Malzemesi: 1 kilo Mardin kabağı 300 gram kuzu eti 1 adet küçük soğan Yarım su bardağı haşlanmış nohut 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım kaşık domates salçası Yarım kaşık biber salçası Yarım limon suyu Yeteri kadar tuz, pul biber Kundur Tarifi: İki kaşık tereyağında küp küp doğranmış soğanı soteleyin. Salçaları ve eti ilave edip kavurmaya devam edin. Etler suyunu çekince bir …
Devamını oku »Tarifler
Limonlu Sorbe
Malzemesi: 4-5 adet limon 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Yeteri kadar nane, şekerleme Limonlu Sorbe Tarifi: 1 limonun kabuğunu rendeleyin ve limonu sıkın. Kalan limonları dilimleyip derin bir kapta üzerine toz şeker ve limon rendesi ile limon suyunu ilave edip 1 gün dolapta bekletin. Dolapta şekerle bekleyen dilimlenmiş limonları elinizle iyice sıkıp posasını çıkarın. Üzerine suyu …
Devamını oku »Meyveli Salata
Malzemeler: 150 gram kuru fasulye 150 gram barbunya 150 gram nohut 1 adet dilimlenmiş soğan 1 adet portakal 1 adet armut 1 adet rendelenmiş domates Tuz Karabiber Marul yaprakları Sos için: 1 diş sarmısak 2 çay kaşığı zeytinyağı 2.5 çay kaşığı bal 2 çay kaşığı sirke Meyveli Salata (Diyet) Tarifi : 1 Fasulyeleri, barbunyayı ve nohudu haşlayıp, ¦üzelim. Armudu kare kare …
Devamını oku »Zeytin Ezmeli Tavuk
Malzemeler 4 adet kemiksiz tavuk budu 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi 4 dilim kaşar peyniri Tuz, karabiber Zeytin Ezmeli Tavuk Tarifi: Tavuk butlarını tuz ve karabiberle tatlandırın. Her birinin içine yeterince zeytin ezmesi sürüp rulo yapın. Fırın kabına dizin. İçine bir kahve fincanı sıcak su ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kaşar peyniri dilimlerini üzerine koyup 5 …
Devamını oku »Yaz Salatası
Malzemeler 1 demet tere 100 gram keçi peyniri 1 çay bardağı ceviz 1 salkım üzüm 7-8 adet çeri domates Limon, tuz ve zeytinyağı Yaz Salatası Tarifi: Tereleri iyice yıkayıp, durulayın. Keçi peynirini iri küpler halinde doğrayın. Domatesleri ikiye bölün. Derin bir kaba tüm malzemeyi koyup, tuz, limon ve zeytinyağıyla harmanlayın. Salatanız servise hazırdır.
Devamını oku »Piliç Kavurma
Malzemeler 2 adet tavuk göğsü 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy domates 1 adet yeşil dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 150 gram mantar 150 gram brokoli Kekik, tuz, kırmızı pul biber 1 diş sarımsak 100 gram tereyağı Piliç Kavurma Tarifi: Soğan, biber, mantar ve brokoliyi kuşbaşı doğrayın. Tencerede tereyağını kavurun. Tavukları kuşbaşı doğrayın ve tencerede …
Devamını oku »Sütlü Tavuk Çorbası
Malzemeler • 100 gram tavuk eti • 300 ml. süt • 1 adet soğan • 30 ml. sıvı yağ • 750 ml. tavuk suyu • 1 adet yumurta sarısı • 30 gram un • Yarım demet dereotu • Tuz, karabiber Sütlü Tavuk Çorbası Tarifi; Tavuğu haşlayıp küçük küçük kesin. Soğanı soyup küp doğrayın. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Tavuğu ekleyin. …
Devamını oku »Buhara Pilavı
Malzemesi • 250 gram kuşbaşı et • 3 adet orta boy rendelenmiş havuç • 3 adet orta boy piyazlık doğranmış soğan • 2 su bardağı pirinç • 1 tutam kıyılmış maydanoz • Tuz, tereyağı ve sıvı yağ Buhara Pilavı Tarifi: 1. Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. 2. Etleri kavurun. Bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Gerekirse su ilave edin. 3. Soğanları …
Devamını oku »Balık Çorbası
Malzemeler 1 adet levrek balığı 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet kereviz 1 adet soğan 1 kahve fincanı pirinç 2 yemek kaşığı zeytinyağı Balık Çorbası Tarifi: Balığı temizleyip yıkayın, tencereyi alıp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Derisi ve kılçıklarını iyice ayıklayıp küçük parçalara bölün. Soğan, patates, havuç ve kerevizi soyup küçük parçalara bölün. Tencereye alıp üzerine balık …
Devamını oku »Patatesli Kol Böreği
Malzemeler Hamur İçin: • 5 su bardağı un • 2.5 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı tuz • Yarım çay bardağı sıvı yağ • Hamurları yağlamak için 1.5 su bardağı sıvı yağ • Üzeri için 1 adet yumurta İçi İçin: • 5 adet orta boy patates • 3 adet kuru soğan • 1 çay bardağı sıvı yağ • Tuz, …
Devamını oku »