Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Salata Tarifleri

Yaz Turşusu (Trakya Yöresi)

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Salata Tarifleri
463 30
0
Yaz Turşusu (Trakya Yöresi)
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

(6 kişilik)

Hazırlanma Süresi: 1 Hafta

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Zorluk Derecesi: **

 

Malzemeler

500 gram köy biberi

3-4 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

4 çay bardağı sirke

10 çay bardağı su

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yeteri kadar tuz

 

Yaz Turşusu (Trakya Yöresi) Tarifi:

10 çay bardağı suya, 2 çay bardağı sirke ve damak tadınıza uygun miktarda tuz koyup ateşte kaynatın. Biberleri bol suda yıkayıp saplarını alın. Uç kısmından ortasına kadar kesip, kaynayan sirkeli suya atıp, rengi dönünceye kadar haşlayın. Biraz diri kalacak şekilde bırakın. Maydanozu ve sarımsağı ince ince kıyıp harmanlayın. 1 kat biber ve aralarına maydanozlu harcı koyup kat kat döşeyin. Haşlama suyu soğuyunca biberlerin üzerine döküp, ağzını kapatıp buzdolabında 1 hafta bekletin. Ana yemeklerin yanında servis edin.

Previous Post

Beyaz Çikolata Sosta Meyve Çubukları

Next Post

Tavuk Sürpriz

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tavuk Sürpriz

Tavuk Sürpriz

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki