların beyaz kısımlarını uzunca …

Devamını oku »

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Malzemesi • 200 gram ıspanak (haşlanmış ve ince kıyılmış) • 2 su bardağı bulgur • 1 adet küp doğranmış sarı biber • 1 adet küp doğranmış kırmızı biber • 2 adet piyazlık doğranmış kırmızı kuru soğan • 4 diş ince doğranmış sarımsak • Yarım su bardağı bezelye • Yarım çay bardağı sıvı yağ • 1 adet kabuğu soyulmuş, küp doğranmış …

Devamını oku »

Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası

Malzemesi: • 1 adet tavuk göğsü eti • 3 adet yumurta • 1 avuç pirinç • 150 gram kıyma • 1 adet küçük soğan • 1 demet maydanoz • 1,5 litre su • 30 gram tereyağı • 1 adet limon • Tuz • Biber Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi : Bir tencerede tereyağını eritip, ince kıyılmış soğanı altın rengi kavurun. …

Devamını oku »

Kivili Kup

Malzemeler 100 gram kivili dondurma 100 gram kivi 10 gram krem şanti 1 adet kiraz şekerlam 10 gram kivi sos Kivili Kup Tarifi: Dondurmayı toplar halinde servis kasesinin dibine yerleştirin. Kivileri kupun kenarlarına simetrik olacak şekilde dizin. Orta kısımda kalan boşluğa vanilyalı dondurma topunu yerleştirin. En üst kısma şekerlamları dizin. Son olarak üzerinde kivi sosunu gezdirin ve servis edin.

Devamını oku »

Kıymalı Puf Böreği

Malzemeler 3 su bardağı un 2 çorba kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz Börek içi ; 250 gr kıyma 1 tane orta boy soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ maydanoz tuz, karabiber Kızartmada kullanmak için sıvı yağ Kıymalı Puf Böreği Tarifi; Ilık sütün içerisinde maya ve …

Devamını oku »

Tavuklu Düğün Çorbası

Malzemesi • 2 kaşık un • 1 adet tavuk göğsü • 2 adet limon • 1 adet yumurta sarısı • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 fiske tuz, karabiber ve kırmızı biber Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi: Tavuğu iyice haşlayın ve suyunu çıkarın. Tavuk etlerini didikleyin. Tavuk suyuna unu ilave ederek topaklanmasına izin vermeden karıştırarak pişirin. İçerisine tereyağını ve tavukları ilave …

Devamını oku »

Zeytinli Ponçik

Malzemeler 3 adet yumurta 1,5 su bardağı süt 125 gram margarin Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tutam tuz Aldığı kadar un Zeytin Haşhaş Zeytinli Ponçik Tarifi: Oda sıcaklığındaki margarini, zeytinyağı, yumurta (yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın), süt, şeker ve tuzu iyice yoğurun.  Unu ekleyin, mayayı da içine katın. Kulak memesi …

Devamını oku »

Güz Salatası

Malzemesi • Yarım demet kıvırcık • Yarım demet roka • Yarım demet tere • Yarım demet maydanoz • Yarım demet nane • Yarım demet dereotu • Bir kâse kıyılmış kırmızı lâhana • Sert köy peyniri ya da beyaz peynir • Tuz, limon, zeytinyağı, bir tutam karabiber Güz Salatası Tarifi: 1. Yeşillikleri ayıklayın. Yıkayın. Elle iri parçalayın. Karıştırın. 2. Sos malzemesini …

Devamını oku »

Mexico Shinitzel

Malzemeler 100 gram tavuk göğsü 150 gram mısır cipsi (kırılmış ya da dövülmüş) 100 gram beyaz un 200-225 gram sıvı yağ 100 gram patates (garnitür için kızartmalık) 60 gram Akdeniz yeşilliği Mexico Shinitzel Tarifi: Tavuk göğsünü ince fileto haline getirdikten sonra un, yumurta ve cips ile paneleyin. Tavuk ve patatesi yağda kızarttıktan sonra Akdeniz yeşillikleri ile servise hazırlayın.

Devamını oku »

Anasonlu Gevrek

Malzemesi • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 2 çay kaşığı anason • Yarım paket kabartma tozu • 4 su bardağı un • 1 su bardağı kıyılmış ceviz Anasonlu Gevrek Tarifi: Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri üzerine ilave edip yoğurun. Tepsiyi yağlayıp hazırladığınız hamuru iyice yayın. Önceden ısıtılmış fırına …

Devamını oku »