Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek Yarım kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 2 diş sarımsak Yarım dolmalık sarı, kırmızı ve yeşil biber 1 adet domates 1 çorba kaşığı biber salçası Yeterli miktarda tuz, kimyon, pul biber Yeşil Mercimek Aşı Tarifi: Soğanı, sarımsağı ince ince kıyın ve tencerede soteleyin. Renkli biberleri ilave edip soteleme işlemine devam edin. Pirinci, domatesi, …
Devamını oku »Tarifler
Pancarlı Patates Salatası
Malzemeler 6 adet patates 3 dal taze soğan 1 demet maydanoz 1 kavanoz pancar turşusu Yarım çay bardağı zeytinyağı 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı hardal Tuz, karabiber Pancarlı Patates Salatası Tarifi: Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve soğumaya bırakın. Taze soğan ve maydanozu ince kıyıp karıştırın. Patates ve pancarları ince ve yuvarlak olarak doğrayın. Servis tabağına bir …
Devamını oku »Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç
Malzemeler 1 adet tavuk göğsü Yarım adet kuru soğan Yarım adet kırmızı dolmalık biber Yarım adet yeşil dolmalık biber Yarım adet kabak 1 adet küçük boy pırasa 1 su bardağı yulaf 1 tatlı kaşığı safran 1 litre su 1 çay bardağı süt Yeterli miktarda tuz ve baharatlar Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç Tarifi:Soğan, kabak ve renkli biberleri küp şeklinde …
Devamını oku »Hingel
Malzemeler; İç malzeme; •2 adet orta boy patates •2 adet kuru soğan •Tuz, karabiber Hamur malzemesi; •1 adet yumurta •1 çay bardağı su •Tuz, aldığı kadar un Hingel Tarifi; 1. Patatesleri haşlayın. Soyun ve ezin. 2. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun. 3. Patates, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. 4. Yumurta, su ve tuzu aldığı kadar unla karıştırın. Sıkı bir …
Devamını oku »Diyet Tost
Malzemeler: 4 dilim kepekli tost ekmeği 1 adet çarliston biberi 1 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı zeytinyağı Diyet Tost Tarifi; Ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürülür. Biberin tohumları çıkarılır ve tost makinasında pişirilir. Domates de dilimlenir, tost makinasında pişirilir. Ekmek dilimlerinin ikisine salça sürülür. Domates ve biber dilimi konur. Diğer dilimler üzerine kapatılır ve tost makinasında …
Devamını oku »Patatesli Ayçiçeği Ezmesi
Malzemesi: 2 kilo patates 250 gram ıspanak 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı çörekotu 1 çay kaşığı süt 1 tatlı kaşığı tuz Patatesli Ayçiçeği Ezmesi Tarifi: Patatesleri haşlayın. Ezerek püre haline getirin. Süt, tereyağı ve tuz ilave ederek koyulaşana kadar ağır ateşte karıştırın. Kalıplara pürenin ¾’ünü dökün. Ispanakları yıkayın. Ocakta bir taşım kaynatıp robotta çekin. Kalıba döktüğünüz patates püresinin …
Devamını oku »Levrek Dolması
Malzemeler 4 adet levrek 100 gram hamsi 100 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet limon 1 adet roka Levrek Dolması Tarifi: Ayıklanmış ve temizlenmiş levrekleri ızgarada pişirin. Ayrı bir tavada hamsi, mantar, kuru soğan ve sarımsakları soteleyin. Bu karışıma pişmeye yakın 5 cl. balsamik sirkesi ilave edin. Izgarada pişmiş olan …
Devamını oku »Kuskus Pilavı
Malzemeler 2 adet kuru soğan 2 su bardağı kuskus Yarım su bardağı kuş üzümü Yarım su bardağı dolmalık fıstık 2 su bardağı su 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Yarım demet dereotu Yeteri kadar tuz Yarım çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Kuskus Pilavı Tarifi: Soğanları tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile …
Devamını oku »Fıstık Reçeli
Malzemeler 2 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1 kaşık limon suyu 1.5 kilogramşamfıstığı 1-2 adet karanfil 1 çay kaşığı vanilya Fıstık Reçeli Tarifi: Şamfıstıklarını kalın kabuklarından ayırın. Kaynar su dolu bir kaba koyarak biraz bekletin. İç kabuklarını da kolaylıkla ayıklayın. Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynayan şuruba şamfıstıkları atın. Şurup kıvama gelince karanfil ve limon suyunu …
Devamını oku »Mantar Güveç
Malzemeler: 1 kg mantar 4 adet sivri biber 4 adet orta boy domates 4 dilim kaşar peyniri 1 çorba kaşığı margarin Tuz Kekik Fesleğen Mantar Güveç Tarifi; Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritelim. Kuşbaşı iriliğinde doğradığınız sivri biberi tavaya aktarın, ardından ortadan ikiye kestiğiniz mantarları ekleyelim ve yumuşayana kadar soteleyelim. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayalım. Kekik, tuz …
Devamını oku »