Tarifler

Filistin Usulü Etli ve Zerdeçallı Pilav

Malzemeler: √ 1 kilo kuzu eti √ 3 su bardağı pirinç √ 4,5 su bardağı su (pilav için) √ 1 su bardağı haşlanmış nohut √ 1 diş sarımsak √ 1 adet soğan √ 2 çorba kaşığı zerdeçal tozu √ Tuz, karabiber, birkaç adet kakule √ 5 çorba kaşığı sıvı yağ Filistin Usulü Etli ve Zerdeçallı Pilav Tarifi; Pirinci sıcak suda, …

Devamını oku »

Ananas Reçeli

Malzemeler 2.5 kilogramtoz şeker 650 gram ananas 850 ml. su Ananas Reçeli Tarifi: Ananasların kabuklarını soyduktan sonra minik minik doğrayın. Şekeri suyla bir tencerede kaynatın. Ananasları içine atın. Kevgirle ara sıra çevirin. Koyulaşınca ateşten alın. Kavanoza koyup soğumaya bırakın.

Devamını oku »

Labne Peynirli ve Salamlı Atıştırmalıklar

Malzemeler 100 gramlabne peyniri 100 gram lor peyniri 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük boy soğan 100 gram mantar 2 adet yumurta 50 gram salam Hindistan cevizi rendesi Yeteri kadar tuz, karabiber 25 gram tereyağı Maydanoz Labne Peynirli ve Salamlı Atıştırmalıklar Tarifi: Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanları incecik kıyıp ekleyin. Yumuşayıncaya kadar kızartın. Doğranmış mantarları da ekleyip …

Devamını oku »

Yeşil Mercimek Çorbası

Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı sarı veya kırmızı mercimek 1 adet soğan 1 çorba kaşığı hazır biber sos 1 çorba kaşığı biber salçası 3 çorba kaşığı sıvı yağ Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi; Mercimekleri ılık suda yarım saat kadar beklettikten sonra birkaç kez yıkayıp süzün. Soğanı zar şeklinde doğrayıp sıvı yağda kavurun, Salça ve sosunu ekleyip aynı …

Devamını oku »

Ispanak Yatağında Levrek Gratine

Malzemeler 800 gram levrek 200 gram ıspanak 20 gram krema 25 gram kaşar 5 gram tuz 25 gram karabiber Ispanak Yatağında Levrek Gratine Tarifi: Levrek filetoları ızgarada 14 dakika kızartın. Kremayı tavada 5 dakika kaynatıp levreğin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar serperek fırına verin. 4 dakika süreyle kızardıktan sonra çıkartın. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra tavada 5 dakika soteleyin. Tuz ve …

Devamını oku »

Mantılı Çorba

Malzemesi 1 su bardağı nohut 1 kase hazır mantı 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet orta boy domates 3 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı nane  Mantılı Çorba Tarifi; Sıvı yağı kızdırıp kıyılmış sarımsakları kavurun. Rendelenmiş domates, birkaç kaşık suda inceltilmiş un ve salçayı ekleyip kavurmaya devam …

Devamını oku »

Dondurmalı Yeşil Meyve Salatası

Malzemeler 1 salkım yeşil üzüm Yarım kavun 1 adet yeşil elma 1 adet kivi 2 top kaymaklı dondurma 2 top yeşil fıstıklı dondurma Dondurmalı Yeşil Meyve Salatası Tarifi: Kavunun içini temizleyip kavun kaşığı ile top şeklinde küçük parçalara ayırın. Üzümleri saplarından ayırın. Yeşil elma ve kiviyi dilimleyin. Dilimlenmiş elmaları, kiviyi, kavunu ve üzümleri servis kasesinde birleştirin. İçine 2 top yeşil …

Devamını oku »

Tane Hardal ile Pişirilmiş Bonfile

Malzemeler 200 gram bonfile 8 gram kabak 8 gram renkli  biberler 5 gram pesto sos 8 gram tane hardal 15 gram arpacık soğan 10 gram esmer şeker 8 gram krema 10 gram tane biber 10 gram demiglass 5 gram taze soğan 5 gram tuz 5cl. sıvı yağ Tane Hardal ile Pişirilmiş Bonfile Tarifi: Bonfileyi tane hardal ile marine edip, ızgarada …

Devamını oku »

Bezelyeli ve Mercimekli Yasemin Pilavı Eşliğinde Piliç Emense

Yasemin Pilavı Malzemeleri: + 1 su bardağı yasemin pirinci + 2 yemek kaşığı bezelye + 1 yemek kaşığı yeşil mercimek + 2 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 çay kaşığı tuz + 2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu Piliç Emense Malzemeleri: + 4 adet orta boy piliç göğüs + Yarım orta boy soğan + …

Devamını oku »

Pastırmalı Tavuk Butları

Malzemeler 4 adet tavuk but 8 dilim pastırma Yarım demet maydanoz 2-3 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 adet limon kabuğu rendesi 3-4 dal taze yeşil soğan 3 adet domates 1 çorba kaşığı kekik, biberiye ve ada çayı karışımı Pastırmalı Tavuk Butları Tarifi: Maydanozu kıyın, sarımsakları ezin. Büyük bir kaseye zeytinyağını, maydanozu, sarımsağı, limon suyunu, limon …

Devamını oku »