Malzemeler: Yarım kilogram asma yaprağı (küçüklerinden) İçi için: 1,5 su bardağı yeşil mercimek; haşlanmış (yarı pişmiş), suyu süzülmüş 1 su bardağı ince (köftelik) bulgur, yıkanmış 3 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı nane 8-10 dal maydanoz 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı …
Devamını oku »Tarifler
Ürdün Pilavı
Malzemesi • 1 adet bütün tavuk • 3 su bardağı pirinç • 3 adet patates • 2 adet kuru soğan • 50 gram tereyağı • 1 çay kaşığı zerdeçal • 1 çay kaşığı yenibahar • Tuz, karabiber • 4 adet yufka Ürdün Pilavı Tarifi; Tavuğu temizleyin. Bol su ile yumuşayana kadar haşlayın. Tavuğu sudan alın ve didikleyin. Patatesleri soyup, küçük küp doğrayın. Sıvı …
Devamını oku »İncir Uyutması
Malzemesi: • 1 litre süt • 1 su bardağı toz şeker • 12 adet kuru incir İncir Uyutması Tarifi; 1. İncirleri yıkayın. Sıcak suda yumuşatın. Süzün ve doğrayın. 2. Süt ve şekeri ocakta yoğurt mayalanma ısısına getirin. 3. İncirlere az süt ilave edip, blenderdan geçirin. Tencereye ilave edin. Tekrar blenderdan geçirin. 4. Kuplara boşaltın. Biraz mayalanınca buzdolabında soğutun. 5. Yanında taze incir ve kuruyemişlerle …
Devamını oku »Bamyalı Soğuk Çorba
Malzemeler 250 gram bamya 200 gram süzme yoğurt Bir kase haşlanmış nohut 2 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak Kuru nane 1 adet limon Tuz Bamyalı Soğuk Çorba Tarifi : Bamyaları yarım limon ile haşlayın. Bamyaları küçük küçük kesin. Süzme yoğurdu biraz su ile açıp bamyaları, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, soya sosu, nane ve …
Devamını oku »Sultan Aziz Böreği
Malzemeler: + 500 gram böreklik un + 3 çorba kaşığı zeytinyağı + Yeteri kadar tuz + Ilık su Harcı için: + 150 gram lor peyniri + 50 gram tereyağı + 100 gram kaymak + 100 gram kaşar peyniri + 1 kilo ıspanak + Yarım demet ince kıyılmış maydanoz + 1 diş sarımsak + 1 tutam merzengüş otu + 7 adet …
Devamını oku »Lahana Kumpir
Malzemeler 250 gram hindi kuş başı 1 adet küçük boy lahana 3-4 adet taze yeşil soğan 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça 50 gram mantar 2 yemek kaşığı sıvı yağ 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Yeteri kadar tuz, karabiber 1 adet küçük soğan 1-2 yemek kaşığı mısır Lahana Kumpir Tarifi: Lahanayı dış yapraklarından temizleyin. Yıkayıp ortasını havuz gibi …
Devamını oku »Gemici Çorbası
Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 1 adet küçük boy soğan 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 avuç erişte 1 yemek kaşığı bulgur Tuz, karabiber, reyhan, pul biber 2 su bardağı et suyu 4 su bardağı su 1 adet limonun suyu Gemici Çorbası Tarifi: Yeşil mercimekleri siyah suyu çıkana kadar kaynatın. Süzülmüş mercimekleri, 2 su bardağı et suyunu ve …
Devamını oku »Balık Köftesi
Malzemeler 2 adet levrek yada turna balığı 8 adet mantar 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı galeta unu 2 çorba kaşığı kaşar rendesi 1 adet ince kıyılmış yeşil soğan 1 tutam ince kıyılmış dereotu Yarım çay kaşığı kimyon Yeteri kadar tuz, karabiber Balık Köftesi Tarifi: Tüm malzemeleri kılçığı alınmış ve ayıklanmış balıklarla beraber yoğurun. Mikserde de çekebilirsiniz. Karışımdan köfteler yapıp …
Devamını oku »Bamyalı Kuzu
Malzemeler: • 1 kilo parça kemiksiz kuzu eti • 750 gram ayva • 500 gram bamya • 1 baş soğan • 1 demet maydanoz • 1 tutam safran • 1 su bardağı sıvı yağ • Karabiber • Tuz Bamyalı Kuzu Tarifi: Soğanı ince ince kıyın. Tencerede sıvı yağın yarısını kızdırıp içine soğanları ekleyin ve etlerle birlikte 5-6 dakika kavurun. Tuzunu, …
Devamını oku »Sadrazam Lokumu
Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un Krema için: 2.5 su bardağı süt 1 paket vanilya 4 kaşık un yarım su bardağı şeker Hindistan cevizi, 2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için) Sadrazam Lokumu Tarifi : Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta …
Devamını oku »