Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 276)

Tarifler

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler 1 kilogram böğürtlen 750 gram tozşeker 2-3 damla limon suyu Böğürtlen Reçeli Tarifi: Böğürtlenleri bol suda yıkayın. Suyunu süzdürün. İyice süzdürülmüş böğürtlenleri bir tencereye alın. Üzerine tozşeker serpin. Kısık ateşte karıştırmadan pişirin. Üzerindeki köpüğü tahta kaşıkla alın. Ateşten alın. Limon suyunu ekleyip karıştırın. İyice soğuyunca kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin bir yerde bekletin.

Devamını oku »

Kırmızı Biberli Muammara

Malzemeler 2 dilim bayat ekmek içi 2 adet közlenmiş kırmızıbiber 1 kase ceviz içi 1 adet domates 1 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 çorba kaşığı nar ekşisi 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz Kırmızı Biberli Muammara Tarifi: Kırmızıbiberleri közleyin, maydanozları kıyın, ekmek içlerini ufalayın. Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Biberleri mutfak robotunda kıyın, …

Devamını oku »

Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk

Malzemeler 4 adet tavuk göğsü Yarım havuç Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım sarı dolmalık biber 100 gram beyaz lahana 100 gram pırasa Yarım kabak Yarım domates 2 adet taze soğan 500 gram haşlanmış makarna (lingue) 2 yemek kaşığı soya sos Yeterli miktarda tuz, karabiber, kimyon Köri, pul biber, taze kekik, kişniş, rosemary Not: Malzemelerin hepsi uzun ve ince şekilde doğranacak …

Devamını oku »

Çöp Şişten Ali Nazik

Malzemeler 150 gram yağsız dana eti 110 gram patlıcan 2 adet ince dilim domates 2 adet ince dilim sivri biber 2 gram maydanoz 30 gram tereyağı 1 diş sarımsak 110 gram yoğurt Çöp Şişten Ali Nazik Tarifi: Çöp şişlik etleri bıçakla doğrayın ve tereyağında soteleyin. Sotelerken içine az miktarda renkli biber katın. Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir …

Devamını oku »

Yoğurtlu Yarma Çorbası

Malzemesi: • 1 su bardağı yarma (akşamdan ıslatılmış) • 2 su bardağı süzme yoğurt • 1 su bardağı haşlanmış nohut • 75 gram tereyağı • 1 çorba kaşığı salça • 1 çorba kaşığı kuru nane • 3 diş sarımsak • Tuz Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi; 1. Tencereye yarmaları koyun. Üzerine yeteri kadar su ilave edin. Yarmalar dağılana kadar kaynatın. 2. …

Devamını oku »

Kireçte Kabak

Malzemeler: • 1 adet kabak • 1 kilo kireç • 2 kilo şeker • 3 litre su Kireçte Kabak Tarifi: Kireci suya koyup karıştırın. 3-4 saat dinlendirdiğiniz suyu ayrı bir kaba alın. Uzun dilimler halinde soyduğunuz kabağı ayırdığınız suya koyun. Suyun kabağın üstünü aşmış olmasına dikkat edin. Kabakları 1 gün süreyle bu suda bekletin. Kabakları 5-6 kere olmak üzere suyla …

Devamını oku »

Nohutlu Buğday Pilavı

Malzemeler 1 su bardağı buğday 1 çay bardağı nohut 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı et suyu Tuz Nohutlu Buğday Pilavı Tarifi:Bir gece önceden nohudu ve buğdayı ıslatın. Nohudu haşlayıp süzün. Tencereye buğday, nohut ve et suyunu koyun, yeteri kadar tuz ilavesiyle suyunu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin. Karıştırıp servise sunun. Yanında salçalı sosla pişirilmiş kemikli etle …

Devamını oku »

Şehriyeli Brokoli Çorbası

Malzemeler 2 adet tavuk but Yarım su bardağı şehriye 1 küçük dilim bal kabağı 1 su bardağı brokoli Şehriyeli Brokoli Çorbası Tarifi: Tavuk butlarını haşlayın. Elde edilen tavuk suyuna sebzeleri ilave edin. Sebzelerin pişmesine yakın şehriyeleri ekleyin. Sıcak olarak servise sunun.

Devamını oku »

Hamsi Buğulama

Malzemeler 1 kilogram hamsi 3 adet soğan Yarım demet maydanoz 3 adet domates 1 adet limon 4 adet defneyaprağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hamsi Buğulama Tarifi: Hamsilerin kılçıklarını çıkararak ayıklayın. Yıkayıp süzdürün. Soğanları piyazlık doğrayın. Maydanoz ve domatesi ince ince kıyın, limonu dilimleyin. Zeytinyağında soğanları kavurun. Fırın tepsisine biraz soğan yayın. Üzerine tuzladığınız balıkları serin. Kalan soğan, maydanoz …

Devamını oku »

Bükme

Malzemesi: 6 su bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı iç yağı 1 su bardağı yeşil mercimek 100 gram haşhaş 1 adet orta boy soğan 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Bükme Tarifi: Un, su ve tuzu karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün. İlk parçayı açıp eritilmiş …

Devamını oku »
Deneme bonusu