Malzemesi: 250 gram kuru fasulye Yarım kilo kemikli parça et 1 baş soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı su 1 çorba kaşığı domates salçası 1 adet Arnavut biberi Yeteri kadar tuz Sarma için: 250 gram salamura asma yaprağı 250 gram kıyma 1 kahve fincanı pirinç 1 baş soğan Yarımşar demet maydanoz ve dereotu 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 …
Devamını oku »Tarifler
Sebze Salatası
Malzemesi • 4 adet küçük havuç • 4 adet körpe kabak • 2 adet patlıcan • 100 gram sultani bezelye • 100 gram çalı fasulye • Yarım demet maydanoz • 1 adet limonun suyu • 1 çay kaşığı kimyon • 1 diş sarımsak • Yarım su bardağı zeytinyağı • Tuz • Servis için marul yaprakları Sebze Salatası Tarifi; Havucu kazıyın. …
Devamını oku »Taze Soğanlı Mercimek Çorbası
Malzemeler 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı erişte 1 soğan 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı kuru nane 2 adet yeşil soğan Tuz Taze Soğanlı Mercimek Çorbası Tarifi: Soğanı ince ince kıyın. Yeşil mercimeği yıkayın. Sıvı yağda soğanı kavurun. Salçayı katıp 4 su bardağı su ekleyip, mercimekleri katıp pişmeye bırakın. Mercimekler yumuşayınca …
Devamını oku »Kepekli Diyet Kek
Malzemeler: 1 su bardağı kepek unu 1 su bardağı buğday unu Yarım su bardağı buğday 1 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı su 6 adet suni tatlandırıcı 2 adet yumurta Yarım su bardağı portakal suyu 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 adet portakal kabuğu rendesi Kepekli Diyet Kek Tarifi; Suni tatlandırıcıları 1 çay bardağı suda eritin. Eriyen suni tatlandırıcıları, yağ …
Devamını oku »Kremalı Kuşkonmaz Çorbası
Malzemeler 250 gram yeşil kuşkonmaz 1-2 sap taze soğan 100 gram tereyağı 100 ml. krema 500 ml. tavuksuyu Tuz, karabiber Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi; Kuşkonmazları yıkayıp ayıklayın. Saplarını kesip tencereye koyun. Tavuksuyu ile haşlayın. Çiçeklerini (tomurcuklarını) kesip ayırın. Kalan gövdeyi kuşbaşı doğrayın. Yeşil soğanı ince ince kesin. Tavuk suyu kaynayınca altını kısıp 10 dakika pişirin. Süzgeçten geçirip suyunu ayırın. Bir …
Devamını oku »Patates Bravas
Malzemesi • 1 kilo patates • 100 gram taze kaşar • 1 demet maydanoz • 150 gram domates sos Patates Bravas Tarifi: Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve yağda kızartın. Bir kaba alıp üzerine domates sos dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Fırında 2 dakika süreyle kızartın ve maydanoz ile servis edin.
Devamını oku »Acılı Levrek Izgara
Malzemesi • 8 adet levrek fileto • 1 tatlı kaşığı acı pul biber • 1 çorba kaşığı kuru biberiye • 1 çay kaşığı karabiber • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı • Tuz Acılı Levrek Izgara Tarifi; Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Bir tabağın içinde zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırın. Levrek filetoları yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Üzerlerine …
Devamını oku »Browni
Malzemeler Keki için: 3 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağından 2 parmak kadar az sıvıyağ 2 su bardağı un 1/2 su bardağı kakao 1 paket kabartma tozu Kreması için: 2 kahve fincanı un(Türk kahvesi fincanı) 1 su bardağı şeker 1 litre süt 1 paket krem şanti Üzeri için: 1 paket çikolata sosu …
Devamını oku »Kıtırlı Balık Çorbası
Malzemeler: + 1 adet levrek + 1 baş soğan + 3 diş sarımsak + 2 çorba kaşığı un + Yarım çay bardağı sıvı yağ + 1 adet yumurtanın sarısı + 1 adet limon + 1 adet havuç + 1 çay kaşığı tuz + 1 tutam maydanoz + 5 adet milföy hamuru Kıtırlı Balık Çorbası Tarifi; Balığı 2 bardak su ile …
Devamını oku »Haşhaşlı Şekerpare
Malzemesi • 250 gram un • 70 gram pudra şekeri • 1 adet yumurta • 120 gram margarin • 10 gram kabartma tozu • 30 gram toz fındık • 20 gram irmik • 10 gram kakao • Biraz vanilya Şerbet İçin: • 1 litre su • 1 kilo şeker • Yarım limon Yuvarlak Topları Batırmak İçin: • 250 gram haşhaş …
Devamını oku »