Malzemeler 1 adet deniz levreği Yeterli miktarda un ve kızartma yağı Hamur için malzemeler: 500 gram un 200 gram nişasta 1 adet yumurta beyazı 1 çorba kaşığı kabartma tozu 1 adet soda Yeterli miktarda tuz, şeker ve su Not: Kıvamı boza kıvamında olacak. İngiliz Usulü Gevrek Balık Elma Dilim Patates Eşliğinde Tarifi: Balıkları doğrayın ve baharatlarla marine edin. İlk olarak …
Devamını oku »Tarifler
Enginarlı Meze
Malzemeler 2 adet enginar 1 su bardağı yoğurt 5 çorba kaşığı konserve mantar 2 diş sarımsak 5-6 adet biberli yeşil zeytin 2 yemek kaşığı mayonez 2 dilim salam 1 yemek kaşığı mısır 4 dal dereotu Zeytinyağı Tuz 1 yemek kaşığı bezelye Enginarlı Meze Tarifi: Enginarları temizleyip, limonla ovun. Haşlayıp küçük küçük doğrayın. Mantarları ince ince kıyın. Zeytinleri birkaç parçaya ayırın. …
Devamını oku »Karpuz Reçeli
Malzemeler 1 kilogram karpuz kabuğu 1.5 kilogram tozşeker 750 gram su 1 adet limonun suyu Kireç suyu Kireç suyu için: 250 gram sönmemiş kireç 4 litre su Karpuz Reçeli Tarifi: 250 gram sönmemiş kireci 4 litre suda karıştırarak söndürün. Durulmasını bekleyin. Üst kısımda toplanan kireç suyunu ayırın. Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını temizledikten sonra küçük parçalara ayırın. Ayırdığınız kireç suyunda karpuz …
Devamını oku »Zeytinyağlı Mantarlı Börülce Pilaki
Malzemesi: 2 su bardağı börülce 1 su bardağı sıvı yağ 1 baş soğan 2 adet havuç 8-10 adet mantar Yeteri kadar maydanoz, tuz Zeytinyağlı Mantarlı Börülce Pilaki Tarifi: Börülceleri akşamdan ıslatın. Küp küp doğranmış soğanı yağda kavurun. Börülceleri haşlayın. Küp küp doğranmış havuç, mantarlar ve börülceleri ilave edip karışımı bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Ateşten indirdikten …
Devamını oku »Nohutlu Salata
Malzemesi: Yarım kilo patates 3 diş sarımsak 2 adet pırasa Yarım kilo haşlanmış nohut Yarım demet maydanoz 4-5 dal nane 5-6 yemek kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı soya sosu veya nar ekşisi 400 gram domates Yeteri kadar tuz, karabiber Nohutlu Salata Tarifi: Patatesleri soyun. Küçük küp halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. …
Devamını oku »Dana Rosto
Malzemeler 1 kilo dana kontrfile 2 adet soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça Tuz, karabiber Dana Rosto Tarifi: Kontrfileyi ince ince dilimleyin. Tavaya zeytinyağı koyun ve kontrfilelerin her iki tarafını kızartın. Pişen etleri bir fırın tepsisine alın. Tavada kalan yağda küp küp doğranmış soğanları kavurun ve unu ilave edin. Biraz kavrulduktan sonra salçayı …
Devamını oku »Yeşil Mercimek Aşı
Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek Yarım kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 2 diş sarımsak Yarım dolmalık sarı, kırmızı ve yeşil biber 1 adet domates 1 çorba kaşığı biber salçası Yeterli miktarda tuz, kimyon, pul biber Yeşil Mercimek Aşı Tarifi: Soğanı, sarımsağı ince ince kıyın ve tencerede soteleyin. Renkli biberleri ilave edip soteleme işlemine devam edin. Pirinci, domatesi, …
Devamını oku »Pancarlı Patates Salatası
Malzemeler 6 adet patates 3 dal taze soğan 1 demet maydanoz 1 kavanoz pancar turşusu Yarım çay bardağı zeytinyağı 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı hardal Tuz, karabiber Pancarlı Patates Salatası Tarifi: Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve soğumaya bırakın. Taze soğan ve maydanozu ince kıyıp karıştırın. Patates ve pancarları ince ve yuvarlak olarak doğrayın. Servis tabağına bir …
Devamını oku »Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç
Malzemeler 1 adet tavuk göğsü Yarım adet kuru soğan Yarım adet kırmızı dolmalık biber Yarım adet yeşil dolmalık biber Yarım adet kabak 1 adet küçük boy pırasa 1 su bardağı yulaf 1 tatlı kaşığı safran 1 litre su 1 çay bardağı süt Yeterli miktarda tuz ve baharatlar Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç Tarifi:Soğan, kabak ve renkli biberleri küp şeklinde …
Devamını oku »Hingel
Malzemeler; İç malzeme; •2 adet orta boy patates •2 adet kuru soğan •Tuz, karabiber Hamur malzemesi; •1 adet yumurta •1 çay bardağı su •Tuz, aldığı kadar un Hingel Tarifi; 1. Patatesleri haşlayın. Soyun ve ezin. 2. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun. 3. Patates, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. 4. Yumurta, su ve tuzu aldığı kadar unla karıştırın. Sıkı bir …
Devamını oku »