Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Yaz Turşusu (Trakya Yöresi)

Yaz Turşusu (Trakya Yöresi)

(6 kişilik)

Hazırlanma Süresi: 1 Hafta

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Zorluk Derecesi: **

 

Malzemeler

500 gram köy biberi

3-4 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

4 çay bardağı sirke

10 çay bardağı su

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yeteri kadar tuz

 

Yaz Turşusu (Trakya Yöresi) Tarifi:

10 çay bardağı suya, 2 çay bardağı sirke ve damak tadınıza uygun miktarda tuz koyup ateşte kaynatın. Biberleri bol suda yıkayıp saplarını alın. Uç kısmından ortasına kadar kesip, kaynayan sirkeli suya atıp, rengi dönünceye kadar haşlayın. Biraz diri kalacak şekilde bırakın. Maydanozu ve sarımsağı ince ince kıyıp harmanlayın. 1 kat biber ve aralarına maydanozlu harcı koyup kat kat döşeyin. Haşlama suyu soğuyunca biberlerin üzerine döküp, ağzını kapatıp buzdolabında 1 hafta bekletin. Ana yemeklerin yanında servis edin.

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir