Malzemeler 1 kilogram yeşil taze ceviz 1.5 kilogram toz şeker 1 adet limonun suyu 1 paket karanfil Sönmemiş kireç kaymağı Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi: Yeşil cevizlerin dış kabuğunu eldiven giyerek soyun. 8 gün( her gün değiştirilerek ) suda bekletin. Bol su ile yıkayıp kireç kaymağında bir gece bekletin. Yine bol suda yıkayıp 10 dakika kaynatın. Yıkama ve kaynatma işlemini 3 …
Devamını oku »Tarifler
Bonibon
Hazırlanma Süresi: 25 Dakika Pişirme Süresi: – Zorluk Derecesi:* Malzemesi: 1 su bardağı kuru üzüm 5 adet kuru incir 1 su bardağı toz fıstık 1 tatlı kaşığı kahve 4 tatlı kaşığı toz şeker Bonibon Tarifi: İnciri ve kuru üzümleri çok ince kıyın. karışıma kahve ve toz fındıkları ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp iri misket büyüklüğünde toplar yapın. Bu …
Devamını oku »Usta Kebabı
Malzemeler 180 gram kuzu eti 1 adet patlıcan Yarım domates 1 adet sivri biber 1 adet elma dilim kuru soğan 3 dal roka 50 gram tereyağı 1 tutam karabiber 1 tutam toz kırmızıbiber Usta Kebabı Tarifi: Patlıcanı közleyip, soyduktan sonra servis tabağının içine tüm olarak yayın. 180 gram eti bir tavada tereyağı ile birlikte yağ koyulaşıncaya kadar soteleyin. Eti sotelerken, …
Devamını oku »Etsiz Çiğ Köfte
Malzemesi: 2 su bardağı ince bulgur 1 adet soğan 4 diş iri sarımsak 1 yemek kaşığı isot 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım adet limon 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 demet kıvırcık salata Etsiz Çiğ Köfte Tarifi: Derin bir kapta bulguru iyice …
Devamını oku »Çömlekte Dermason Fasulye
Malzemesi: 2 su bardağı kuru fasulye 2 baş kuru soğan Yarım kilo kuzu eti 2-3 adet yeşil biber 1 çorba kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet domates Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber Çömlekte Dermason Fasulye Tarifi: Dermason fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzdürün. Çömlek ya da toprak güveç içinde ince …
Devamını oku »Soslu Yeşil Salata
Malzemeler: 1 küçük kıvırcık salata 1/4 demet roka 4 sap taze nane 1/4 haşlanmış karnabahar İsteğe göre haşlanmış sebzeler 1 adet domates 1 adet salatalık 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Bir miktar limon suyu 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı sumak 1 çay kaşığı fesleğen Biraz nar ekşisi Soslu Yeşil Salata Tarifi; Karnaban ve seçtiğimiz mevsim sebzelerini haşlayalım. Kıvırcık …
Devamını oku »Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma
Malzemeler: Yarım kilogram asma yaprağı (küçüklerinden) İçi için: 1,5 su bardağı yeşil mercimek; haşlanmış (yarı pişmiş), suyu süzülmüş 1 su bardağı ince (köftelik) bulgur, yıkanmış 3 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı nane 8-10 dal maydanoz 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı …
Devamını oku »Ürdün Pilavı
Malzemesi • 1 adet bütün tavuk • 3 su bardağı pirinç • 3 adet patates • 2 adet kuru soğan • 50 gram tereyağı • 1 çay kaşığı zerdeçal • 1 çay kaşığı yenibahar • Tuz, karabiber • 4 adet yufka Ürdün Pilavı Tarifi; Tavuğu temizleyin. Bol su ile yumuşayana kadar haşlayın. Tavuğu sudan alın ve didikleyin. Patatesleri soyup, küçük küp doğrayın. Sıvı …
Devamını oku »İncir Uyutması
Malzemesi: • 1 litre süt • 1 su bardağı toz şeker • 12 adet kuru incir İncir Uyutması Tarifi; 1. İncirleri yıkayın. Sıcak suda yumuşatın. Süzün ve doğrayın. 2. Süt ve şekeri ocakta yoğurt mayalanma ısısına getirin. 3. İncirlere az süt ilave edip, blenderdan geçirin. Tencereye ilave edin. Tekrar blenderdan geçirin. 4. Kuplara boşaltın. Biraz mayalanınca buzdolabında soğutun. 5. Yanında taze incir ve kuruyemişlerle …
Devamını oku »Bamyalı Soğuk Çorba
Malzemeler 250 gram bamya 200 gram süzme yoğurt Bir kase haşlanmış nohut 2 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak Kuru nane 1 adet limon Tuz Bamyalı Soğuk Çorba Tarifi : Bamyaları yarım limon ile haşlayın. Bamyaları küçük küçük kesin. Süzme yoğurdu biraz su ile açıp bamyaları, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, soya sosu, nane ve …
Devamını oku »